Ο Στέλιος Τσουκιάς «full band» @ Σταυρό του Νότου Club

Ο Στέλιος Τσουκιάς «full band» στο Club του Σταυρού του Νότου

Μετά από καιρό στο γνωστό στέκι του Σταυρού του Νότου που πολλοί τον πρωτογνωρίσαμε, ο Στέλιος Τσουκιάς με όλη του την μπάντα και εκλεκτούς καλεσμένους, παρουσίασε ένα ανανεωμένο και γεμάτο πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης.

Διαβάστηκε φορες

Μετά από καιρό στο γνωστό στέκι του Σταυρού του Νότου που πολλοί τον πρωτογνωρίσαμε, ο Στέλιος Τσουκιάς με όλη του την μπάντα και εκλεκτούς καλεσμένους, παρουσίασε ένα ανανεωμένο και γεμάτο πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης.

Ο κόσμος είχε προσέλθει στο Club του Σταυρού του Νότου εγκαίρως, και όταν η μπάντα βγήκε στη σκηνή, μετά και την καθιερωμένη καθυστέρηση, ο χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτος, ενώ στο κοινό βρίσκονταν και διάφορες γνωστές προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους. Ιδιαίτερη αναφορά και από τον καλλιτέχνη, έγινε στην κυρία Μάγδα Φύσσα, στην οποία και αφιέρωσε ένα τραγούδι.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε δυναμικά με το Στέλιο και την εξαιρετική του μπάντα να είναι ζεσταμένοι από τα καμαρίνια ακόμη. Στις επόμενες περίπου τρεις ώρες, το κοινό του Σταυρού του Νότου Club, ξεναγήθηκε στο πλούσιο πρόγραμμα που ετοίμασε ο Στέλιος μαζί με την Κυριακή Αιλιανού.


Σε δικά του τραγούδια από τους δύο δίσκους του, φρέσκες διασκευές σε επιτυχίες συναδέλφων του που έχουν αγαπηθεί αλλά και παραδοσιακά κομμάτια, όπως και νέο υλικό που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα, ο τραγουδοποιός και η ομάδα του, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των θαμώνων καθ’ όλη τη βραδιά.

Με συνοδοιπόρο τη σπουδαία Λόλα Γιαννοπούλου στα φωνητικά, μας ταξίδεψαν σε ένα πλούσιο συναισθηματικό φάσμα, που οι πλούσιες ενορχηστρώσεις παράλληλα με το «φωνητικό ντύσιμο» των κομματιών, κέρδισαν το στοίχημα. Οι άρτια διαλεγμένοι μουσικοί του «full band» του Στέλιου, φάνηκαν όχι μόνο να είναι βιρτουόζοι των οργάνων τους αλλά και γνώστες του ρεπερτορίου του καλλιτέχνη. Ο Πρόδρομος Μυστακίδης ήταν στα τύμπανα και τους ηλεκτρικούς ήχους, ο Άγγελος Αϊβάζης στην ηλεκτρική κιθάρα και τα φωνητικά, ο Ιάσονας Οικονόμου στο ηλεκτρικό μπάσο ενώ αναπάντεχη και ιδιαιτέρως ευχάριστη προσθήκη στην ομάδα, αποτελεί ο Στέφανος Χαμαλίδης στην τρομπέτα, που η συμβολή του συμπλήρωσε έναν εντελώς νέο και αναπάντεχο ηχόχρωμα σε κατά τα άλλα γνωστά τραγούδια.

Μετά το σύντομο διάλλειμα περίπου στα μισά του προγράμματος, στη σκηνή ανέβηκε ο καλεσμένος του Στέλιου Τσουκιά, Γιώργος Στρατάκης, ο λυράρης και σπουδαίος τραγουδοποιός από την Κρήτη, όπου μοιράστηκαν μερικά τραγούδια εκ των οποίων ένα ακυκλοφόρητο. Αργότερα και λίγο πριν το τέλος του προγράμματος, στη σκηνή ανέβηκε ο Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, συνοδεύοντας τον Στέλιο στην πρόσφατη διασκευή τους «Ο Χαρμάνης» του Παύλου Σιδηρόπουλου.


Μια βραδιά που σίγουρα μας άφησε γεμάτους και που γέννησε ίσως μια προσμονή για τα επόμενα βήματα του τραγουδοποιού. Το άρτιο πρόγραμμα (που θα μπορούσε να είχε και μια παραπάνω έμφαση σε κομμάτια «κόντρα» στο γνωστό στυλ του καλλιτέχνη), έμοιαζε να μην είναι αρκετό. Είναι άκρως συγκινητικό αλλά και πηγή έμπνευσης, η τόσο εμφανής εξέλιξη νέων καλλιτεχνών που αγαπούν αυτό που κάνουν και κατορθώνουν να το ζουν!


Οι φωτογραφίες ανήκουν στο Γιάννη Κουρεμένο και στο mixgrill.gr.

Διαβάστε ακόμα