Λευκή Συμφωνία (1)

Λευκή Συμφωνία: Οι επιδραστικοί του ελληνόφωνου ροκ επανήλθαν στη Θεσσαλονίκη

Το ιστορικό γκρουπ ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή το νέο του δίσκο «Άνθη Της Σιωπής», και επικύρωσε τους δυνατούς του δεσμούς με τη συμπρωτεύουσα.

Διαβάστηκε φορες
Μια από τις πιο αγαπητές μπάντες στο κοινο της Θεσσαλονίκης εκανε και παλι την εμφάνισή της υστερα από τρισήμισι χρονια περίπου, με αφορμή την κυκλοφορία της νέας της δουλειάς με τίτλο «Ανθη Της Σιωπης». Ο λογος βέβαια για την ιστορική μπάντα με το όνομα Λευκή Συμφωνία.

Το live προλόγισε το κουαρτέτο των Convex Model από τη Θεσσαλονίκη, με το γνώριμο synth wave ηχο τους να ενθουσιάζει τους αρκετούς fans τους που παραβρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 25 Μαΐου στο 8-ball. Εκτός των πιο γνωστών τους τραγουδιών, που προέρχονταν από προηγούμενες κυκλοφορίες τους, το σχήμα παρουσίασε και κάποια δείγματα από τις μελλοντικές του δουλειές. Η Λευκή Συμφωνία, με τη σειρά της, μας φιλοδώρησε με ένα live που κράτησε πάνω από δυο ωρες, αποζημιώνοντας και με το παραπάνω τους φίλους της. Το ξεκίνημα εγινε με δυο τραγούδια από την ολοκαίνουρια κυκλοφορία «Ανθη Της Σιωπης», το «Φθινόπωρο» και το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου. Με αυτά τα δύο μπήκαμε για τα καλά στο κλίμα της νέας τους δισκογραφικής δουλειάς. Εδώ να σημειώσουμε ότι η σύνθεση εμπλουτίστηκε με τον κιθαρίστα Κωστα Έξαρχο, κατι που σημαίνει ότι θα προστεθεί εξτρα κιθαριστική ισχύς στον ήχο της μπάντας και θα εξελιχθεί ακόμα περισσότερο η ηχητική παλετα της.

Όπως και οι ίδιοι παραδέχονται, τα νέα κομμάτια μοιαζουν σαν φυσική συνέχεια του προηγούμενου δίσκου τους, "Σαν Τον Ηλιο", και βέβαια θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να βρουν την θέση που τους αξίζει διπλα στα παλαιοτερα τραγούδια. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η πλήρης ενσωμάτωση του νέου τους κιθαρίστα στο υφος και τη σύνθεση της μπάντας. Νομίζω ότι ο Έξαρχος δικαιούται όλο τον απαραίτητο χρόνο για να ξεπεράσει το αγχος που ολοφάνερα είχε σε αυτήν την πρώτη, αν δεν κανω λάθος, εμφάνιση μαζί με τους υπόλοιπους. Μόλις γίνει αυτό, σίγουρα θα προσφέρει και αυτος στο ηχητικο αποτέλεσμα, οδηγώντας την μπάντα σε νέες, ακόμα πιο ενδιαφέρουσες κατευθύνσεις. Ένα μικρό δείγμα αυτής της μεταβατικής κατάστασης είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε στο live της Πέμπτης.


Από εκεί και πέρα, μετα από τόσα χρονια που είχαν να εμφανιστούν στη Θεσσαλονίκη, ήταν φυσικό και αναμενόμενο να μας χαρίσουν ένα best-of setlist, γεμάτο από αγαπημένα τραγούδια που προκάλεσαν ενθουσιασμο, συγκινήσεις και ανταπόκριση, με το κοινο να τους συνοδεύει σε πολλά από αυτά.

Το μπόλιασμα τον παλαιοτέρων με τα νεα τους κομμάτια νομίζω πως γενικά ήταν επιτυχημένο, σε κάποια περισσότερο και με κάποια ίσως λιγότερο. Πάντως, τα συναισθήματα ήταν σίγουρα έντονα και ολοφάνερα, ειδικά των δυο ιδρυτικών μελών του συγκροτήματος, του τραγουδιστή Θοδωρή Δημητρίου και του μπασιστα Διογένη Χατζηστεφανιδη. Όπως είπε και ο Θοδωρής, έχουν ιδιαίτερους δεσμούς με την πολη μας, μιας και μας επισκέπτονται σταθερά εδώ και περίπου τριανταπέντε χρονια.


Έτσι, λοιπόν, αφού μας οδήγησαν τόσο σε σκοτεινά και μελαγχολικά μονοπάτια, σε «Μυστικούς Κήπους», όσο και στις πιο αισιοδοξες στιγμές τους για «Έναν Καλύτερο Κοσμο», οι Λευκή Συμφωνία ολοκλήρωσαν το δίωρο βασικό τους set. Η ολοκλήρωση ήρθε με ένα από τα καλύτερά τους νέα τραγούδια, το «Μην Ζησεις Μάταια», και με το «Θα Είμαι Εκεί», που φέτος έγινε τριάντα χρονών.

Ακολούθησε ένα encore με τρία τραγούδια και ολοκλήρωσαν τη συναυλία με το μοναδικο αγγλόφωνο τραγούδι της βραδιάς, το "Black Twilight".

Έτσι, λοιπόν, απολυτα πετυχημένα η Λευκή Συμφωνία ανανέωσε τη σχέση της με το κοινο της πολης, στο οποίο έδωσε και πηρε απλόχερα πολλή αγάπη. Και εμείς ευχόμαστε, βέβαια, να τους ξαναδούμε στα μέρη μας πολύ σύντομα!* Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Ακη Καλλόπουλο και στο MixGrill.gr.


Λευκή Συμφωνία Setlist @ 8ball Livestage 25.05.2023


Φθινοπωρο

Άνθη Της Σιωπής

Μαύρο Φως

Ένα Μέρος Να Κρυφτώ

Κοιτάζοντας Πίσω

Σβήνουν Τα Λόγια

Μέχρι Τον Θάνατο

Το Μέλλον Είναι Τώρα

Μυστικοί Κήποι

Τροχός Των Ονείρων

Με Μια Κραυγή

Σε Έναν Φίλο

Η Βροχή Πέφτει Δυνατά

Άστρο Σκοτεινό

Κάθε Στιγμή

Όλα Σήμερα Τελειώνουν

Σαν Τον Ήλιο

Κάθε Αποχαιρετισμός

Το Φεγγάρι Αιμοραγεί

Μη Ζήσεις Μάταια

Θα Είμαι Εκεί

-------------------

Θα Είμαι Πολύ Μακριά

Ποιος Θα Διώξει Μακριά Τη Θλίψη

Black Twilight

Διαβάστε ακόμα