Cayetano - Once Sometime

Το Once Sometime, ακούγεται ευχάριστα από την αρχή μέχρι το τέλος, με εξαιρετικές στιγμές και λιγοστά «γεμίσματα», τα οποία όμως κι αυτά είναι επαγγελματικού επιπέδου Cayetano.
Διαβάστηκε φορες
1. Τι θα ακούσεις;

Freestyle-jazz-dub-trip hop-electronica

2. Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις;

There is a sky now, Day boy, The circle of life

3. Βαθμολογία;

7,5/10

Έχει νομίζω περάσει ο καιρός που αντιμετωπίζαμε τις εγχώριες κυκλοφορίες μόνο ως μέρος του μουσικού ελληνικού περίπτερου (σε αντίθεση με τις μουσικές βιομηχανίες του εξωτερικού). Εξάλλου νομίζω πως κι οι ίδιοι οι έλληνες μουσικοί αυτό θα ήθελαν, να τους εντάξουμε στον παγκόσμιο χάρτη, να αναμετρηθούν με αυτό που πραγματικά συμβαίνει εκεί έξω. Πιστεύω δε, ακράδαντα πως μερικές από τις εγχώριες κυκλοφορίες και κάποιοι από τους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται δίπλα μας, δε βγαίνουν χαμένοι από τη σύγκριση και δείχνουν πως ένα click χρειάζεται για το μεγάλο μπαμ.

Ο Θεσσαλονικιός Γιώργος Μπρατάνης (Cayetano), εδώ κι αρκετό καιρό βέβαια, έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας με απόλυτη επιτυχία, με μοναδικό του όπλο τη μουσική και τη διορατικότητά του ίσως. Μετακόμισε στη Βαρκελώνη, από αυτά που διαβάζουμε στο βιογραφικό του, χρόνια πριν η πόλη γίνει ένας από τους απόλυτους προορισμούς των Ελλήνων (μετά από την Κούβα και πριν το Βερολίνο), δημιούργησε εκεί, συνεργάστηκε με ξένες δισκογραφικές εταιρίες, έκανε πετυχημένες συνεργασίες και ζωντανές εμφανίσεις.

Το Once Sometime, είναι η 2η δισκογραφική του δουλειά, σε συνεργασία με την  KLIK Records (νομίζω ότι σύντομα χρειάζεται ένα αφιέρωμα στην εταιρία) κι έρχεται να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε το εξαιρετικό Back Home του 2010.

Το περίεργο με το Once Sometime, είναι ότι όσο περνάει η ώρα γίνεται και καλύτερο. Στην αρχή ο Cayetano μας εισάγει στον κόσμο του, με τραγούδια «σωστά», κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του (ή στα δικά μας), ίσα-ίσα για να μας κρατήσει κοντά του, τοποθετώντας με μαεστρία όλα εκείνα τα στοιχεία που τον έχουν τόσο αγαπητό. Ιδιαίτερα στο 1ο single “Babylon On Fire” με τα hip-hop φωνητικά του NEK (πολύ καλή επιλογή για 1ο single), στοχεύει κατευθείαν στο κοινό του, σε ένα ακόμα highlight των ζωντανών εμφανίσεων του. Μία από τις αγαπημένες στιγμές του άλμπουμ, είναι αμέσως μετά, με το “There is a sky now”, με τα εξαιρετικά φωνητικά του Georges Perin, που η συμμετοχή του στα τραγούδια του “Once Sometime” είναι καταλυτική.

Οι εκπλήξεις όμως έρχονται αρκετά αργότερα, στο uplifting “Day Boy”, που θα ακουστεί αρκετά αν επιλεχθεί στις ραδιοφωνικές playlist και το “The Circle of life”, με φωνητικά πάλι του Georges Perin. Αξίζουν επίσης να σημειωθούν το αισθησιακό “Never Gonna Happen Twice” και το “Standing Still”, που κλείνει το άλμπουμ κι αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον.

Το Once Sometime, ακούγεται ευχάριστα από την αρχή μέχρι το τέλος, με εξαιρετικές στιγμές και λιγοστά «γεμίσματα», τα οποία όμως κι αυτά είναι επαγγελματικού επιπέδου Cayetano. Έχω την αίσθηση όμως, πως αν ο Cayetano, ξεφύγει από την «σίγουρη» περιοχή του, μπορεί να μας δώσει κάτι πολύ μεγαλύτερο. Χωρίς αυτό να είναι κι απαραίτητο βέβαια!

Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα