Οι Hawkwind στην Αθήνα

Ένα από τα ιστορικότερα group της Αγγλίας, οι Hawkwind, έρχονται για ένα μοναδικό live στη χώρα μας στις 7 Μαΐου.
Διαβάστηκε φορες
Ένα από τα ιστορικότερα group της Αγγλίας, οι Hawkwind, έρχονται για ένα μοναδικό live στη χώρα μας στις 7 Μαΐου.  Όχι δεν είναι φήμη, είναι πραγματικό γεγονός  αρκεί να επισκεφτεί κάποιος την επίσημη ιστοσελίδα του group http://www.hawkwind.com.

Οι Hawkwind, είναι το συγκρότημα που αμέσως σου φέρνει στο μυαλό δυο λέξεις: space rock. Τίποτα άλλο. Με δυο λέξεις έχουν περιγραφεί τα πάντα. Από το 1969 μέχρι σήμερα ζουν ανάμεσά μας (όπως λέει και ο γνωστός φυσικός και ερευνητής Λιακοπουλος!) και μας έχουν προσφέρει 26 studio κυκλοφορίες (δεν βάζουμε μέσα live και συλλογές). Πιο πρόσφατη δουλειά τους το
2010 είναι το Blood Of The Earth.

Από όλη την πορεία των Hawkwind στη γη, το διάστημα, το χρόνο, σταθερός και αναλλοίωτος είναι ο κιθαρίστας και η καρδιά του group Dave Brock. Τα lineup του group υπήρξαν πάρα πολλά, με πιο τρανταχτό όνομα αυτό του Ian Kilmister (ο γνωστός σε όλο τον κόσμο Lemmy)
με θητεία την περίοδο 1972-1975.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί και η ιστοριούλα μεταξύ Lemmy και Hawkwind. O Lemmy απολύθηκε από το σχήμα το 1975 στον Καναδά λογω κατοχής 2 γραμμαρίων σπιντ που οι Καναδοί τα πέρασαν για κοκαΐνη. Πέρασε μια νύχτα στο κρατητήριο, οι Hawkwind πλήρωσαν την εγγύηση και τον έδιωξαν μόλις αποφυλακίστηκε. Και ο Lemmy πέταξε την αλησμόνητη φράση ‘’Μάλλον έπαιρνα λάθος  ναρκωτικά γι' αυτή την μπάντα’’.  Και γεννηθήκαν οι Motorhead που είναι και ο τίτλος το τελευταίου κομματιού που συνέθεσε ο Lemmy για τους Hawkwind. Motorhead στην αμερικανική αργκό είναι ο ''φτιαγμένος'' με αμφεταμίνη.

Αρκετά με τις ιστορίες. 7 Μαΐου 2011 στο Gagarin περιμένουμε να απολαύουμε μια space ψυχεδελική ροκ βραδιά με επιτυχίες όπως τα master of the universe, angel of death, hassan I sabbah, levitation, silver machine και πολλά αλλά.

Ως τότε υπομονή……
 

Tags
Διαβάστε ακόμα