web Hero 2023 1024x583

Προβλέψεις για το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ του 2023

Τι θα δούμε άραγε στο Release Athens Festival το καλοκαίρι που έρχεται;

Διαβάστηκε φορες

To Release Athens Festival άρχισε τα πρώτα του βήματα το (μακρινό πλέον) 2016 και κατάφερε μέσα σε επτά χρόνια (με δύο χρόνια αποχής λόγω μαντέψτε-τι), να καθιερωθεί ως η μεγαλύτερο μουσική εκδήλωση κάθε καλοκαιριού με πληθώρα καλλιτεχνών για όλα τα γούστα. Nick Cave and the Bad Seeds, Manowar, Slipknot, Sigur Ros, Iggy Pop Cypress Hill, Parov Stelar, London Grammar, Alice in Chains και πόσοι άλλοι, πέρασαν μπροστά στα μάτια μας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στην αρχή της εβδομάδας ενημερώθηκε το νέο logo για το 2023 στη σελίδα του φεστιβάλ, συνοδευόμενο από τη δήλωση ότι σύντομα έρχονται οι ανακοινώσεις για το line-up. Στα κεντρικά του MixGrill υπήρξε ανατάραξη και πολλές «προφητείες». Πάμε λοιπόν να μοιραστούμε μαζί σας τις προβλέψεις μας, πάντα με βάση τους καλλιτέχνες που περιοδεύουν, τη δυναμική του φεστιβάλ και τις φήμες που ακούμε το το πρωί όταν παίρνουμε κουλούρι απ' τον φούρνο.

Τα «σιγουράκια»

  • PULP

Ναι οι αγαπημένοι Britpop stars επανενώθηκαν για δεύτερη φορά και μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει μονάχα μερικές εμφανίσεις στην Γηραιά Αλβιώνα. Αλλά η εκτεταμένη περιοδεια είναι σίγουρη και ναι η πιθανότητα να τους δούμε Αθήνα και μάλιστα δίπλα στο κύμα είναι μεγάλη.

  • PANTERA

Αν μπορούμε να τους πούμε έτσι. Ουσιαστικά πρόκειται για reunion των δύο εν ζωή μελών, και γίνεται καθαρά επειδή πλέον δεν υπάρχει κάποιος αδελφός Abbot να τους σταματήσει. Οι Anselmo και Brown έχουν ήδη αρχίσει να ανακοινώνουν εμφανίσεις σε φεστιβάλ και πιστεύουμε ότι το Release θα βρίσκεται μέσα στις επόμενες ανακοινώσεις. 

  • MEGADETH

Λίγο το ότι επιστρέφουν Ευρώπη, λίγο ότι έχουν φανατικό κοινό στην Ελλάδα, και λίγο ότι έχουν να παίξουν εδώ από το 2016, οι Megadeth είναι μέσα στους κορυφαίους υποψηφίους να ηγηθούν μιας thrash metal μέρας. Αμήν.

  • HELLOWEEN

Είναι κάτι που περιμένουμε από το 2017 και πιθανώς αυτή τη χρονιά τα άστρα ευθυγραμιστούν. Παραλίγο να γίνει το 2020 αλλά όλοι ξέρουμε τι έγινε αντ' αυτού... Παρόλα αυτά οι Γερμανοί είναι δηλωμένοι fans της Ελλάδας και σύμφωνα με «πηγές» έχουν προσπαθήσει και οι ίδιοι να βρουν μια αναθεματισμένη ημερομήνια για να μας παρουσιάσουν το καλύτερο metal reunion της τελευταίας δεκαετίας.

Δεν βάζουμε το χέρι μας και στη φωτιά για...

  • ARCTIC MONKEYS

Νέος δίσκος και νέα περιοδεία. Παίζουν και στην γείτονα, έχουν και κοινό, όλα είναι πιθανά.

  • GHOST

Έπαιξαν δύο φορές στην Ελλάδα στα πρώτα βήματά τους, αλλά δεν ξαναπάτησαν αφότου έγιναν παγκόσμιο φαινόμενο. Για το 2023 έχουν ανακοινώσει εμφανίσεις σε καλοκαιρινά φεστιβάλ, οπότε όσο ζούμε ελπίζουε.

  • PARKWAY DRIVE

Στην Ευρώπη είναι φαινόμενο και η αλήθεια είναι ότι όταν έπαιξαν εδώ άφησαν τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις. Το καλοκαίρι θα βρίσκονται πάλι στη γύρα, οπότε ναι, είναι πολύ πιθανό.

  • HOLLYWOOD VAMPIRES

Μετά τη δίκη-σαπουνόπερα, ο Τζόνις (aka Johnny Depp), αποφάσισε να ξαναπάρει την κιθάρα του και να αλωνίσει τον κόσμο με τα υπολοιπα φιλαράκια του που αποτελούν το supergroup . Θα πάνε μέχρι Βουλγαρία, οπότε κρίμα είναι να μη δοκιμάσουν σουβλάκι.

Τα δύσκολα που επιθυμούμε...

  • PORCUPINE TREE

Μετά από μια γεμάτη δεκαετία αποχής, ο Wilson άλλαξε γνώμη και επανέφερε  το σχήμα που βοήθησε ψυχικά δεκάδες χιλιάδες ακροατές. Η περιοδεία εξελίσσεται αυτό τον καιρό, αλλά οι λίγες στάσεις δεν φτάνουν ούτε για ορεκτικό. Προφανώς είναι κερδοφόρα, οπότε το αφεντικό αποφάσισε ότι θα γίνουν και κάποιες επιλεγμένες εμφανίσεις σε καλοκαιρινά φεστιβάλ για εμάς που δεν κουνήσαμε τον πισινό μας να τους δούμε στα εξωτερικά. Οπότε ίσως, ποτέ μη λες ποτέ. 

  • IRON MAIDEN

Legacy of the Beast και κολοκύθια τούμπανα. Η περιοδεία των Iron Maiden που θα συζητιέται όταν θα τη βγάζουμε στα ΚΑΠΗ θα είναι η The Future Past Tour. Ευρωπαϊκές πόλεις συνεχίζονται να ανακοινώνονται κάθε βδομάδα ενώ αυτή τη φορά προτιμούνται μικρότεροι χώροι αντί για στάδια. Θα μου πείτε ότι η πλατεία νερού είναι σχετικά μικρή για Maiden, αλλά πραγματικά πιστεύω θα ήταν ιδανική προσθήκη στο Release Athens Festival. Απλά αν όντως γίνει κάτι τέτοιο, προμηθευτείτε εισιτήρια εγκαίρως!

Διαβάστε ακόμα