Τραυματίστηκε σοβαρά σε ατύχημα και τελικά έφυγε από τη ζωή ο Θοδ. Αγγελόπουλος

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες σκηνοθέτες, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έφυγε από τη ζωή πριν λίγα λεπτά!
Διαβάστηκε φορες
Σύμφωνα με την Καθημερινή, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες σκηνοθέτες, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έφυγε από τη ζωή πριν λίγα λεπτά. Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τρίτης, στην περιφερειακή οδό Δραπετσώνας, μετά το πρώτο τούνελ, στο ρεύμα προς Κερατσίνι, μια μοτοσικλέτα που οδηγούσε ειδικός φρουρός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, παρέσυρε το Θόδωρο Αγγελόπουλο!

Μάλιστα, ο Αγγελόπουλος ήταν εκεί για γύρισμα της νέας του ταινίας "Η Άλλη θάλασσα"!!! Ο σκηνοθέτης μεταφέρθηκε άμεσα στην Εντατική, όπου και δυστυχώς εξέπνευσε μετά από λίγες ώρες...

Σύμφωνα με το Newsbeast, ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής Ευάγγελος Χατζηγιαννάκης δήλωσε τα εξής:

«Προσπαθήσαμε να κάνουμε τα πάντα όμως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος δεν είναι πλέον μαζί μας. Είχε ρήξη στον σπλήνα και στον αριστερό νεφρό ενώ συντριπτικό ήταν το κάταγμα που είχε στο ιερό οστούν με αποτέλεσμα την ακατάσχετη αιμορραγία. Όταν παραλάβαμε τον ασθενή, είχε ήδη σταματήσει η καρδιά του και λειτουργούσε με μηχανική υποστήριξη. Εμείς συνεχίσαμε την προσπάθεια παρόλα αυτά αν και ήταν πολυτραυματίας».

Τι να πρωτοπείς για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο...

Έφυγε στα 76 του, έχοντας κερδίσει πολλά βραβεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την προσφορά στην 7η τέχνη. Η μεγάλυτερη βράβευση του ήταν το 1998, όταν κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών με την ταινία "Μια αιωνιότητα και μια μέρα". Η ταινία "Το Βλέμμα του Οδυσσέα" κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών. Επίσης, οι κριτικοί του περιοδικού Time την ψήφισαν στις 100 καλύτερες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Το 1999 τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας με τον εξής τίτλο: Officier de la legion d’honneur. Τέλος, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έχει αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας των Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, του Πανεπιστημίου Nanterre στο Παρίσι και του Πανεπιστημίου του Essex.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των ταινιών του είναι η εξαιρετική εικόνα, που έχει σε κάθε δημιούργημα του.

Οι ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου είναι οι εξής:

1968: Η Εκπομπή, μικρού μήκους
1970: Αναπαράσταση
1972: Μέρες του ’36
1975: Ο θίασος
1977: Οι Κυνηγοί
1980: Ο Μεγαλέξανδρος
1983: Αθήνα, επιστροφή στην Ακρόπολη
1984: Ταξίδι στα Κύθηρα
1986: Ο Μελισσοκόμος
1988: Τοπίο στην Ομίχλη
1991: Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού
1995: Το βλέμμα του Οδυσσέα
1998: Μια αιωνιότητα και μια μέρα
2003: Τριλογία - Ι. Το λιβάδι που δακρύζει
2008: Τριλογία - ΙΙ. H σκόνη του χρόνου


Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα