Αίθριες νύχτες στο Μέγαρο

Για έκτη συνεχή χρονιά το Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθήνας θα φιλοξενήσει πλήθος εξαιρετικών καλλιτεχνών, διαφορετικής γενιάς και ύφους. Από τις 8 μέχρι και τις 22 Σεπτέμβρη νύχτες μουσικής στο αίθριο.

Διαβάστηκε φορες
Για έκτη συνεχή χρονιά το Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθήνας θα φιλοξενήσει πλήθος εξαιρετικών καλλιτεχνών, διαφορετικής γενιάς και ύφους. Από τις 8 μέχρι και τις 22 Σεπτέμβρη, ο χώρος του Αίθριου των Μουσών, που είναι στην ουσία η επέκταση του Μεγάρου προς το ύπαιθρο, θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει σημαντικούς καλλιτέχνες σε ανοιχτό χώρο.

Η αρχή θα γίνει στις 8 και 9 Σεπτέμβρη με τις δύο εμφανίσεις του Μπάμπη Στόκα με τίτλο "Τραγουδήστε μην ντρέπεστε". Μετά την ακύρωση της συναυλίας του στο Θέατρο Βράχων, ο Μπάμπης Στόκας θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το αθηναϊκό κοινό στις δύο αυτές βραδιές του στο Αίθριο, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που συνδυάζει ροκ ακούσματα και μπαλάντες από την εποχή των ΠΥΞ-ΛΑΞ μέχρι σύγχρονα έντεχνα και καθαρόαιμα λαϊκά τραγούδια.
 
Συνέχεια στις 11 και 12 Σεπτέμβρη με τους Raining Pleasure, το συγκρότημα που σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τις διασκευές του σε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι μέσα από τον χρυσό δίσκο "Reflections". Στις εμφανίσεις του αυτές το αγγλόφωνο γκρουπ από την Πάτρα αναμένεται να παρουσιάσει και νέο υλικό. Μαζί τους η Έλλη Πασπαλά και ο Ντέιβιντ Λιντς.

Τη σκυτάλη παίρνουν στις 14 και 15 Σεπτέμβρη η νέα, ταλαντούχα ερμηνεύτρια Ελεονώρα Ζουγανέλη με το συγκρότημα Imam Baildi σε ένα πρόγραμμα με τίτλο "Ethnic Fusion στο Αίθριο από τη Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι τη Rambla και πάλι πίσω". Μια συνεργασία με απρόβλεπτα αποτελέσματα, ανάμεσα σε μια εξαίρετη φωνή της νεότερης γενιάς και ένα συγκρότημα με φαντασία.

Συνέχεια στις 17 Σεπτέμβρη με τη συναυλία της Αθηνάς Ανδρεάδη, της ταλαντούχας τραγουδοπιού που ζει ανάμεσα σε Λονδίνο και Αθήνα. Η Athena, όπως την λένε οι Βρετανοί, έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές για το πρώτο της άλμπουμ "Breathe with me" και  ήδη ετοιμάζει τη δεύτερή της δουλιά, κομμάτια της οποίας θα παρουσιάσει και στην εν λόγω συναυλία της στο Αίθριο.

Αυλαία για τις εκδηλώσεις στο Αίθριο με τις δύο συναυλίες της Μάρθας Φριντζήλα στις 21 και 22 Σεπτέμβρη. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια και σκηνοθέτρια, στην πρώτη συναυλία αναμένεται να μας ταξιδέψει σε παραδοσιακά τραγούδια της χώρας μας που τόσο καλά μπορεί και υπηρετεί με τη εξαιρετική φωνή της, ενώ στη δεύτερη μάς προτείνει μια βραδιά με τραγούδια "δικών μας" και ξένων συνθετών του 20ού αιώνα. Μαζί της οι τραγουδιστές Γαλήνη Χατζηπασχάλη και Καμίλο Μπετανκόρ.

info

8-22 Σεπτέμβρη 2009
"Αίθριες Νύχτες " στο "Αίθριο των Μουσών", στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας
Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ. 210 - 7282333
Προπώληση εισιτηρίων από 18 Αυγούστου

8-9/9: Μπάμπης Στόκας
11-12/9: Raining Pleasure-Έλλη Πασπαλά-Ντέιβιντ Λιντς
14-15/9: Ελεονώρα Ζουγανέλη-Imam Baildi
17/9: Αθηνά Ανδρεάδη
21-22/9: Μάρθα Φριντζήλα
Διαβάστε ακόμα