mixf

Mix-τουρλού: Τα τραγούδια της εβδομάδας που πέρασε

Ξεχωρίζουμε και παρουσιάζουμε ελληνικά και ξένα τραγούδια που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες.

Διαβάστηκε φορες

Ο Λόλεκ (Γιάννης Αναγνωστάτος) επέστρεψε με καινούργιο τραγούδι, με τίτλο «Οι Άλλοι». Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ο καινούργιος του δίσκος, «Άγρια», με συμπαραγωγό τον Νίκο Βελιώτη θα κυκλοφορήσει στις 16 Σεπτεμβρίου. 

Ο Anser με την Ανδριάνα έγραψαν ένα ραπ κομμάτι για την αγάπη, τη συγχώρεση και τις δεύτερες ευκαιρίες με τίτλο «Η Αγάπη Περιμένει». Όπως διαβάζουμε στο description box στο YouTube, το τραγούδι είναι αφιερωμένο στον ανήλικο γιο της που βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές του Αυλώνα. Ολόκληρη τη συναυλία του The Lullaby Project από το οποίο είναι και η εμφάνιση του Anser μπορείτε να τη βρείτε εδώ (μαζί με πληροφορίες για το project).

«Εμμονή» τιτλοφορείται το καινούργιο τραγούδι που κυκλοφόρησε μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα ο Δημήτρης Μητσοτάκης. Τη μουσική και τους στίχους υπογράφει ο ίδιος ο Δημήτρης Μητσοτάκης και το ερμηνεύει η Μάρθα Φριντζήλα. 

Ξεκάθαρο άρωμα Ελλάδας έχει το καινούργιο single με τίτλο "Nomad" που μοιράστηκε η Σtella τόσο στον ήχο όσο και στο video clip που το συνοδεύει και έχει σκηνοθετήσει η ίδια η καλλιτέχνιδα. Το καινούργιο άλμπουμ της Σtella κυκλοφορεί από τις 17 Ιουνίου από την Sub Pop. 

Η "Yenna", το ντεμπούτο άλμπουμ της Μαρίνας Σάττι, κυκλοφορεί ήδη εδώ και μερικές ημέρες (διαβάστε την κριτική μας εδώ) και την περασμένη εβδομάδα η καλλιτέχνιδα έδωσε στη δημοσιότητα ένα video clip για ένα από τα τραγούδια του άλμπουμ το "Spirto Ke Venzini". 

Οι Ψύλλοι Στ' Άχυρα κυκλοφόρησαν την Παρασκευή που μας πέρασε (17/6) ένα EP με τέσσερα τραγούδια και τίτλο «Όγδοη Μέρα», με την Puzzlemusik στην οποία είχαν βγάλει και το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 2018. Ταυτόχρονα έδωσαν στη δημοσιότητα ένα video-clip σε σκηνοθεσία του Αριστοτέλη Παπακωνσταντίνου για ένα από τα τραγούδια αυτού του EP, το "Johnny".

Ο Γιώργος Αβραμίδης τρομπετίστας, συνθέτης και μέλος των 100°C του συγκροτήματος του Γιάννη Αγγελάκα, παρουσιάζει σε συνεργασία με την Ελίνα ένα καινούργιο τραγούδι με τίτλο "Stay". Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα ο Γιώργος Αβραμίδης έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο της 40λεπτης μουσικοχορευτικής παράστασης με την οποία παρουσίασε τον δίσκο του «Γιορτάστε Ελεύθερα» (2021)

Το φρέσκο αθηναϊκό συγκρότημα The Page of Cups κυκλοφόρησε ακόμα ένα καινούργιο single με τίτλο "Take Me Back To Roma", το οποίο συνοδεύεται από ένα video clip (το πρώτο επίσημο του συγκροτήματος) με πλάνα από την «Αιώνια Πόλη».

Οι Sidetrack των Μιχάλη Κεχαγιά και Στέργιου Δήμπα κυκλοφόρησαν ένα καινούργιο τραγούδι με τίτλο «Παραμιλάς».  Το τραγούδι είναι βιωματικό και πραγματεύεται το σοβαρό πρόβλημα της άνοιας και περιλαμβάνεται στο ψηφιακό EP των Sidetrack με τίτλο «Όσο Σκέφτεσαι Το Αύριο» που έγινε πραγματικότητα σε συνεργασία με το Κοινωφελές Σωματείο «Φροντίζω» στην Πάτρα. 


"Αquella Bella Historia" τιτλοφορείται το καινούργιο τραγούδι των Αpurimac. Είναι ένα τραγούδι σε απόλυτα καλοκαιρινό mood δίγλωσσο (ισπανικά-ελληνικά) και φυσικά χορευτικό.


Οι Life, alt-rockers από την Καλιφόρνια, έδωσαν στη δημοσιότητα ένα καινούργιο τραγούδι με τίτλο "The Drug", το οποίο συνοδεύεται και από video clip. Το τραγούδι περιλαβάνεται στην επερχόμενη δισκογραφική δουλειά των Life που έχει τίτλο "North East Coastal Town".  


Σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο άλμπουμ τους το οποίο απέσπασε κολακευτικά σχόλια και «θρονιάστηκε» στην 25η θέση της ανασκόπησης του Mix Grill για τους διεθνείς δίσκους του 2021, οι Dry Cleaning επανήλθαν με καινούργιο υλικό. Το τραγούδι έχει τίτλο "Don't Press Me" και περιλαμβάνεται στο επερχόμενο album "Stumpwork" των Άγγλων που θα κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου. 

Ο Νεοζηλανδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Marlon Williams ανακοίνωσε την κυκλοφορία του καινούργιου του άλμπουμ του με τίτλο "My Boy". Παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα και ένα τραγούδι από αυτό το άλμπουμ με τίτλο "Thinking Of Nina".

Στις 15 Ιουλίου θα κυκλοφορήσει το "Hellfire" το καινούργιο άλμπουμ των Black midi. Στην τελική ευθεία ενόψει της κυκλοφορίας οι Άγγλοι έδωσαν στη δημοσιότητα ένα καινούργιο single με τίτλο "Eat Men Eat" μαζί με ένα συνοδευτικό video clip. 

Οι Lambchop (το project του Kurt Wagner) ανακοίνωσαν την κυκλοφορία ενός καινούργιου άλμπουμ που έχει το όνομα "The Bible" και θα βγει στις 30 Σεπτεμβρίου. Την ίδια στιγμή μοιράστηκαν το video για το lead single του άλμπουμ με τίτλο "Police Dog Blues".

Διαβάστε ακόμα