Γεωργία Δασκαλάκη & Αλέξης Ναθαναήλ στη Ράμπα

Το πρόγραμμα που εχουν "στήσει", αξίζει, σε ταξιδεύει, σε διασκεδάζει και οι ώρες περνούν χωρίς να το καταλάβει κανείς.
Διαβάστηκε φορες
Η Ράμπα εκεί στο Νέο Ψυχικό είναι εδώ και πολλά χρόνια το στέκι μου. Το δημιούργημα της Μαρίας και του Γιάννη Σαββαϊδη, "στέκει" στο χώρο και μάλιστα στη πρώτη γραμμή,  κοντά στα 25 χρόνια, έχοντας δημιουργήσει παράδοση στο πολύ καλό σέρβις, στην εξαιρετική ποιότητα φαγητού, στο φιλικό και ζεστό περιβάλλον, στη ποιότητα του κόσμου, που συχνάζει εκεί και στις πολύ μελωδικές χειμωνιάτικες νύχτες, παρέα μ' ένα πιάνο και μια φωνή.

Φέτος η Γεωργία Δασκαλάκη και ο Αλέξης Ναθαναήλ είναι οι δύο καλλιτέχνες που έχουν αναλάβει να μας συντροφεύουν μουσικά (Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο).  Η αλήθεια είναι πως είχα ακούσει πολύ καλά σχόλια και για τους δύο, από φίλους που τους είχαν παρακολουθήσει, την Γεωργία στις εμφανίσεις της στο "17" και στο "Grand Resost" αλλά και με τους "Αταίριαστους" και τον Αλέξη από τις εμφανίσεις του στο Half Note με τους "Night Walk" και πιο παλιά στο "Μπαράκι του Βασίλη" και στο "Bizart Cafe". Ανεξάρτητα από το βιογραφικό τους, το οποίο είναι αρκετά μεγάλο και πολύ ενδιαφέρον, εγώ σαν κλασσικός δύσπιστος, γκρινιάρης και ψιλοαπαιτητικός ακροατής ήθελα να τους ακούσω δια ζώσης.

Σε συνθήκες πιο δύσκολες, σε κόσμο που έχει συνηθίσει να ακούει και να απαιτεί καλή μουσική, που θέλει να χαλαρώσει, να διασκεδάσει. Καθισμένος στο μπαράκι, απολαμβάνοντας το ποτό μου και την χαλαρή κουβεντούλα με το φίλο μου τον Γιώργο, αναγκάστηκα να γυρίζω, στις πρώτες νότες, από τα δάχτυλα του Αλέξη. Traditional jazz, εξαιρετικό παίξιμο, πολύ καλή φωνή. Γύρισα και κοίταξα τον Γιώργο. "Α!!! είναι πολύ καλός..." μου λέει. Έψαχνα μάταια να βρώ ψεγάδι, αλλά σταμάτησα οριστικά να το κάνω, όταν άκουσα το "I've Got You Under My Skin". Ο Αλέξης το έκανε δικό του, το προσάρμοσε στο δικό του παίξιμο και στη δική του φωνή και πραγματικά το απογείωσε. 

Το χειροκρότημα ήταν αυθόρμητο, όχι μόνο σε αυτό το κομμάτι, αλλά και σε όλα τα ορχηστρικά ή μη που έπαιξε ο Αλέξης. Η δεύτερη έκπληξη της βραδιάς ήταν η Γεωργία. Ζητώντας συγνώμη στο Γιώργο, του γύρισα την πλάτη οριστικά, για να μπορώ να ακούω και να βλέπω.

Εξαιρετική φωνή, υπέροχο ηχόχρωμα, παρουσία που γεμίζει το χώρο με την ερμηνεία και την κίνησή της, αμεσότητα και χαμόγελο που σε κερδίζουν. Η ερμηνεία της στα τραγούδια: "το λάθος", "Μαρκίζα" και "Στα λιμάνια" ήταν απλά...υπέροχη. Να σταθώ στη καλή χημεία που έχουν μεταξύ τους και στις πολύ καλές δεύτερες του ενός στον άλλο. Το πρόγραμμα που εχουν "στήσει", αξίζει, σε ταξιδεύει, σε διασκεδάζει και οι ώρες περνούν χωρίς να το καταλάβει κανείς. Είδα κόσμο να τους παρακολουθεί με προσοχή, να σιγοτραγουδάει μαζί τους και να ζητάει τραγούδια και αυτό νομίζω οτι είναι το μεγάλο τους κέρδος.

Αξίζει να τους δείτε και να τους ακούσετε από κοντά

Κλικάρετε & Ακούστε 
τη Γεωργία

τον Αλέξη

ΠΗΓΗ:  love4music

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα