Βουτετάκης Βασίλης 1

Ο Βασίλης Βουτετάκης μάς ξανασυστήνεται!

Φέτος τον συναντάμε σε μια παράσταση-γροθιά στο στομάχι με θέμα την ενδοοικογενειακή βία και την παιδική κακοποίηση.

Διαβάστηκε φορες

Τον γνωρίσαμε πέρσι μέσα από μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Μαζί με τον Παναγιώτη Γερακάρη τόν παρακολουθήσαμε στην παράσταση «Αναμονή Στο Τίποτα – ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι». Φέτος, με αφορμή την παράσταση «Μια ωραία Πεταλούδα – ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ», τον συναντάμε ξανά για να συνεχίσουμε εκείνη τη συζήτηση. Ο λόγος για τον Βασίλη Βουτετάκη.

MixGrill: Βασίλη, χαίρομαι πολύ που έχουμε ξανά την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με αφορμή το θέατρο. Ομολογώ πως με την παράσταση «Αναμονή Στο Τίποτα – ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι» δημιουργήθηκαν μεγάλες προσδοκίες στο κοινό για το επόμενο κεφάλαιο. Τι συμβαίνει στην παράσταση «Μια Ωραία Πεταλούδα – ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ»;

Βασίλης Βουτετάκης: Η παράσταση «Αναμονή Στο Τίποτα – ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι», που κάναμε πέρυσι ως ομάδα Mirakuru, ήταν μια παράσταση που αφορούσε τη ζωή και τον θάνατο με υποκριτική κατεύθυνση το σωματικό θέατρο και το θέατρο παραλόγου. Φέτος με την παράσταση «Μια Ωραία Πεταλούδα – ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ» θέμα μας είναι η παιδική κακοποίηση και η ενδοοικογενειακή βία, με υποκριτική κατεύθυνση αυτή τη φορά το ρεαλιστικό θέατρο και τη σχέση Κυρίαρχου και Υποτασσόμενου χαρακτήρα. Στόχος μας ως ομάδας είναι να καταπιανόμαστε σε κάθε ΚΕΦΑΛΑΙΟ με διαφορετική θεματολογία.

M.G.: Η παράσταση πραγματεύεται ένα θέμα δύσκολο και πολλές φορές μη διαχειρίσιμο, γιατί δυστυχώς παραμένει επίκαιρο. Φαντάζομαι η επιλογή του δεν ήταν τυχαία.

B.B: Η επιλογή δεν είναι τυχαία, καθώς στη διασκευή του πρωτότυπου κειμένου και στο σενάριο που έχει γραφτεί πάνω σε αυτό, έχουν προστεθεί στοιχεία και αναφορές από πραγματικές καταστάσεις που βιώσαμε τον τελευταίο καιρό

M.G.: Τι θα παρακολουθήσει ο θεατής στην παράσταση επομένως; Τι να περιμένει;

B.B.: Στην παράσταση θα δείτε τη σχέση μεταξύ δύο αδελφών που είναι κλεισμένοι σε ένα κελί και ανακρίνονται για τις τρεις δολοφονίες παιδιών που έχουν συμβεί σύμφωνα με τις ιστορίες που έχει γράψει ο ένας εκ των δυο αδελφών. Θα μάθετε για τη σκληρή ζωή που έχουν ζήσει αυτά τα δύο αδέρφια και την αναζήτησή της σωτηρίας από τον ίδιο τον Θεό. Πρόκειται για ένα αρκετά βίαιο, σκληρό αλλά και εύθραυστο έργο που πραγματεύεται θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας.


M.G.: Πώς θα παρομοίαζες, πώς θα χαρακτήριζες την παράσταση αυτή; 

B.B:. Η παράσταση είναι σαν ένα μόνιμο υπερηχογράφημα καρδιάς. Το άγχος, η απελπισία, η εξαθλίωση αλλά και το χιούμορ που βιώνουν οι ήρωες του έργου δημιουργούν μια κατάσταση σαν σε τεντωμένο σχοινί, που ο θεατής περιμένει να δει πώς θα καταλήξει όλη αυτή η ιστορία αλλά και τι ακριβώς έχει συμβεί, καθώς αναφέρονται στοιχεία που κατά τη διάρκεια του έργου βοηθούν να φτάσουμε στη λύση του μυστηρίου.

M.G.: Πέρσι σε είχα ρωτήσει αν αισθάνεσαι αδικημένος ως νέος καλλιτέχνης στην Ελλάδα και φέτος βρισκόμαστε να διανύουμε την πιο βαριά περίοδο για την Τέχνη. Πώς το εισπράττεις εσύ αυτό;

B.B.: Ο κόσμος από τα αρχαία χρόνια πήγαινε στο θέατρο, για να μορφωθεί. Αυτό δεν θα αλλάξει όσο και να θέλει να υποβαθμίσει η κάθε κυβέρνηση το πτυχίο του Έλληνα ηθοποιού. Ο Έλληνας ηθοποιός θα πρέπει να δουλεύει όλες του τις δεξιότητες και να τις εξελίσσει διαρκώς, ώστε να μπορεί να επιβιώσει σε αυτόν τον χώρο. Έχουμε αντιμετωπίσει πολλές ανάρμοστες δυσκολίες. Τα πτυχία μας είναι ακόμα μια δυσκολία. Θέλω να πιστεύω πως με τους αγώνες μας και τα επιχειρήματά μας θα δικαιωθούμε και θα σταματήσει να ισχύει αυτό το τραγικό νομοσχέδιο.

M.G.: Αποτελούν όσα συμβαίνουν ανασταλτικό παράγοντας, για να υλοποιήσετε τις ιδέες που έχετε στο μυαλό σας;

B.B.: Τίποτα δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα να εκφράσουμε τις ιδέες που έχουμε στο μυαλό μας. Είμαστε ελεύθερα πνεύματα που θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε τις ιδέες και τα όνειρά μας για έναν κόσμο καλύτερο!

Βασίλη, σε ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε τα καλύτερα!

Πληροφορίες Παράστασης

Σκηνοθεσία: Βασίλης Βουτετάκης
Πρωτότυπο κείμενο: Σάρα Νικολάου
Διασκευή πρωτότυπου κειμένου-Σενάριο: Βασίλης Βουτετάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Mirakuru
Επιμέλεια κίνησης: Mirakuru
Φωτισμοί: Ιωάννα Ζέρβα
Βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτης Γερακάρης
Φωτογραφίες: Έφη Τορνάρη, Αλέξανδρος Λογαράς
Οργάνωση παραγωγής: Mirakuru 
Επικοινωνία: Mirakuru Media Group
Καλλιτεχνική σύλληψη video/φωτογραφίας: Mirakuru
Video / Trailer: Νίκος Σφαρνάς
Graphic Design: Αντιγόνη Μακρή
Φιλική συμμετοχή: Τσαμπίκα Γιακουμάκη
Ερμηνεύουν: Βασίλης Βουτετάκης, Παναγιώτης Γερακάρης

Διάρκεια: 70 λεπτά
Τοποθεσία: Θέατρο Nous – Creative Space (Τροίας 34, Αθήνα 11255)
Ηλεκτρικός Σταθμός: Βικτώρια
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Τετάρτη στις 21:15

Αυστηρώς ακατάλληλο για ανηλίκους
Διαβάστε ακόμα