Οι νέοι δίσκοι που αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2012

Λίγο πριν την αλλαγή του έτους, αρκετοί καλλιτέχνες δηλώνουν ότι ασχολούνται με νέο υλικό ή ότι θα τους βρουν οι γιορτές στο στούντιο ηχογράφησης...
Διαβάστηκε φορες
Λίγο πριν την αλλαγή του έτους, αρκετοί καλλιτέχνες δηλώνουν ότι ασχολούνται με νέο υλικό ή ότι θα τους βρουν οι γιορτές στο στούντιο ηχογράφησης. Στο άρθρο αυτό λοιπόν θα προσπαθήσω να συγκεντρώσω τους δίσκους που αναμένονται για το νέο έτος σύμφωνα με τις αντίστοιχες δηλώσεις των καλλιτεχνών.
  • Μετά την επανένωσή τους, η οποία υπήρξε ιδιαιτέρως κερδοφόρα, το αγγλικό συγκρότημα Stone Roses, υπέγραψε δύο συμβόλαια για νέο δίσκο. Σύμφωνα με το ΝΜΕ, τη διανομή του δίσκου τους στο Ηνωμένο Βασίλειο αναλαμβάνει η Universal, ενώ παγκοσμίως η Columbia η οποία ανήκει στη Sony. Στη συνέντευξη τύπου της επανένωσης τους είχαν αναφερθεί σε 17 νέα κομμάτια.
  • Οι Queens of the Stone Age θα περάσουν τις γιορτές πυρετωδώς, καθώς βρίσκονται ήδη στο στούντιο και προσπαθούν να ολοκληρώσουν τον 6ο δίσκο τους πριν το τέλος του έτους, ώστε να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2012. Ο Josh Homme δηλώνει ότι 'ακούγεται θανατηφόρο' (it sounds.fuckin.killer), αν και δεν θεωρεί ότι σαν συγκρότημα έχουν πλέον να αποδείξουν κάτι (we really don't feel like we have anything to prove).
  • Οι Nine Inch Nails είναι επίσης πιθανό να κυκλοφορήσουν νέα δουλειά, καθώς ο δημιουργός τους Trent Reznor δηλώνει πως ασχολείται πιο εντατικά με το comeback του συγκροτήματος. Η τελευταία δουλειά που κυκλοφόρησαν ήταν το 2008 με το Slip, αλλά ο Reznor έκτοτε έχει ασχοληθεί με το side project How to Destroy Angels και εργάστηκε στο soundtrack της ταινίας 'The girl with the dragon tattoo' του David Fincher.
  • Οι Temper Trap, μετά την επιτυχία που τους χάρισε ο δίσκος Conditions του 2009, μετακομίζουν από την Αυστραλία στο L.A. για να ξεκινήσουν την παραγωγή του νέου τους άλμπουμ. Θα συνεργαστούν με τον παραγωγό του Beck, Tony Hoffer. Στην βαλίτσα τους έχουν 19 νέα τραγούδια για το νέο δίσκο, τα οποία επέλεξαν ως καταλληλότερα από περίπου 40 κομμάτια που είχαν συνθέσει σε διάστημα 9 μηνών. Πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας του δίσκου δηλώνουν πως είναι ο Ιούνιος του 2012.
  • Σύμφωνα με την Karen O, οι Yeah Yeah Yeahs δουλεύουν ξανά μαζί για τον δίσκο που θα διαδεχθεί το It's Blitz.
  • Οι Smashing Pumpkins ασχολούνται με νέο δίσκο που θα φέρει το όνομα Oceania και σύμφωνα με τον frontman Billy Corgan αρνούνται να γίνουν 'νοσταλγικοί' και να κυκλοφορήσουν συλλογή επιτυχιών. Επιμένουν με σθένος λοιπόν σε αποκλειστικά καινούρια  κομμάτια , χωρίς 'δίχτυ προστασίας'.
  • Ένα νέο σχετικά συγκρότημα, αποφάσισε να κυκλοφορήσει το δεύτερο άλμπουμ του μέσα στο 2012. Πρόκειται για τους xx, οι οποίοι μόλις ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις σύμφωνα με το ΝΜΕ και θα έχουν έτοιμο το νέο δίσκο πριν την καλοκαιρινή φεστιβαλική περίοδο. Οι νέοι xx θα έχουν αρκετές επιρροές από την dance μουσική των     club.
  • Ένα ακόμα συγκρότημα που προετοιμάζει νέα δουλειά είναι οι πειραματιστές Animal Collective, των οποίων η τελευταία δουλειά κυκλοφόρησε το 2009 (Merriweather Post Pavilion). Για την ώρα έχουν έτοιμες 5 νέες συνθέσεις και δηλώνουν ότι σκοπεύουν να εισέλθουν στο στούντιο τον Ιανουάριο.
  • Εδώ και αρκετό καιρό οι Garbage έχουν επιβεβαιώσει το δυναμικό comeback τους, με νέο δίσκο που θα κυκλοφορήσουν την άνοιξη. Όπως αναφέρει σε συνέντευξη ο Butch Vig στο MusicRadar, έχουν σχεδόν ολοκληρώσει όλα τα κομμάτια, εκτός από 2. Η τραγουδίστρια Manson δήλωσε επίσης ότι στενοχωριέται που τελειώνει η διαδικασία ηχογράφησης, καθώς στο στούντιο είχαν το δικό τους προσωπικό club, αλλά πρέπει να προχωρήσουν και στο επόμενο βήμα που είναι οι ζωντανές εμφανίσεις.
  • Χωρίς το μεγάλο ατού στην κιθάρα, τον Johnny Marr, οι τρεις εκ των The Cribs που έχουν απομείνει ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν τον επόμενο μετά το Ignore the ignorant δίσκο το 2012.
  • Ένα ακόμα αγγλικό συγκρότημα φλερτάρει με πιο δυναμική επανένωση, καθώς οι Blur, σύμφωνα με το ΝΜΕ θα συναντηθούν τις φετινές γιορτές να συζητήσουν για την πορεία τους και για νέο υλικό. Η επανένωση ουσιαστικά προέκυψε το 2010 όταν έκαναν κάποιες ζωντανές εμφανίσεις, αλλά το συγκρότημα φαίνεται να θέλει να δημιουργήσει ξανά και μακάρι το πνεύμα των Χριστουγέννων να τους φωτίσει.
  • Ένα ακόμα συγκρότημα που θα επιστρέψει δισκογραφικά μετά το 2009 είναι οι Muse, οι οποίοι είχαν ήδη ετοιμάσει αρκετό υλικό αλλά περίμεναν να ολοκληρώσουν φέτος το καλοκαίρι τη 2ετή περιοδεία του The Resistance. Ο μάνατζερ του συγκροτήματος δήλωσε μάλιστα ότι ο δίσκος είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2012, καθώς οι Matt, Dom και Chris βρίσκονται ήδη στο στούντιο.
  • Το ντεμπούτο της Lana del Rey θα κυκλοφορήσει στις αρχές του χρόνου, με το όνομα Born to Die. Έχει ήδη κυκλοφορήσει και το βίντεο του ομώνυμου τραγουδιού, ενώ ανάμεσα στους ανθρώπους που τη βοήθησαν στην παραγωγή είχε δηλώσει ότι είναι και ο Damon Albarn (Blur).
  • Στις 6 Φεβρουαρίου οι Air κυκλοφορούν το νέο τους δίσκο, εμπνευσμένο από μία γαλλική ταινία μικρού μήκους, πρωτοπόρο στο είδος της επιστημονικής φαντασίας. Ο δίσκος θα ονομάζεται La Voyage Dans La Lune και περιέχει συνεργασίες με τη Victoria Legrand και τις Au Revoir Simone.
  • Ένας ακόμα καλλιτέχνης με καταξιωμένο όνομα στη ροκ μουσική επιστρέφει δισκογραφικά τον Μάρτιο του 2012. Πρόκειται για τον Paul Weller, που στο νέο δίσκο Sonik Kicks συνεργάστηκε με τον Damon Albarn (είναι πραγματικά παντού...) και με τον Noel Gallagher. Για τον δίσκο είπε ότι άντλησε επιρροές pop art, jazz, folk και ψυχεδέλειας των club.
  • Η χρονιά της επιστροφής θα είναι το 2012 και για τον Bruce Springsteen με την E-street μπάντα του. Ο δίσκος είναι σχεδόν έτοιμος όπως είχε δηλώσει και το διάστημα από τέλος Μαΐου έως τέλος Ιουλίου θα τους βρει να περιοδεύουν.
Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
10,0 / 10 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα