Last Drive

The Good, the Bad & the Queen 17-23/9/09

LEONIDAS FROM CARAVEL: Miles Ahead: A Last Drive Story.
Διαβάστηκε φορες





Περί μουσικής

LEONIDAS FROM CARAVEL: Miles Ahead: A Last Drive Story. Στα πλαίσια του φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας 2009» προβάλλεται σήμερα στο Απόλλων 8.30 μ.μ. το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ για το μεγαλύτερο ίσως Αγγλόφωνο εγχώριο σχήμα, τους Last Drive. Περιλαμβάνει συνεντεύξεις, αποσπάσματα από ζωντανές εμφανίσεις τους και σπάνιο υλικό σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Κοτσέλη.

StavrosT: Ψάχνοντας για κάτι άσχετο στο ιντερνέτ, σκόνταψα επάνω στο In Times Of Great Storm από τους Rising Winter. Πάντα είχα έφεση σε αυτού του είδους τους ήχους και μιας και σαν ψωνάρα που είμαι θεωρώ εαυτόν το σκοτεινό πρόβατο του mixgrill που απλά ηρέμησε, ξεκινάω την προσηλύτιση. Άκουσα το album και μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Καλές ιδέες. Η υφή του ήχου, χμμμ, gothic - dark με στοιχεία βορειοευρωπαικού folk. Αρκετές στιγμές ήρθαν στο μυαλό μου οι Bathory. Η παραγωγή του άλμπουμ είναι ανεξάρτητη και ίσως να θέλει λίγη δουλίτσα, αλλά αρχή είναι ακόμα! Οι κρυφοαιρετικοί ανάμεσα μας μπορούν να μάθουν και να ακούσουν περισσότερα στις σελίδες των Rising Winter, http://www.myspace.com/risingwintermusic και www.rising-winter.com

LEONIDAS FROM CARAVEL: Burning Down The House: The Story of CBGB. Το ντοκιμαντέρ για το πιο γνωστό και θρυλικό κλαμπ της Νέας Υόρκης σε σκηνοθεσία της Μάντι Στάιν, κόρη της επί χρόνια manager των Ramones, Λίντα Στάιν. Εμφανίζονται ονόματα όπως οι Ramones, Talking Heads, Pattie Smith, Strokes κ.α., ενώ ξεναγός αναλαμβάνει ο γνωστός θαμώνας του Τζιμ Τζάρμους. Προβάλλεται στον Δαναό την ερχόμενη Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 8 μ.μ. 

Περί ανέμων και υδάτων


GKamp: Τα χαριτωμένα (ίσως και εξτραβαγκαντσαδόρικα) ζελεδάκια σε σφηνοπότηρο που σερβίρει γνωστή καφετέρια στο Μαρούσι, με κάθε παραγγελία.

halias: Το ντοκυμαντέρ από το Βήμα της Κυριακής για την ανεύρεση του θωρηκτού Bismark από τον Μπομπ Μπάλαρντ (τον άνθρωπο που βρήκε τον Τιτανικό). Παράλληλη αφήγηση του ταξιδιού για την ανεύρεση και του παρθενικού ταξιδιού του Θωρηκτού (και ταυτόχρονα τελευταίο ταξίδι του, σαφώς βίοι παράλληλοι με τον Τιτανικό). Οι μαρτυρίες επιζώντων και αντιπάλων, με το συναίσθημα να σε κερδίζει, και τα νοήματα για τον πόλεμο είναι αυτά που σου μένουν περισσότερο στα 55 λεπτά. Δεν κουράζει και έχει νόημα και ουσία. Σίγουρα κάτι που το ήθελα (παρόλο που το είχα ξαναδεί).

LEONIDAS FROM CARAVEL: Οι μουσικές επιλογές και η σκηνοθεσία της γνωστής μας από τα μουσικά ντοκιμαντέρ για τους Raining Pleasure “The approaching of an hour” και “Velvet Bus”, Γκρατσιέλλα Κανέλλου στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ Γυρίσματα.

GKamp: Η ανακούφιση που νιώθει κανείς, όταν αποληρώνει δάνειο. (μήπως θα πρέπει να το μελετήσουν Ιάπωνες ψυχολόγοι;...)

LEONIDAS FROM CARAVEL: Ο Γιάννης Πετρίδης καλεσμένος στην ραδιοφωνική εκπομπή Λατέρνατιβ την ερχόμενη Τρίτη 10-12 μ.μ. στο ΣΚΑΙ 100,3, λίγο πριν την προβολή του ντοκιμαντέρ “Once in a lifetime”.

GKamp: Ο παράξενα αντιφατικός καιρός: το πρωί λιακάδα, το βράδυ... μπουγάδα!






Περί μουσικής


Περί ανέμων και υδάτων

GKamp: Πέθανε ο ηθοποιός Patrick Swayze (Dirty Dancing, Ghost, Βόρειοι κ Νότιοι) μετά απο χρόνια πάλης με την επάρατη νόσο. Αν και δεν ήταν ο αγαπημένος μου, κρίμα κι άδικο...

StavrosT: Τα Κουνούπια. Με Κ κεφαλαίο. Έχουν αποθρασυνθεί εντελώς. Ειδικά στην Ανατολική Αττική και ειδικότερα στην αυλή μου. Δεν κυκλοφορούν σε πληθυσμούς μικρότερους από σμηναρχία μάχης και αγνοούν επιδεικτικά όλα τα αντίμετρα που έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα, πετρέλαιο, ταμπλέτες, κουνουπέλαια, κεράκια σιτρονέλας, φύτευση βασιλικών και φιδάκια. Ειλικρινά έχω αρχίσει να σκέφτομαι να κλιμακώσω τις επιχειρήσεις με τη χρήση DDT, Zyclon B, Napalm και ενδεχομένως βόμβα υδρογόνου…Βοήθεια!

GKamp: Ο πνιγμός κυριολεκτικά της Εύβοιας απο τις πλημμύρες. Η εκδίκηση των ρεμάτων και των καμμένων. Διανύοντας προεκλογική περίοδο, είμαι περίεργος να δώ τι θα κάνουν οι "αυριανοί κυβερνώντες" μας, για το θέμα. Πώς είπατε; Τίποτα;... χμμ...

halias: Η ατάκα παρουσιαστή (νομίζω της ΕΤ-3) για τον Usain Bolt: Αθληταράς Μεγάλος. Δεν διαφωνώ στο νόημα, αλλά η έκφραση με ανατριχιάζει και μου θυμίζει ωραία χρόνια από την εφηβεία μου να καταγράφουμε τα (πολλά) μαργαριτάρια από τους Αθλητικούς "ρεπόρτερ" και παρουσιαστές. Και πάνω που νόμιζα ότι είχαν περάσει ανεπιστρεπτί.

GKamp: Η για άλλη μια φορά θλιβερή διαπίστωση, οτι πολλοί έλληνες τεχνοκράτες-managers, εκδηλώνουν το μέγιστο δυνατό ενδιαφέρον για ένα καλλιτεχνικό project, αρκεί να μή βάλουν το χέρι στην τσέπη, να μη τρέξουν για προώθηση, και εν τέλει, να καρπωθούν συνεργασία για να βγάλουν ΤΑ λεφτά απο αυτό. Χαλαρώστε. Ο παράδεισος είναι ακόμη πολύ μακριά





Περί μουσικής

StavrosT: Η συγκλονιστική διαφορά των συναισθημάτων που είχα όταν άκουσα ζωντανά στο Eject, το Papillon από τους Editors (Ωχ Παναγιά μου τι ‘ν τούτο; Που είναι οι κιθάρες;), σε σύγκριση με αυτά που είχα όταν το άκουσα στην κανονική του παραγωγή σε ανύποπτο χρόνο στο ραδιοφωνο…(Τι ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ είναι αυτή…σαν κάπου να το έχω ξανακούσει..). Τώρα δεν ξέρω αν ήταν στραβός ο γιαλός στο Eject, αλλά και η όλη εμφάνιση των Editors με είχε τότε απογοητεύσει και το νέο τραγούδι Papillon με είχε προετοιμάσει για τα χειρότερα για το νέο δίσκο. Ε, λοιπόν τα παίρνω πίσω όλα. Το τραγούδι σκίζει και ήδη μου έχει γίνει κόλλημα.

GKamp: Η επιτυχία των ελληνίδων Marshaux στο εξωτερικό.


Περί ανέμων και υδάτων

halias: Ο Βασίλης Τοροσίδης. Όχι δεν είμαι Ολυμπιακός, αλλά σε ένα πολύ κακό ματς με δυο ομάδες που μόνο ποδόσφαιρο δεν έπαιξαν, ο συγκεκριμένος παίκτης έλαμψε περισσότερο με την συνεχή προσπάθεια του και την συμμετοχή στις φάσεις. Σίγουρα άξιζε να σκοράρει και μαζί με τον Μέλμπεργκ ήταν οι μόνοι που δικαιολόγησαν και με το παραπάνω το μισθό τους. Ελπίζω και οι υπόλοιποι να παίξουν σαν και αυτούς την επόμενη φορά στην Ευρώπη και να κρατήσει η τύχη του Ολυμπιακού. Όσο για τα προπονητικά παιχνίδια, δεν με πείθει το φύγε συ, έλα συ.

GKamp: Η εκπομπή του Αλ. Παπαχελά "Πυρκαγιές: Η νέα Απειλή". Το ξεμπρόστιασμα του "πετάγματος του μπαλακίου" ανάμεσα στους νύν/πρώην αρμόδιους διαφορετικών φορέων, απέκτησε ΓουντυΑλλενική διάσταση, απο κάποιο σημείο και πέρα.

Φωτογραφίες από:

http://www.aiff.gr/
http://girismata.skai.gr/
http://en.wikipedia.org/
http://www.tanea.gr/

Διαβάστε ακόμα