Chris Eckman (Walkabouts): Οι Έλληνες μας καταλαβαίνουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος μίλησε με τον Chris Eckman των Walkabouts για το νέο τους δίσκο, τη συναυλία τους στην Ελλάδα και πολλά άλλα...
Διαβάστηκε φορες
Έξι χρόνια μετά το "Acetylene", οι αγαπημένοι μας Walkabouts επιστρέφουν φέτος με νέο album, το "Travels in Dustland" (21/10). Οι αγγελικές φωνές του Chris και της Carla, σε συνδυασμό με τις μελωδίες των Walkabouts συνθέτουν για άλλη μια φορά ένα αρκετό ενδιαφέρον νέο δισκάκι για την μπάντα από το Seattle.

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος μίλησε με τον Chris Eckman των Walkabouts για το νέο τους δίσκο, την Carla Torgeson, τη συναυλία τους στην Ελλάδα στη Θεσ/νίκη στο Γαία στις 27 Ιανουαρίου 2012 και στις 28 στην Αθήνα στο Κύτταρο και πολλά άλλα...


1/ Πρώτα α' όλα Chris, πες μας δυο λόγια για το νέο σας δίσκο 'Travels In Dustland';

Θέλαμε να κάνουμε ένα δίσκο με μια κεντρική ιδέα, ένα δίσκο που να ταιριάζει καλά με τις δυνατότητες μας ως μπάντα. Προσωπικά, μου πήρε καιρό για να είμαι σίγουρος για αυτό το θέμα, αλλά και για τα είδη των τραγουδιών που ένας αντίστοιχος δίσκος θα απαιτούσε. Όταν η ιδέα μπήκε γερά στο μυαλό μου, τότε τα τραγούδια ήρθαν αρκετά γρήγορα.

Η ηχογράφηση των κομματιών
με την μπάντα ήταν επίσης γρήγορη. Καθένας μας προσέφερε όλο το ταλέντο του σε αυτά και το μοιράστηκε ελεύθερα σε όλους μας. Ήρθε πολύ γρήγορα και πραγματικά περάσαμε καλά. Μας βοήθησε το γεγονός ότι ξέραμε τι θέλαμε πριν καν μπούμε στο studio.

2/ Υπάρχει κάποιο τραγούδι που ξεχωρίζεις, που είναι το ένα και το μοναδικό;
 
Σε αυτό το album είναι δύσκολο για μένα να βγάλω κάποιο από τα τραγούδια και να το ξεχωρίσω από τα υπόλοιπα... Να πω ότι είναι καλύτερο, είναι ιδιαίτερο για μένα... Είναι ένα συνοθήλευμα τραγουδιά, τα οποία έχουν μια ροή από την αρχή, μέχρι το τέλος. Θα ήθελα να τα βλέπω σαν ένα μέρος του όλου δίσκου κι όχι ως ξεχωριστά κομμάτια.

3/ Chris, πώς νιώθεις που δουλεύεις ξανά με τους Walkabouts;

Ήταν χαρά για μένα. Ακόμα και την εξάχρονη παύση μας, ποτέ δε σταματήσαμε να είμαστε φίλοι. To μεγαλύτερο κομμάτι της δύναμης μας ως μπάντα είναι σε αυτή τη φιλία. Δίνει μια ιδιαίτερη δυναμική στη μουσική μας.

4/ Ποια είναι η ιστορία πίσω από το "Soul Thieve", ένα τόσο όμορφο τραγούδι;

Είναι το πρώτο τραγούδι που έγραψα για το δίσκο. Μιλάει για το γεγονός ότι το παρελθόν σε κυνηγάει όπου και να πας. Η tremolo κιθάρα του Paul δίνει στο τραγούδι ένα επιθετικό και παράλληλα παρανοϊκό συναίσθημα.

5/ Πώς είναι αλήθεια να δουλεύεις με την Carla Torgeson το 2011; Ύστερα από τόσα χρόνια για άλλον ένα δίσκο...

Σίγουρα η Carla κι εγώ έχουμε μεγάλο παρελθόν στο να δουλεύουμε μαζί. Έχουμε δημιουργήσει πολλά πράγματα μαζί. Όταν τραγουδάμε παρέα, υπάρχει ένα φυσικό συναίσθημα, κάτι που είναι αληθινό. Αυτό είναι πολύ δύσκολο να το βρεις με έναν άνθρωπο.

6/ Η συναυλία σας στην Αθήνα; Μας ετοιμάζετε κάτι;

Προετοιμαζόμαστε για να κάνουμε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις που έχουμε κάνει ποτέ. Πάντα είναι απόλαυση για εμάς να παίζουμε στην Ελλάδα. Και θα είναι η τελευταία συναυλία της περιοδειάς και αυτό θα της δώσει ιδιαιίτερη αξία.

7/ Τι λες για τους Έλληνες φίλους σας; Το ξέρεις ότι σας αγαπάνε πολύ...

Έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα. Από το πρώτο λεπτό που πήγαμε εκεί ως μπάντα, νιώσαμε μια απίστευτη αίσθηση ζεστασιάς και κατανόησης της μουσικής μας. Μας διέλυσε. Ύστερα από τόσα χρόνια, παραμένει φανταστικό το να επιστρέψουμε εκεί και να παίξουμε. Νομίζω ότι μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι οι Έλληνες μας καταλαβαίνουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Νομίζω ότι μας καταλαβαίνετε καλύτερα κι από εμάς τους ίδιους!

8/ Κλείνοντας τη συνέντευξη, θα μας πεις 5 από τα αγαπημένα albums όλων των εποχών για σένα;

Χωρίς να είναι σε σειρά, μιας και μπορεί να αλ΄΄αξουν αύριο - μεθαύριο...

1. Townes Van Zandt: Our Mother The Mountain
2. Scott Walker: Tilt
3. Gang Of Four: Entertainment
4. Radiohead: In Rainbows
5. Neil Young: ZumaΑξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
10,0 / 10 (σε 4 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα