Η Νατάσσα Μποφίλιου "φώτισε" την Τεχνόπολη

Η Νατάσσα Μποφίλιου επέστρεψε στην Αθήνα για μια ζωντανή εμφάνιση χθες βράδυ στην Τεχνόπολη, αφήνοντας μας, για μια ακόμα φορά, γοητευμένους.
Διαβάστηκε φορες
1
Οι φωτογραφίες ανήκουν στη Δήμητρα Αναστασοπούλου (D-way)

Μετά από μια σειρά πετυχημένων καλοκαιρινών συναυλιών, σε όλη την Ελλάδα, η Νατάσσα Μποφίλιου επέστρεψε στην Αθήνα για μια ζωντανή εμφάνιση χθες βράδυ στην Τεχνόπολη, αφήνοντας μας, για μια ακόμα φορά, γοητευμένους.
  
Όταν στις 9:35 η Μποφίλιου, με την εξαμελή ορχήστρα της, εμφανίστηκε στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης, η, ομολογουμένως, εξαντλητική αναμονή στην είσοδο, λόγω καθυστερημένης εξυπηρέτησης, συνωστισμού και ζέστης, αυτόματα ξεχάστηκε.  Στο άκουσμα των πρώτων κιόλας συγχορδιών από τις "Μέρες του Φωτός" ο κόσμος την υποδέχθηκε με ενθουσιασμό, ο οποίος διήρκησε, κυριολεκτικά, μέχρι το τέλος, για πάνω από δυο ώρες.
 
Η Νατάσσα Μποφίλιου ανταποδίδοντας την θερμή υποδοχή, με το γνωστό, πλέον, αυθόρμητο και παιχνιδιάρικο ύφος της μας καλωσόρισε λέγοντας: "Ευχαριστούμε που είστε πάντα παρόντες στο κλασσικό μας ραντεβού... κάνετε τη μέρα μας πιο φωτεινή, ελπίζω να κάνουμε κι εμείς τη δική σας".  Και σε αυτό το ραντεβού ήταν παρόντες άνθρωποι κάθε ηλικίας, οι οποίοι γέμισαν τον χώρο της Τεχνόπολης, ασφυκτικά και δε σταμάτησαν να τραγουδούν μαζί της.  Η Μποφίλιου κατάφερε να γεφυρώσει το μουσικό, τουλάχιστον, χάσμα των γενεών, χθες βράδυ, καθώς τόσο νέα παιδιά όσο και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, όλοι συνεπαρμένοι από την αισθαντικότητα, τη μελωδικότητα και την ειλικρινή εκφραστικότητα της, συντονίστηκαν μαζί της και μεταξύ τους. 

2

Έχοντας ως σύμμαχο τον εξαιρετικό ήχο, η ερμηνεύτρια, με τους μουσικούς της, μας διηγήθηκαν μια μελωδική ιστορία, με στιγμές νηνεμίας, έντασης, γλυκιάς νοσταλγίας, θλίψης και ελπίδας.  Το κοινό έμοιαζε να γνωρίζει πολύ καλά αυτήν την ιστορία.  Υπήρχαν στιγμές, όπως στο κομμάτι "Κοίτα εγώ", όπου ο κόσμος, ξεκίνησε να τραγουδά, μόνο με τη συνοδεία του πιάνου του Θ. Καραμουρατίδη, αφήνοντας την Μποφίλιου να απολαμβάνει τη ζεστασιά και τη μαγεία αυτής της συνεύρεσης.  

Σημαντικότερες στιγμές της συναυλίας ήταν το "Σ' έχω βρει και σε χάνω", "Belle reve", "Το μέτρημα", "Συνέχεια στα όρια", "Εν λευκώ", "Δεμένη", "Ασπιρίνη", "'Εγώ μεγάλωνα για σένα", "Η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει", "Λοχαγός έρωτας", "Τσιγάρα βαριά" καθώς και οι εκπληκτικές της ερμηνείες στα "Έλα σε μένα" (Μ. Χατζιδάκις/Ν. Γκάτσος) και "Η μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων" (Μ. Χατζιδάκις/Άρ. Δαβαράκης).  

Θα ήταν παράλειψη, αν δεν αναφερθούν οι αξιόλογες σόλο ερμηνείες του Θέμη Καραμουρατίδη, με σημαντικότερη την, γεμάτη ευαισθησία, εκτέλεση του "Παράπονο" (Ara Dinkjian/Λίνα Νικολακοπούλου), η οποία καθήλωσε και συγκίνησε το κοινό.

3

Η Νατάσσα Μποφίλιου μαζί με τους συνεργάτες της (Θ. Καραμουρατίδη και Γ. Ευαγγελάτο) φαίνεται να αποτελεί, πλέον, μια σταθερή καλλιτεχνική αξία και έχει αποκτήσει ένα πολύ ευρύ και πιστό κοινό που την στηρίζει σε κάθε της μουσικό βήμα.  Μετά από ένα encore τριών τραγουδιών, η βραδιά έκλεισε, με τον κόσμο να την αποθεώνει και να συνεχίζει να τραγουδά τις μελωδίες της, ακόμα κι όταν τα φώτα της σκηνής είχαν σβήσει. 

4 
Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
9,8 / 10 (σε 12 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα