Μα πάνε καλά οι Rolling Stones;

Ξέρετε πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια των πρώτων συναυλιών των Stones;
Διαβάστηκε φορες
Πολλές καλημέρες σε όλους!

Πριν λίγες ημέρες όλος ο κόσμος άκουσε το νέο τραγούδι των Rolling Stones. To "Doom and Gloom" είναι το πρώτο κομμάτι της μπάντας μετά από 7 χρόνια και ακόμη κι αν είμαστε στο 2012 και οι Mick Jagger, Keith Richards φτάνουν τα 70 χρόνια, οι άνθρωποι δεν έχουν ξεχάσει να ροκάρουν καλά! Ακριβώς, όπως το κάνουν εδώ και 50 χρόνια!

Όπως έγραψε ο Φίλιππος Χρυσόπουλος στη Λοβοτομή της εβδομάδας: «Ρε μήπως τα φυλάνε σε κανά συρτάρι και τα βγάζουνε λίγα λίγα;»

Το "Doom and Bloom" δεν είναι απλά είναι αξιοπρεπές τραγούδι, αλλά ένα κομμάτι που ξεχωρίζει μέσα στη χρονιά κι όχι μόνο... Βασισμένο στη μουσική φόρμα των δίσκων των Stones στη δεκαετία του '70, το "Doom and Gloom" διδάσκει στους νεότερους ότι το Rock n' Roll χρειάζεται "απλά συστατικά" για να προσφέρει συγκινήσεις...

Όλα καλά μέχρι εδώ.

Την περασμένη Δευτέρα, οι Stones ανακοίνωσαν τις 2 συναυλίες τους στο O2 του Λονδίνου (25 & 29 Νοεμβρίου) και τις άλλες δύο εμφανίσεις τους στο New Jersey των Η.Π.Α. (13 & 15 Δεκεμβρίου). Η γενική προπώληση των εισιτηρίων των συναυλιών στο Λονδίνο ξεκινάει σε λίγες ώρες και πιο συγκεκριμένα στις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

Ξέρετε πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια;

Οι τιμές κυμαίνονται από 117 - 461 Ευρώ (90 - 375 Βρετανικές Λίρες) + έξοδα αποστολής εισιτηρίου!

Update 13:23: Οι τιμές των εισιτηρίων που βλέπω αυτή τη στιγμή στο Ticketmaster είναι από 106 εως 406 λίρες (έχουν προστεθεί τα επιπλέον έξοδα που χρεώνει το Ticketmaster), δηλαδή 130 - 500 Ευρώ!!!

Και κάπου εδώ ξεκινάνε οι αρνητικές σκέψεις... Ναι, οι Rolling Stones είναι το μεγαλύτερο rock group στον πλανήτη με πολύ μεγάλη ιστορία. Ναι, το συγκρότημα έχει 7 χρόνια να παίξει σε συναυλίες. Είναι δυνατόν όμως να προκαλεί το κοινό του, βάζοντας τέτοιες τιμές σε περίοδο κρίσης; Ποιος νέος άνθρωπος που αγαπάει το Rock n' Roll έχει 130 Ευρώ (το πιο φθηνό εισιτήριο) για να δει τους Stones από μια από τις μακρινές θέσεις του σταδίου;

Μπορεί η Αγγλία και οι Η.Π.Α. να μην έχουν την οικονομική κατάσταση που έχουμε εμείς στην Ελλάδα, αλλά ότι και να λέμε τα παραπάνω ποσά είναι εντελώς παράλογα!

Ξέρετε πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια της συναυλίας των Muse στο O2 Arena στις 26/10; Κυμαίνονται από 41 εως 76 Ευρώ. O Bruce Springsteen που έχει ανάλογο ιστορικό με τους Stones παίζει αυτές τις μέρες σε διάφορες πολιτείες των Η.Π.Α. και οι φθηνές τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 44 εως 100 δολάρια (33 - 76 Ευρώ).

Δε νομίζω ότι έχουν ανάγκη οι Rolling Stones να κάνουν 4 μεγάλες μπάζες. Άραγε στους επόμενους σταθμούς της περιοδείας τους θα βάλουν τις ίδιες τιμές; Σε εμάς δύσκολα θα έρθουν, αλλά αν παίξουν στην Ισπανία (η Βαρκελώνη είναι μέσα στους πρώτους συναυλιακούς προορισμούς στην Ευρώπη για πολλά μεγάλα συγκροτήματα) θα πληρώσει ο κόσμος που δοκιμάζεται εκεί, 120 ή 461 Ευρώ;

Νομίζω ότι οι Stones έκαναν λάθος με αυτές τις τιμές και το άσχημο της υπόθεσης είναι ότι δίνουν λαβή στον κόσμο να ασχολείται περισσότερο με αυτό το θέμα, παρά με το εξαιρετικό τραγούδι που κυκλοφόρησαν.

Από Δευτέρα συνεχίζουμε κανονικά στη ροή του editorial. Βλέπετε μια μετακόμιση με έβγαλε εκτός προγράμματος...

Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε παιδιά.

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα