Θνητάριο

Ο Δημήτρης Καρράς μιλά για το "Θνητάριο"

Ο Δημήτρης Καρράς με αφορμή την κυκλοφορία του καινούριου του δίσκου και τη συνεργασία του με τους Skull&Down μιλά στο MixGrill.
Διαβάστηκε φορες
Το «Θνητάριο» (η ευκολόφθαρτη φύση του ανθρώπου) είναι γεγονός. Ο Δημήτρης Καρράς συνεργάζεται αυτή τη φορά με τους Skull&Down και μας παρουσιάζουν το cd «Θνητάριο» που περιέχει 7 νέα τραγούδια καθώς και τα 10 τραγούδια από το βινύλιο «Οι σχιζοφρενείς δε χασμουριούνται σχεδόν ποτέ».
 
Αυτή η νέα συνεργασία του τραγουδοποιού με τους Skull&Down μας δίνει ένα μουσικό αποτέλεσμα διαφορετικό από τα άλλα που φαίνεται διαβάζοντας μόνο τον τίτλο («Θνητάριο»). Όλα τα τραγούδια είναι ενορχηστρωμένα σε ένα σκοτεινό ρυθμό με folk-country ύφος του συγκροτήματος σε στίχους και μουσική του Δημήτρη Καρρά. 

Στο «Θνητάριο» ο Δημήτρης Καρράς συνεργάζεται με την Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή καθώς και με το μοναδικό Χαράλαμπο Γαργανουράκη στο τραγούδι που ήδη έχει ξεχωρίσει- «Ψυχορραγούν οι θάλασσες». Την παραγωγή την έχει αναλάβει ο Κώστας Στεργίου.

Τι καλύτερο, όμως, από το να μας παρουσιάσει ο ίδιος ο Δημήτρης Καρράς την νέα του δισκογραφική δουλειά;
Το MixGrill μίλησε μαζί του και διαβάστε τι μας είπε:

Μετά το «Οι σχιζοφρενείς δε χασμουριούνται σχεδόν ποτέ» κυκλοφορείτε το «Θνητάριο». Πώς αποφασίσατε τον τίτλο;
Δημήτρης Καρράς : Μία κοπέλα πάνω στα νεύρα της χαρακτήρισε τους ανθρώπους Θνητάρια, σαν να τους έλεγε θα πεθάνετε κάποτε...Η λέξη ήταν απόλυτα ταιριαστή με το ύφος των τραγουδιών και το art work.

Το αγαπημένο σας τραγούδι από τον νέο σας δίσκο;
Δημήτρης Καρράς: Έχω μία μικρή αδυναμία στο Ψυχορραγούν οι θάλασσες.

«Έχω μια μέρα δροσερή» ή «Ψυχορραγούν οι θάλασσες»; Πώς είναι η ζωή μας τελικά;     
Δημήτρης Καρράς: Σαν τραγούδια και τα δύο εξίσου στενάχωρα είναι. Η ζωή μας όμως δεν θα ήθελα να είναι έτσι, αν και προς τα εκεί πάει, πρέπει να βρούμε διεξόδους. Η δική μου είναι η αγάπη.

Ο δίσκος σας υπάρχει ήδη στο youtube. Εσάς, δε σας ενδιαφέρει να κάνετε πλατινένιους δίσκους;                                        
Δημήτρης Καρράς: Ο δίσκος δεν υπάρχει μόνο στο youtube, υπάρχει και στο http://thnitario.bandcamp.com/ για κατέβασμα. Πλατινένιο δίσκο; Έχουμε πάρει ένα χρυσό σαν studio κάποτε. Ο δίσκος πουλιέται 4 ευρώ, και όποιος θέλει να τον έχει δωρεάν δεν μπορώ να του τον στερήσω.

Τι ξεχωρίζετε από αυτή την νέα σας δουλειά με τους “Skull+Down”;
Δημήτρης Καρράς:
Είναι πολύ ωραίο το ότι δουλέψαμε όλοι μαζί. Έζησα μοναδικές στιγμές στην δημιουργία του δίσκου, έπαιζα με φίλους μου και έτυχε να γράψουμε και ένα δίσκο, υπήρχε κόπος αλλά μπροστά στην όρεξη, όλα έγιναν εύκολα, αργά και σταθερά.

Θα ήθελα να μου χαρακτηρίσετε με ένα στίχο το «Θνητάριο».
Δημήτρης Καρράς:
Σας ευχαριστώ, που μου δώσατε την ευκαιρία να πούμε δύο λόγια για το Θνητάριο,ο στίχος που χαρακτηρίζει το Θνητάριο για μένα είναι «Έχω την σκοτεινή μου πλευρά ανδρώθηκε από την μοίρα»…

*Ο δίσκος κυκλοφορεί τον Νοέμβρη σε cd και το Δεκέμβριο σε περιορισμένο αριθμό δίσκων βινυλίου.

Διαβάστε ακόμα