Οι Χ. Αλεξίου & Δ. Γαλάνη μας μίλησαν για το "Μπλε βελούδο"

Σε ευχάριστο κλίμα δόθηκε την περασμένη Τετάρτη (4/1), στο Θέατρο Παλλάς, η συνέντευξη Τύπου της μουσικής παράστασης "Σε μπλε βελούδο" με τις Χάρις Αλεξίου και Δήμητρα Γαλάνη να μας μιλούν για την πολυαναμενόμενη συνεργασία τους.

Διαβάστηκε φορες
Σε ευχάριστο κλίμα δόθηκε την περασμένη Τετάρτη (4/1), στο Θέατρο Παλλάς, η συνέντευξη Τύπου της μουσικής παράστασης "Σε μπλε βελούδο" με τις Χάρις Αλεξίου και Δήμητρα Γαλάνη να μας μιλούν για την πολυαναμενόμενη συνεργασία τους. Οι δύο σπουδαίες καλλιτέχνιδες εξέφρασαν τη χαρά και τη συγκίνηση που νιώθουν για αυτή την εκ νέου σύμπραξή τους μετά από πολλά χρόνια, τονίζοντας ότι όλο αυτό το διάστημα ήταν πάντα κοινή τους επιθυμία να συμβεί.

Η Χάρις Αλεξίου έκανε μία σύντομη αναδρομή στις παράλληλες πορείες που είχαν με τη Δήμητρα Γαλάνη, οι οποίες από τα πρώτα κιόλας χρόνια είχαν σημεία επαφής, παρά τους διάφορους δρόμους που περπάτησε η κάθε μία. Από τις μπουάτ της Πλάκας τη δεκαετία του '70 στα "Τραγούδια της χτεσινής μέρας" και από τη σύμπραξή τους με τον Γιάννη Πάριο μέχρι και το σήμερα. Η Χάρις Αλεξίου τόνισε επίσης την ασφάλεια που νιώθει έχοντας τη Δήμητρα Γαλάνη στο πλάι της, αλλά και ένα τόσο σημαντικό παρελθόν με ένα ρεπερτόριο που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό.

Η Δήμητρα Γαλάνη σημείωσε πως η φετινή συνεργασία της με τη Χάρη Αλεξίου είναι το αποτέλεσμα μιας βαθιάς καλλιτεχνικής και προσωπικής σχέσης που έχουν μεταξύ τους. Τόνισε τη δύναμη του ρεπερτορίου μέσα από το οποίο ανακαλύπτουν και οι ίδιες την ιστορία τους, ενώ δήλωσε τυχερή που ένας λαός αγκαλιάζει εδώ και δεκαετίες τα τραγούδια τους. Τόνισε επίσης ότι οι διαφορετικές φωνές τους γίνονται "ένα" γιατί οι ψυχές τους γίνονται "ένα".

Το "παρών" έδωσαν και οι δύο ενορχηστρωτές της παράστασης, Κώστας Παπαδούκας και Γιώργος Ζαχαρίου, οι οποίοι στάθηκαν στους σημαντικούς μουσικούς διαφορετικών σχολών που συμμετέχουν στην ορχήστρα, ενώ τόνισαν την ευθύνη και τη χαρά που νιώθουν για αυτή τη συνεργασία τονίζοντας τη σημασία του να έχεις "τα καλύτερα υλικά" αναφερόμενοι στις δύο ερμηνεύτριες και το ρεπερτόριό τους.

    

Η Χάρις Αλεξίου αποκάλυψε και κάποια ακόμα στοιχεία για την παράσταση. Μίλησε για διάρκεια 2 ωρών με τις δύο ερμηνεύτριες να είναι συνεχώς επί σκηνής και να έχουν τα μικρότερα solo που έχουν κάνει ποτέ τα οποία δεν θα ξεπερνούν τα 4 τραγούδια για την κάθε μία. Όσον αφορά τα κομμάτια που θα ακούσουμε έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα με ανατροπές, κατόπιν συνεργασίας και με τη Λίνα Νικολακοπούλου. Ανέφερε ότι θα ξετυλίξουν μια ιστορία, ξεκινώντας από το "Μαρμαρωμένο βασιλιά" και το "Χαλασιά μου" και φτάνοντας στα "Τραγούδια της χτεσινής μέρας" που θα γίνουν "τραγούδια της σημερινής μέρας", όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, αφού θα τα συνδυάσουν με κάποιες δικές τους δημιουργίες των τελευταίων χρόνων. Τα ντουέτα θα επικρατούν, όπως στην "Αθανασία" του Χατζιδάκι που ετοιμάζουν, ενώ θα "ανταλλάξουν" και τραγούδια, όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες συνεργασίες.

Η μουσική παράσταση "Σε μπλε βελούδο", έχει αγκαλιαστεί από το κοινό με την προπώληση να είναι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα πολύ υψηλή (10.000). Η Χάρις Αλεξίου αναφέρθηκε και στον ζεστό χώρο του Θεάτρου Παλλάς, ενώ αποκάλυψε πως η παράσταση θα ανέβει και στη Θεσσαλονίκη, πιθανότατα στο Μέγαρο Μουσικής.

Χάρις Αλεξίου - Δήμητρα Γαλάνη
"Σε μπλε βελούδο"
Στο Θέατρο Παλλάς
Από τις 13 Ιανουαρίου και για 15 παραστάσεις

Καλλιτεχνική Επιμέλεια:  Λίνα Νικολακοπούλου
Σκηνoγραφία: Γιώργος Γαβαλάς – Γιάννης Μουρίκης
Σχεδιασμός Φωτισμών : Ελευθερία Ντεκώ
Ενορχηστρώσεις: Κώστας Παπαδούκας,  Γιώργος Ζαχαρίου

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 60€ (ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ), 55€, 50€, 45€, 40€, 35€, 25€, 20€.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28, 29 Ιανουαρίου
17, 18, 19, 24, 25, 26 Φεβρουαρίου

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:

-Παλλάς: Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, τηλ.: 210 32 13 100
-Με πιστωτική κάρτα: 210 81 0 81 81
-Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και  στο www.tickethour.com
-Public, Παπασωτηρίου, IANOS, TicketHour  
-ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ με την υπηρεσία EasyTicketing σε επιλεγμένα καταστήματα

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα