Οι Opera Chaotique & τα ποιήματα του Bukowski

Μιλήσαμε με τον Tenorman & τον Voodoo Drummer πριν λίγες ημέρες για το ντεμπούτο album τους, τον Bukowski και βέβαια τις εμφανίσεις τους στο Half Note, οι οποίες ξεκινούν σήμερα.
Διαβάστηκε φορες
Το Γιώργο Τζιουβάρα τον γνωρίσαμε μέσα από τους Loonattack, μια αρκετά καλή μπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα τραγουδιστή της όπερας και του ροκ παράλληλα. Ένας ωραίας και παράλληλα περίεργος συνδυασμός. Μαζί με το Χρήστο Κουτσογιάννη ή αλλιώς Voodoo Drummer δημιούργησαν τους Opera Chaotique. Ο Χρήστος παίζει τζάζ μουσική και όπως καταλαβαίνετε, ο συνδυασμός της όπερας με την τζαζ προσφέρει ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Μιλήσαμε με τα παιδιά πριν λίγες ημέρες για το ντεμπούτο album τους, τον Bukowski και βέβαια τις εμφανίσεις τους στο Half Note, οι οποίες ξεκινούν σήμερα.

- Πείτε μας λίγα λόγια για το πρώτο σας album "Poems of a dirty old man".

Ορίστε λίγα λόγια. Είναι σε ποίηση Bukowski, δεν θα είναι το πρώτο μας album τελικά, τα σχέδια έχουν αλλάξει, θα είναι το δεύτερο, τώρα γράφουμε τη δική μας άποψη για το Phantom of the Opera, θα το μάθετε πολύ σύντομα. Πάρα πολύ σύντομα, δηλαδή την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές μπορεί και να μπορείτε να το ακούσετε.

- Έχει σχέση ο Bukowski με την τζαζ και την όπερα; Ενδιαφέρον project πάντως.

Ευχαριστούμε και χαιρόμαστε που σας αρέσει. Ο Bukowski έχει σχέση με την όπερα και την κλασσική μουσική διότι άκουγε μόνο αυτό το είδος μουσικής και τίποτα άλλο. Οπότε πιστεύουμε ότι ταιριάζει το ύφος μας που έχει στοιχεία κλασσικής μουσικής.

- Από τον περασμένο Μάη, που εμφανιστήκατε για πρώτη φορά, έχετε δώσει αρκετές συναυλίες στο εξωτερικό. Ποια ήταν η ανταπόκριση του κοινού εκεί;

Στην αρχή μας πετούσαν διάφορα αντκείμενα, στο Βερολίνο λουκάνικα με κάρυ, στη Βαρκελώνη paella ενώ στο Βελιγράδι έχουν ένα που λέγεται καρατζόρτζεβα, ένα μεγάλο σνίτσελ με τυριά μέσα, το οποίο πονούσε ιδιαιτέρως. Αλλά μετά σιγά σιγά τους άρεσε και τα φάγαμε μετά με ησυχία. Πέρα από την πλάκα το κοινό μας αγκάλιασε που λέει και η γνωστή κλισέ φράση, αλλά και ο τύπος, είχαμε πολύ καλές κριτικές αν και άγνωστοι φυσικά.

- Λόγω της πρωτοτυπίας του σχήματος, το βλέμμα σας είναι περισσότερο σε χώρες που είναι πιο κοντά στην Τζάζ και την όπερα, παρά στην Ελλάδα;

Νομίζουμε οτι όταν κάτι είναι πρωτότυπο μπορεί αν παιχτεί παντού. Η πρωτοτυπία μας έγκειται στο γεγονός ότι δεν θέλουμε οπωσδήποτε να έχει κάποιος γνώσεις πάνω στην όπερα και την τζαζ για να μας δει, αλλά να φέρουμε τον κόσμο που δεν γνωρίζει πολλά πιο κοντά μέσα από το χιούμορ (που υπάρχει σε όλην την παράσταση) και το συνδυασμό με ελληνικά παραδοσιακά και άλλα κομμάτια.

- Ένα όνειρο της "Χαοτικής Όπερας"; Μια συναυλία στη Νέα Ορλεάνη μήπως;

Και μια και δυο και τρεις προφανώς. Ο Voodoo Drummer έχει παίξει ήδη εκεί και θα αναγκαστεί να ξαναπάει στο αγαπημένο του μέρος γιατί ειναι η σειρά των Opera Chaotique. Τα όνειρα μας περιλαμβάνουν και άλλα σημεια στον χάρτη όπως Πάπουα-Νέα Γουινέα, το νησί του Πάσχα κ.α.

- Πιστεύετε ότι η ανεξέλεγκτη ελευθερία στο Internet, έχει δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη νέων μουσικών προτάσεων, όπως είναι και η δικιά σας;

Η σημερινή κατάσταση απλά βοηθάει αυτούς που έχουν όρεξη να ακουστεί η δουλειά τους παντού.            

- Τι θα δούμε στις παραστάσεις σας στο Half Note;

Α θα έρθετε? Ωραία. Θα δείτε τον Tenorman ίσως και τον Voodoo drummer  μάλλον, τους υπέροχους guests μας, θα έχουμε αρκούδες επίσης και μπορεί και ελέφαντες αν και μπορεί να το αφήσουμε για άλλη φορά σε μεγαλύτερους χώρους γιατί οι ελέφαντες είναι εύσωμοι. Και οι αρκούδες.

Members:

Tenorman: Vocals / Piano & Mystery
Voodoo drummer: Drums & Tricks

Guests:

Λητώ Μεσσήνη: σοπράνο
Σταύρος Παργινός:  τσέλο
Ελένη Σωτηρίου: μέτζο σοπράνο
Μαργαρίτα Αμαραντίδη:  χορός
Νικόλαος Καραγκιαούρης: βαρύτονος
Ελευθερία Ελβανίδου: Χορός

HALF NOTE JAZZ CLUB
Tριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες-Κρατήσεις

210 9213310
www.halfnote.gr
www.ticketnet.gr
www.viva.gr

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : ΤΡΑΠΕΖΙ: 20€ , ΒΑR & ΕΞΩΣΤΗΣ 15€,  ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (BAR & ΕΞΩΣΤΗΣ): 10€
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Τετάρτη  έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00
 

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα