Γνωρίστε από κοντά τους Hawkwind

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος θα δώσει την ευκαιρία σε δύο από τους ακροατές της σημερινής (10 - 11 μμ) και αυριανής (8 - 10 μμ) εκπομπής του να γνωρίσουν από κοντά τους θρυλικούς Hawkwind και να δουν τη συναυλία τους στο Gagarin!
Διαβάστηκε φορες
Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος θα δώσει την ευκαιρία σε δύο από τους ακροατές της σημερινής (10 - 11 μμ) και αυριανής (8 - 10 μμ) εκπομπής του στο Κανάλι 1, 90.4 να γνωρίσουν από κοντά τους θρυλικούς Hawkwind και να δουν τη συναυλία τους στο Gagarin! Ένας θα κερδίσει σήμερα και ο δεύτερος στην αυριανή εκπομπή.

Περισσότερα για τη συναυλία των Hawkwind διαβάστε στο παρακάτω δελτίο τύπου:

Spicy Presents : HAWKWIND

Σαββατο 7 Μαίου 2011 - Gagarin Αθήνα
Ladies and Gentlemen...We are Floating In Space !
 
Θα μπορούσαν άραγε να υπάρχουν μπάντες όπως οι Monster Magnet ή καλλιτέχνες όπως ο Rob Zombie αν δεν υπήρχαν οι Spaced Out-  Progressive Rockers θρυλικοι Hawkwind ; Οι Hawkwind σχηματίστηκαν το 1969 από τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Dave Broke, ο οποίος είναι μέχρι σήμερα επικεφαλής τους.

Eκεί ξεκίνησε την θορυβώδη καριέρα του ο «πολύς» Lemmy άλλά και  καλλιτέχνες όπως   o Ginger Baker και ο Robert (Bob) Calvert. Εισηγήθηκαν ένα μείγμα blues, rock και jazz σε μια ηλεκτρονική προσέγγιση της ψυχεδέλειας, που γέννησε το μουσικό είδος "space-rock" και τους χάρισε αφοσιωμένο ακροατήριο. Το πιο αντιπροσωπευτικό άλμπουμ που κυκλοφόρησαν την περίοδο της ακμής τους ήταν το "Space Ritual" (1973). Tα ζωντανά τους σόου γνώρισαν μεγάλη φήμη ως ολοκληρωμένες οπτικοακουστικές εμπειρίες με ειδικά εφέ, φωτισμό, μάσκες και εξεζητημένα σκηνικά.

Το 1985 κυκλοφόρησαν το φιλόδοξο "Chronicle Of The Black Sword". To 1988 απεβίωσε ο Bob Calvert από καρδιακή προσβολή. Το 1991, με το "Space Bandits" κέρδισαν ξανά μια θέση στα τσαρτ. . Η δισκογραφία των Hawkwind γνώρισε πολλές επανεκδόσεις σε CD από διάφορες εταιρείες (Griffin, Cleopatra, One Way, Magnum), παράλληλα με πολλές κυκλοφορίες ανθολογιών, λάιβ και συλλογών αρχειακού υλικού. Αυτό που κάνει κάθε τους εμφάνιση σημαντική είναι η αύρα που τους περιβάλλει, η απόλυτη αίσθηση συμμετοχής και ένωσης του κοινού, η αρχέγονη εμπειρία μιας outa space "φυλής" . Δεν υπάρχει τίποτε που να δικαιολογεί την απουσία σας από το Ανοιξιάτικο live τους στην Αθήνα !Tags
Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα