Μουσική Λοβοτομή: Η πολιτική ορθότητα βλάπτει σοβαρά τη μουσική

Σήμερα είχα κέφια και κάθισα και έφτιαξα μια λίστα με 20 τραγούδια που δε θα μπορούσαν να είχανε γραφτεί σήμερα, στις ημέρες που ζούμε, στην εποχή της ''άκρατης προόδου'', δηλαδή της καταπιεστικής πολιτικής ορθότητας...
Διαβάστηκε φορες
    Σήμερα είχα κέφια και κάθισα και έφτιαξα μια λίστα με 20 τραγούδια που δε θα μπορούσαν να είχανε γραφτεί σήμερα, στις ημέρες που ζούμε, στην εποχή της ''άκρατης προόδου'', δηλαδή της καταπιεστικής πολιτικής ορθότητας. Τώρα πια οι στίχοι πρέπει να γράφονται προσεκτικά έτσι ώστε να μη θίξουν κανέναν, ειδικά τις μειονότητες, τις φυλές, τις θρησκείες και τις γυναίκες. Έτσι λοιπόν η λογοκρισία απέκτησε έναν καινούριο ορισμό και τώρα λέγεται ''πολιτική ορθότητα''.

    Ακόμα και στη συντηρητική δεκαετία του '50 τα πράγματα ήτανε πιο χαλαρά και ο Jerry Lee Lewis μπορούσε και πηδούσε τη 13χρονη ξαδέρφη του χωρίς επιπτώσεις και στα τσαρτς μεσορανούσε ένα τραγούδι που λεγόταν ''You 're Sixteen (You 're Beautiful, And You 're Mine)'' και το  πρωτοτραγούδησε ο Johnny Burnette. Τότε δε θιγόταν κανένας. Τώρα έχουνε γίνει όλοι υπερευαίσθητοι. Ευτυχώς δηλαδή που προλάβανε κάποιοι και γράψανε μερικές κομματάρες προτού προλάβει ο νέος μπαμπούλας να τους ξεδοντιάσει. Πάμε λοιπόν:

    ''Killing An Arab'': To 1979 οι Cure δεν είχανε κανένα πρόβλημα. Σήμερα μάλλον θα βρίσκανε τα σπίτια τους ανατιναγμένα.

    Το ''Illegal Alien'' των Genesis θα έθιγε τους λαθρομετανάστες, οπότε...

    To ''Don't Call Me Nigger, Whitey'' των Sly and the Family Stone απλά δε θα γραφόταν σήμερα.

    Όποιος τραγουδούσε το "Good Morning Little School Girl'' θα πήγαινε φυλάκα κατευθείαν. Και δε θα του επιτρεπόταν να πλησιάζει σχολείο στα 300 μέτρα.

    Ο στίχος ''See that little faggot with the earring and the makeup'' από το ''Money For Nothing'' των Dire Straits θα ξεσήκωνε τους gay. Και ποιος θα τους άκουγε τους πούστηδες!

    Το "Speedy Gonzales'' του Pat Boone θα θεωρείτο ρατσιστικό απέναντι στους Μεξικάνους. Caramba!

    Το ''Big Balls'' (και εδώ που τα λέμε ΟΛΑ τα τραγούδια των AC/DC) θα ξεσηκώνανε τις φεμινίστριες. Οι γυναίκες δεν είναι αντικείμενα, θα φώναζαν.

    Το "My Ding-A-Ling'' του Chuck Berry θα ήταν μια πρόκληση για ευνουχισμό σήμερα. Άκου εκεί να μιλάει κάποιος για το πουλάκι του!

    To "Τush'' των ΖΖ Τοp θα απαγορευόταν ως σεξιστικό.

    Το ''Don't Eat the Yellow Snow'' του Zappa θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ότι προάγει την ουρολαγνεία.

    Το ''I Can't Drive 55'' του Sammy Hagar θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι προτρέπει τη νεολαία να οδηγεί γρήγορα και να έχουμε ατυχήματα στους δρόμους.

    Το ''First I Look at the Purse'' των Contours (και μην παραλείψετε ν' ακούσετε την απίστευτη εκτέλεση απ' τους  J. Geils Band, άντε να μαθαίνετε και κάτι από μένα) είναι απαράδεκτο! Τις γυναίκες πρέπει να τις αγαπάμε για το χαρακτήρα τους, όχι για τα φράγκα τους.

    Το ''Indian Giver'', πρώτα απ' τους 1910 Fruitgum Company το '69 και αργότερα από τoυς Ramones και τη Joan Jett, δε θα μπορούσε να γραφτεί σήμερα διότι θίγει τους Ινδιάνους.

    Το "Fat Bottomed Girls'' θα εξόργιζε τις χοντρές, έτσι απλά.

    Το ''Let's Go Get Stoned'' του Ray Charles θα απαγορευόταν διότι διαφημίζει τα καλά της χρήσης ναρκωτικών.
 
    Το ''Brown Sugar'' των Rolling Stones τα έχει όλα στους στίχους του: σκλαβoπάζαρα, μαύρες πουτάνες, drugs, απαγορέψτε το τώρα! Σίγουρα δεν το τραγούδησε ο Jagger στο Λευκό Οίκο τις προάλλες!

    Το ''Kissin' Cousins'' του Elvis θα ήταν αρκετό για να τον κλείσουνε μέσα για αιμομιξία.

    Το "Short People'' του Randy Newman θα επέφερε την οργή των κοντών. Και ξέρετε για πόσα κακά είναι ικανοί οι κοντοί. (Βλέπε Ναπολέων, Σαρκοζί κλπ).

    Οι Guns n' Roses ξεσηκώσανε πολύ κόσμο όταν στο ''One in a Million'' ξεχέσανε τους niggers, τους faggots και τους immigrants. Ευτυχώς που ήτανε αλητάμπουρες και δε μασήσανε.

    Τέλος, αν κάποιος τολμούσε σήμερα να παίξει στο ράδιο το ''Sweet Little Sixteen'', θα τον μπαγλαρώνανε, θα τον μπουζουριάζανε και θα πετούσανε το κλειδί.

    Και να σκεφτεί κανείς πόσο χειρότερος είναι ο κόσμος σήμερα που απαγορεύονται αυτές οι ''κακές κουβέντες'' και όλοι προστατεύουνε τα δικαιώματα όλων. Χα χα χα!     

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
8,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα