Exit Festival 2012 - Ημέρα 3η: Plan B, Erykah Badu

H τρίτη ημέρα του ΕΧΙΤ ήταν αφιερωμένη σε πιο hip-hop και soul καλλιτέχνες όπως η Erykah Badu και ο Plan B στην κεντρική σκηνή.
Διαβάστηκε φορες
H τρίτη ημέρα του ΕΧΙΤ ήταν αφιερωμένη σε πιο hip-hop και soul καλλιτέχνες όπως η Erykah Badu και ο Plan B στην κεντρική σκηνή.

Ο κόσμος το Σάββατο ήταν ο περισσότερος από τις προηγούμενες ημέρες. Στην Main Stage ο βρετανός Benjamin Paul Ballance-Drew, γνωστός και ως Plan B είχε μαζέψει αρκετό κόσμο και ξεκίνησε το πρώτο μέρος της εμφάνισής του τραγουδώντας soul και R'n'B τραγούδια, όπως τα Writings on the wall, Coming Up Easy (Paolo Nutini), Welcome to Hell, Prayin' και το πιο γνωστό του She Said.


Plan B - Οι φωτογραφίες ανήκουν στο Θανάση Αθανασιάδη και το Mix Grill

Αν και τα τραγούδια του μου ήταν άγνωστα (είχα ακούσει μόνο το She Said και το Prayin'), ήταν πολύ ρυθμικά και ευχάριστα. Στα μέσα της εμφανισής του, παρουσίασε τον MC Faith SFX, ο οποίος μας έβαλε στο κλίμα του δεύτερου μέρους: hip-hop, breaks και dubstep. Ο Faith με απίστευτο ταλέντο στο beatboxing, κατάφερε να κάνει μόνος του μια αρένα να χορεύει. Κάνοντας ένα medley από γνωστά κομμάτια (Seven Nation Army, Zombie Nation, Poison-Prodigy και πολλά άλλα) ανέβασε τον κόσμο ο οποίος υποδέχτηκε τον Plan B ξανά στη σκηνή, αυτή τη φορά με διαφορετική, πιο hip-hop εμφάνιση.

Με τον Faith SFX να συνεχίζει να κρατάει το beat, ακούσαμε διασκευές των Stand by Me (Ben E.King) και Kiss From a Rose (Seal). Το σετ συνέχισε σε hip-hop και dubstep ήχους με τα Lost My Way, Pieces, ill Manors και Stay Too Long και τον κόσμο σε mosh pits. Όλη η εμφάνισή του ήταν ένα πάρτι, διασκεδαστική και χορευτική, με highlight το beatboxing του Faith SFX και ιδιαίτερα καλό το πρώτο μέρος. Αν και τα μουσικά μου γούστα είναι λίγο μακριά από τη dubstep και τη hip-hop οφείλω να ομολογήσω ότι η εμφάνισή του Plan B μου άρεσε αρκετά.

Setlist: Writings on the wall / Coming Up Easy (Paolo Nutini) / Welcome to Hell / Prayin' / Love goes down / She Said / Dubstep medley (Faith SFX) / Stand By Me (Ben E.King) / Kiss from a rose (Seal) / Lost my way / Pieces / ill Manors / Stay too long.
Erykah Badu - Οι φωτογραφίες ανήκουν στο Θανάση Αθανασιάδη και το Mix Grill

Δέκα λεπτά μετά τις 12 ανέβηκε στην κεντρική σκηνή o DJ που συνοδεύει την Erykah Badu και μας 'ζέστανε' με γνωστά τργούδια, όπως το Jump Around. Άλλα δέκα λεπτά μετά ανεβαίνουν στη σκηνή οι μουσικοί και οι back vocalists και ακούμε ένα βαρετό percussion solo. Στις 12:30 περίπου ανεβαίνει στη σκηνή η Erykah και ξεκινάει με το 20 ft tall, έχοντας δίπλα της ένα drum machine. Η Erika Abi Wright, γεννημένη στο Τέξας, επηρεασμένη από τη μουσική της Αφρικής, το Ισλάμ, την παραδοσιακή μουσική των αφροαμερικανών και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της αρχαίας Αιγύπτου, έχει παρουσιάσει ένα νέο είδος μουσικής, τη Neo-Soul, ένα μίγμα από jazz, funk, hip-hop, fusion και αφρικανική μουσική. Ελπίζω να με συγχωρέσουν οι φανς της Έρικας αλλά δεν μπόρεσα να καθήσω στη Main Stage πάνω από μία ώρα. 

Αν και ο ήχος ήταν καλός, ακούσαμε ωραία τραγούδια όπως The Healer, Love of My Life, My People, η Erykah δεν με κράτησε και έτσι κατηφορο-ανηφορίσαμε προς την Explosive Stage, όπου έπαιζαν οι γερμανοί Sodom (thrash metal). Δεν καταφέραμε όμως να τους δούμε καθώς ο χώρος της σκηνής είχε γεμίσει και οι άντρες της ασφάλειας δεν άφηναν κανέναν να προσεγγίσει. Μιας και στις υπόλοιπες σκηνές δεν υπήρχε κάποιος άλλος ενδιαφέρον καλλιτέχνης εκείνη την ώρα, περάσαμε από τη Dance Arena, στην οποία έπαιζε η Miss Kittin.

Η λιγότερο ενδιαφέρουσα μέρα του φεστιβάλ, αλλά με τον περισσότερο κόσμο, δεν μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Περιμένουμε την Κυριακή, τέταρτη και τελευταία μέρα του ΕΧΙΤ με Wolfmother και Guns N' Roses.


Erykah Badu - Οι φωτογραφίες ανήκουν στο Θανάση Αθανασιάδη και το Mix Grill

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα