EP 1 electricLitany sukiWaterhouse ntentenis

EP, τι λέει; Electric Litany, Suki Waterhouse, Ntentenis

Κυκλοφορούν ακόμα τα EP, χαμένα ανάμεσα στα άλμπουμ και τα τραγούδια. Τα ψάχνουμε, τα ακούμε, τα παρουσιάζουμε.


Διαβάστηκε φορες

EP, Extended Play δηλαδή. Κι όμως, κυκλοφορούν ακόμα, σήμερα στην εποχή του streaming και των λιστών. Εντάξει, τα περισσότερα εκδίδονται αποκλειστικά ψηφιακά, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Όπως και να ‘χει, υπάρχει ένα μέρος της δισκογραφίες που ακροβατεί, εδώ και χρόνια, ανάμεσα στα τραγούδια / single και τα άλμπουμ. Κάποια από αυτά τα EP αξίζουν την προσοχή μας και η στήλη αυτή έρχεται για να προσπαθήσει να καλύψει αυτό το κενό.

Electric Litany - Sonder

Ο πιο πρόσφατος δίσκος των Electric Litany είχε κυκλοφορήσει λίγο πριν την πανδημία και έκτοτε είχαν ανακοινώσει πως δουλεύουν σε ένα EP με τίτλο “Music For Sleep”. Το EP αυτό είναι διαθέσιμο προς αγορά και ακρόαση - και σε βινύλιο 180 γρ. από την Inner Ear - εδώ και μερικές εβδομάδες, παίρνοντας τελικά τον τίτλο του από το πρώτο τραγούδι. Δεν είμαι σίγουρος ακόμα αν από «εμπορικής» σκοπιάς ήταν ορθή η αλλαγή του τίτλου, όπως και να ‘χει, όμως, η φράση αυτή, «μουσική για ύπνο», ταιριάζει γάντι στα πέντε τραγούδια που ακούμε εδώ. Στο Bandcamp παρακάτω γράφουν οι ίδιοι λίγα περισσότερα περί αυτού και της θεματικής του EP σχετικά με όλα τα αισθήματα που καταπιάνονται. Μην περιμένετε κάτι σαν το “Enduring Days You Will Overcome”, αλλά μην προσπεράσετε δίχως σκέψη τα 27 αυτά λεπτά ονειρικής διαδρομής με τους Electric Litany. Είναι μια ενδιαφέρουσα στάση στη δισκογραφία τους.

[Δημήτρης Όρλης]

Suki Waterhouse - Milk Teeth

Τείνουμε να υποτιμάμε κάποιες φορές τις προτάσεις που μας κάνουν οι αλγόριθμοι στις πλατφόρμες που ακούμε μουσική. Είναι και κάποιες φορές όμως που πετυχαίνουν διάνα. Έτσι από τύχη βρέθηκε στο δρόμο μου η Suki Waterhouse με το νέο της EP, "Milk Teeth". Τα τραγούδια είναι θεματικά άρρηκτα συνδεδεμένα με μια ερωτική απογοήτευση. Θα μου πείτε, τι πιο σύνηθες... Η σημαντική διαφοροποίηση όμως είναι η εξαιρετική ερμηνευτική ικανότητα της Waterhouse. Τα τραγούδια ναι μεν ενώνονται από την κοινή νοητή γραμμή αλλά είναι ξεχωριστά μεταξύ τους. Αιθέριες, πολύ αισθαντικές μπαλάντες αλλά και πιο βαριά κιθαριστικά τραγούδια δημιουργούν έναν πολύ ευχάριστο συνδυασμό, με μερικά από αυτά τα τραγούδια να είναι και αρκούντως εθιστικά, όπως το "Good Looking" και το "Coolest Place in The World". Με το "Good Looking" που ήταν και το ντεμπούτο single της μέσα στο 2022 η Suki Waterhouse γεύτηκε νωρίς-νωρίς μια σημαντική επιτυχία καθώς το τραγούδι ξεπέρασε τις 93 εκατομμύρια ακροάσεις στο Spotify και με αυτό το EP ουσιαστικά γιορτάζει τη μέχρι τώρα επιτυχία της (μέχρι την επόμενη).

[Άρης Γάρος]

Ntentenis - Motto

Ακούγοντας το EP και βουτώντας στον ηλεκτρονικό ή disco ή ακόμα και house κόσμο του Ntentenis έπιανα τον εαυτό μου να θέλει να «γκρινιάξει» στο κείμενο αυτό για τα σημερινά μπαρ που παίζουν χθεσινή μουσική, ενώ υπάρχουν τέτοια εξαιρετικά σημερινά τραγούδια. Θα ήταν λάθος, όμως, κάτι τέτοιο, γιατί είμαι πεπεισμένος πως υπάρχουν μέρη εκεί έξω στα οποία οι μουσικές του Ntentenis (Βαγγέλης Κυριακάκης, ιδρυτικό μέλος των The Model Spy) και η φωνή της Vassilina(ς) (στο “Plumidisco”) κουνάνε τοίχους και κορμιά. Δεν είναι το μόνο ενδιαφέρον τραγούδι στο ντεμπούτο αυτό, το οποίο κυκλοφορεί σε βινύλιο από τη Veego Records, αν και πιστεύω ξεχωρίζει χαρακτηριστικά. Ανεξάρτητα από την όποια επιτυχία σημειώσει το EP αυτό, ο Ntentenis αφήνει ξεκάθαρο το στίγμα του στηρίζοντας μεγάλα σε διάρκεια τραγούδια (όλα πάνω από πέντε λεπτά) και μένει να ακούσουμε την όποια εξέλιξή του σε έναν δίσκο με περισσότερες ιδέες, κομμάτια, συνεργασίες. Για να το(ν) χορτάσουμε.

[Δημήτρης Όρλης]

Διαβάστε ακόμα