Πέντε άνθρωποι πέθαναν μετά από κατάρρευση σκηνής στο Pukkelpop Festival

Μετά από μια ισχυρή καταιγίδα, μια σκηνή του Pukkelpop κατάρρευσε, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 5 άνθρωποι & πάνω από 71 να είναι οι τραυματίες.
Διαβάστηκε φορες
Μετά από μια πολύ ισχυρή καταιγίδα χθες το απόγευμα, μια σκηνή του Βελγικού Pukkelpop festival κατάρρευσε, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι και περισσότεροι από 71 να είναι οι τραυματίες.

Η σκηνή "The Chateau stage" κατάρρευσε ολοκληρωτικά και η "The Shelter stage" είχε ζημιές από τα δέντρα που ξεριζώθηκαν. Την ώρα της πτώσης της σκηνής, οι The Smith Westerns ήταν στη σκηνή, οι οποίοι έγραψαν στο Twitter: "Stage collapsed max almost got crushed by the tress, I hope pukkelpop has insurance bc all our shit is broke. Praying no-one got hurt."

Σύμφωνα με το Ολλανδικό NoS, οι διοργανωτές έλεγαν στους 60.000 ανθρώπους που ήταν εκείνη τη στιγμή στο Φεστιβάλ να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους και να ενημερώσουν τους δικούς τους ανθρώπους ότι είναι καλά. Το Facebook έγινε ένας από τους τρόπους ενημέρωσης των συγγενών ότι οι άνθρωποι τους είναι καλά. Χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν σε αυτή τη σελίδα και έγραφαν: "Ο ... είναι ΟΚ". Αυτά είναι τα καλά του Facebook...

Τα βασικά ονόματα του Pukkelpop ήταν οι Foo Fighters, ο Eminem, οι Fleet Foxes, οι Offspring κ.α. Ακόμη κι αν αρχικά υπήρχε η άποψη να ακυρωθεί η χθεσινή μέρα και να γίνουν οι 2 επόμενες, τελικά το Φεστιβάλ ακύρωσε όλες τις μέρες του (και καλά έκανε), όπως μπορείτε να δείτε εδώ και στην παρακάτω ανακοίνωση των διοργανωτών:

Pukkelpop is in deep mourning. We truly sympathise with the families and friends of the victims.

Words are not enough. We have struggled with the decision to continue the festival. Therefore we have decided to cancel Pukkelpop 2011.

What has happened is very exceptional and could not have been predicted. We are deeply moved by all the spontaneous support the festival goers and the organisation have received.

We call on all Pukkelpoppers to return home calmly. Extra buses and trains have been organised to bring everybody home.

Undoubtedly many of you have many practical questions. That is why we ask you to direct them to info@pukkelpop.be.

We ask everyone to understand that this decision was extremely difficult to make.


Δείτε παρακάτω όσα γράφονται στο Twitter για το τραγικό συμβάν στο Pukkelpop Festival:


Οι φωτογραφίες ανήκουν στη Βέλγικη εφημερίδα De Standaard

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα