GigMania:Marilyn Manson

Αυτή την εβδομάδα προτείνουμε μια συναυλία λίγο διαφορετική από τις άλλες...
Διαβάστηκε φορες

Το GigMania είναι η νέα στήλη του MixGrill που κάθε εβδομάδα σας προτείνει και μια συναυλία στο εξωτερικό, μαζί με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, κόστος κτλ! Στα προηγούμενα άρθρα ασχοληθήκαμε με τους Muse,τους Arctic Monkeys  και τους Prodigy.Σήμερα θα δούμε κάτι λίγο διαφορετικό


Στα
προηγουμενα άρθρα μας προτείναμε γνωστά συγκροτήματα της ξένης alternative/indie σκηνής και τους prodigy που έχουν έναν πιο ηλεκτρονικό ήχο. Το να βρεις να παρουσιάσεις ένα καλό live στο εξωτερικό τέτοια εποχή  δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση, καθώς χειμωνιάτικο tour κάνουν κυρίως συγκροτήματα που έχουν βγάλει τώρα δίσκο και θέλουν να τον προωθήσουν και τις περισσότερες φορές δεν αξίζουν,ή είναι τόσο καλοί που τα εισιτήρια έχουν πουληθεί από το προηγούμενο καλοκαίρι! Για festivals ουτε λόγος,οπότε οι επιλογές ελάχιστες. Ψάχνοντας στα γνωστά sites για ενδιαφέρουσες συναυλίες έπεσα πάνω στον κύριο Manson. Μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τραγουδιστής ever,να προκαλεί για να μένει στην επικαιρότητα και μουσικά να έχει μείνει στάσιμος για αρκετό καιρό, αλλά κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως είναι ένας πολύ καλός performer.

Το τι κάνει τον Marilyn Manson να ξεχωρίζει από την μάζα, μπορεί κανείς να το βρει εύκολα. Λίγο οι στίχοι,η προκλητική εικόνα,οι άπειρες μηνύσεις για κάθε λόγο που μπορεί να φανταστεί κάποιος, διαμόρφωσαν μια ιδιαίτερη εικόνα που φυσικά εξυπηρετούσε τους σκοπούς του marketing και οδήγησαν σε μια εμπορική επιτυχία, κυρίως στα μικρότερα κοινά που ταυτίζονταν (!) με τους στίχους των τραγουδιών και σχημάτιζαν ουρες σε κάθε συναυλία του. Αυτά αποτελούν όμως παρελθόν. Ο καιρός που ο Manson ήταν πρώτο θέμα σε κάθε είδους μουσικού site έχουν περάσει προ πολλού. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που θα σας πρότεινα να κάνετε ένα ταξίδι για να τον ακούσετε live.Τώρα η χρυσόσκονη τέλειωσε,θα μπορέσουμε να δούμε αν ο Manson αξίζει ως μουσικός και ως performer.

Απο το 94 μέχρι και σήμερα ο Manson έχει κυκλοφορήσει 7 albums + 1 live album, με την τελευταία του δισκογραφική δουλειά  The high end of low να έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγους μήνες. Στη δισκογραφική του πορεία μέχρι σήμερα, ξεχωρίζουν το Mechanical animals (1998) και το Golden age of grotesque (2003) αλλά και το ενδιαφέρον eat me,drink me (2007)

Πρόσφατο setlist

To παρακάτω setlist είναι από μια πρόσφατη συναυλία του στην Ιαπωνία
 1. We're From America 
 2. Disposable Teens
 3. Pretty as a Swastika 
 4. The Love Song 
 5. Irresponsible Hate Anthem 
 6. Devour 
 7. Dried Up, Tied and Dead to the World 
 8. Blank and White 
 9. The Dope Show 
 10. Four Rusted Horses
 11. Rock is Dead 
 12. Sweet Dreams (are made of this) 
 13. Rock 'n' Roll Nigger
 14. The Beautiful People
Πιθανότητα να τον δούμε στην Ελλάδα

Απειροελάχιστη.Αν ήμασταν στο 2002 ίσως, τώρα το θεωρώ πολύ δύσκολο.Το χειμωνιάτικο tour έχει κλείσει,ενώ το καλοκαίρι δύσκολα θα κάνει συναυλίες.

Πρόταση Συναυλίας

Για άλλη μια φορά προτείνουμε Βαρκελώνη.Τρομερή πόλη, που μπορεί να την δει γρήγορα κάποιος μαζί με μια συναυλία ενώ είναι σχετικά οικονομική. Μπορεί το κόστος που έχουμε υπολογίσει να μη φτάνει στα επίπεδα προηγούμενων προτάσεων αλλα παραμένει σχετικά χαμηλό. Έτσι ένα ταξίδι στην Βαρκελώνη στις 3 Δεκεμβρίου θα σας κοστίσει γύρω στα 290 ευρώ. Καθόλου άσχημη τιμή αφου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε (έστω και για λίγο) μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης
Διαβάστε ακόμα