Θανάσης Παπακωνσταντίνου @ Φεστιβάλ στο Λόφο 2012: Μια διονυσιακή βραδιά

Βράδυ Τετάρτης και μετά από το sold out της Άλ. Πρωτοψάλτη & της Ε. Ρεμπούτσικα την προηγούμενη μέρα, το Βεάκειο Θέατρο γεμίζει ξανά.
Διαβάστηκε φορεςΒράδυ Τετάρτης και μετά από το sold out της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και της Ευανθίας Ρεμπούτσικα την προηγούμενη μέρα, το Βεάκειο Θέατρο γεμίζει ξανά για την εμφάνιση του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Άλλος κόσμος σήμερα. Αν εξαιρέσεις τα γνωστά πρόσωπα που είχαμε δει στην Τεχνόπολη και το Passport μέσα στο 2012, υπήρχε κι άλλος κόσμος που είχε έρθει να δει το Θανάση επί σκηνής.

Το Βεάκειο ήταν κατά μεγάλο ποσοστό γεμάτο και αρκετός κόσμος είχε μαζευτεί ανάμεσα στις κερκίδες και τη σκηνή. Εκεί στήθηκε μια μεγάλη γιορτή από την αρχή μέχρι το τέλος της βραδιάς.
Το setlist της συναυλίας είχε μικρές διαφορές με αυτό της εμφάνισης στην Τεχνόπολη. Αυτό βέβαια είχε ως αποτέλεσμα να είναι κάπως νωχελικός ο κόσμος που ήταν στις κερκίδες την πρώτη ώρα. Οι φανατικοί που ήταν μπροστά βέβαια ήταν στο δικό τους όμορφο κόσμο. Σταδιακά, όλοι ανέβηκαν όταν παίχτηκαν τα γνωστά, "ανεβαστικά" Θανασο-τράγουδα.

Η βραδιά ήταν πολύ όμορφη. Το αεράκι, το όμορφο θέατρο, η θάλασσα μπροστά στα μάτια μας και οι μουσικές αυτού του μεγάλου Έλληνα συνθέτη ήταν ένας ιδανικός συνδυασμός για να εξελιχθει το σκηνικό σε μια διονυσιακού τύπου βραδιά.
Η ώρα περνούσε, τα κρασιά και τα τσίπουρα άρχιζαν να έχουν επίδραση σε όλους μας και η μουσική έμπαινε πιο βαθιά στην ψυχή μας. Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Ματούλα Ζαμάνη, ο Δημήτρης Μυστακίδης, ο Φώτης Σιώτας, ο Σωτήρης Ντούβας, ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, ο Γιάννης Αντωνιάδης, ο Κώστας Παντέλης, ο Χρυσόστομος Μπούκαλης και ο Μιχάλης Χανιώτης ανέβαζαν στροφές σιγά, σιγά...

Η συναυλία έκλεισε με την 'Ερώτηση κρίσεως" και τον Πεχληβάνη, όπως γίνεται στις περισσότερες εμφανίσεις του Θανάση φέτος.

Μουσικά θα έλεγα ότι λίγα πράγματα επιπλέον από την Τεχνόπολη, είδαμε στο Βεάκειο. Πιστεύω όμως ότι το όλο σκηνικό στο όμορφο θέατρο του Πειραιά ήταν αυτό που έδωσε την προστιθέμενη αξία στην όλη βραδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οργάνωση ήταν πολύ καλή. Το "Φεστιβάλ στο Λόφο" είναι ένα νέο Μουσικο-θεατρικό Φεστιβάλ, το οποίο γίνεται στον Πειραιά και πιστεύω και ελπίζω ότι θα καταφέρει να γίνει θεσμός. Θέλει χρόνο βέβαια και υπομονή...Διάρκεια συναυλίας: 3 ώρες περίπου

Setlist:

Locomotivo
Μάντης Τειρεσίας
Ομίχλη
Τα Λάφυρα της νύχτας
Οι Καλογέροι
Σιμούν
Τρυγητής
Περσεφόνη
Ποιος θα με θυμάται
Φορτίνο Σαμάνο
Liquid
Κάτω από το μαξιλάρι
Οι τρείς ανθοί
Τρία Ρουμπαγιάτ
Παλιά πληγή
Σαν παιδί
Αλεξάνδρα
Τα Ορυχεία
Όταν χαράζει
Έρημα κορμιά
Τα παξιμάδια
Ανδρομέδα
Μιλώ για σένα
Η Κοιλάδα των Τεμπών
Στην Αμερική
"Τσιμπιτό" ρεμπέτικο από το Δημήτρη Μυστακίδη
Πέντε μάγκες στον Πειραιά
Καντηλανάφτης
Τα κάλαντα (παρουσίαση των μουσικών από τη Ματούλα Ζαμάνη ή αλλιώς Ζατούλα Μαλάνη")
Αερικό
Διάφανος
Νυχτέρι

Encore:

Αγία Νοσταλγία
Sara
Πες μου κάτι
Ερώτηση κρίσεως
ΠεχλιβάνηςΑξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα