Glastonbury 2011: 3η μέρα (Vaccines, Kaiser chiefs, Queens of the stone age)

Μετά από πολύ βροχή, μουσική, special guests και αρκετά δυνατές εμφανίσεις, οι προσδοκίες μας για την τελευταία μέρα δεν ήταν πολλές...
Διαβάστηκε φορεςΜετά από τις μεγαλειώδεις
δύο  πρώτες μέρες, με πολύ βροχή, μουσική, special guests και αρκετά δυνατές εμφανίσεις, η αλήθεια είναι ότι οι προσδοκίες μας για την τελευταία μέρα δεν ήταν πολλές... Εξάλλου, ήταν η τελευταία μέρα του Φεστιβάλ και η γενική αίσθηση που κυριαρχούσε ήταν μια ελαφριά απογοήτευση, που αυτή η τόσο υπέροχη εμπειρία τελείωνε!

Την Κυριακή λοιπόν ακούσαμε 3 μπάντες, που η μια ήταν καλύτερη από την άλλη!

Vaccines, Kaiser chiefs, Queens of the stone age.

Από τους Vaccines είχαμε ακούσει τα 3 τελευταία τραγούδια του σετ τους την Παρασκευή, αλλά θέλαμε να τους δούμε σε μια πλήρη συναυλία για να διαπιστώσουμε τελικά αν είναι δίκαια η "most hyped band of the year"! Στην John Peel Stage (η τρίτη μεγαλύτερη του Φεστιβάλ) γύρω στις 6 μμ οι Vaccines βγαίνουν στη σκηνή. Η John Peel Stage ήταν ασφυχτικά γεμάτη και ίσως να είχε τον περισσότερο κόσμο του Σαββατοκύριακου! Το κοινό ήταν μια όμορφη μίξη από νέους (16 - 24) και πιο μεγάλους μουσικόφιλους (40+). Στα της συναυλίας... Παλμός, πολύ καλή ανταπόκριση από τον κόσμο και εξαιρετική απόδοση! Ήταν σίγουρα μια από τις καλύτερες ανταποκρίσεις του Σαββατοκύριακου. Ο κόσμος φαινόταν να το απολαμβάνει και τραγουδούσε μαζί τους σχεδόν όλα τα τραγούδια... Η συναυλία μπορεί να ήταν η καλύτερη μεμονωμένη εμφάνιση συγκροτήματος (και όχι σε Φεστιβάλ) από την ανταπόκριση του κόσμου!

Το setlist υποθέτω ότι ήταν το ίδιο με αυτό που έπαιξαν στο Ejekt, καθώς ξεκίνησαν με τις επιτυχίες τους και συνέχισαν με πιο άγνωστα τραγούδια.

Την ώρα που έπεφτε ο ήλιος, αφού έχουμε κάνει τα ψώνια μας με πολλά αναμνηστικά από το Φεστιβάλ, κατευθυνόμαστε προς την Other Stage (γύρω στις 20:30) για τους Kaiser Chiefs. Η αλήθεια είναι πως όσοι ήμασταν, ξέραμε τι θα ακούσουμε. Κανείς δεν περίμενε να ακούσει κάποιο sophisticated συγκρότημα, τύπου Radiohead, αλλά μια μπάντα με αρκετή ενέργεια, πάθος για να μας ξεσηκώσουν. Και αυτό ακριβώς ήταν οι Kaiser Chiefs! Η απόλυτη Φεστιβαλ-ική μπάντα με αυθεντική ενέργεια και χαρούμενα - δυναμικά τραγούδια. Έπρεπε βέβαια να "υποστούμε" την ακρόαση μερικών κομματιών από τον καινούργιο τους δίσκο, αλλά παρ' όλα αυτά, δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο πολύ ξεσήκωσαν τον κόσμο!

Ο αξιαγάπητος Ricky Wilson σε τρομερή διάθεση, κατέβαινε στο κοινό ανά 3-4 τραγούδια και είχε βέβαια την κλασσική ενέργεια, που τον χαρακτηρίζει. Αν διαβάζει κάποιος promoter αυτό το άρθρο, σας συνιστώ να τους φέρετε στο επόμενο Φεστιβάλ, που θα κάνετε. Συνολικά, η εμφάνιση τους ήταν σχεδόν τέλεια. Ηλιοβασίλεμα, ανεβαστικά τραγούδια και μπόλικος χορός! 
Και μετά πάμε στους Queens of the Stone Age, που έπαιζαν την ίδια ώρα με την Beyonce, η οποία ακόμη να συνέλθει από το σοκ του να είσαι headliner στο Glastonbury και μάλιστα χαρακτήρισε την εμφάνιση της ως highlight της καριέρας της.

Εμείς επιλέξαμε πραγματικό rock και δεν απογοητευτήκαμε! Το πόσο μεγάλη μπάντα είναι οι QOTSA και τι προσωπικότητα είναι ο Josh Homme δε νομίζω πως χρειάζεται να το αναλύσω... Δε νομίζω πως θα έφτανε αυτό το άρθρο... Ακούσαμε ένα Best of setlist με όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους (no one knows, go with the flow, make it wit chu ), αλλά και κάποια άγνωστα τραγούδια.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι οι QOTSA είχαν δημιουργήσει ένα διαγωνισμό, πριν το Glastonbury, στον οποίο το κοινό επέλεγε τα τραγούδια που θα έπαιζαν (How cool is that?). Ξεκίνησαν με το Feel good hit of the summer και το κοινό μπαίνει αμέσως σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Ο (Θεός) Josh homme μας λέει:

"When they asked us to play the festival,we didnt know what to answer because we didnt have  a reaso to come. So we decided to let you choose our setlist.Thanks for giving us a reason to be here!"

Από εκεί και πέρα, το μόνο που θα σας πω είναι ότι η συναυλία θύμιζε live των Prodigy στην πιο rock μορφή της! Δαιμονισμένη ατμόσφαιρα! Ο κόσμος να τραγουδάει κάθε στίχο και το συγκρότημα να το απολαμβάνει. Sing-alongs, mosh pits  και πολύ χτύπημα!

Ο Josh δεν μπορούσε να μη σχολιάσει και το γεγονός ότι έπαιζε την ίδια ώρα με την Beyonce: "I heard that beyonce is playing at the pyramid stage" και ακούγονται αποδοκιμασίες από το κοινό..."Don' t get me wrong... I like beyonce... it's just i want to put a ring on her"...

Οι QOTSA κλείνουν με το  "a song for the dead" και δυστυχώς χωρίς encore...Όσο για εμάς, δίναμε ραντεβού για το Glastonbury 2013! Το Φεστιβάλ κάνει "διάλειμμα" μια φορά τα 5 χρόνια για να "ξεκουραστεί η φάρμα!

Γενικότερα, αυτά που ζήσαμε όλες αυτές τις μέρες, δύσκολα μπορούν να αποτυπωθούν σε ένα άρθρο... Γυρνώντας στην Ελλάδα, θα κάνουμε μια προσπάθεια να σας μεταφέρουμε όσο γίνεται καλύτερα, το vibe του Glastonbury, ενός πραγματικά θρυλικού Φεστιβάλ!


Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα