Η Αλεξίου, ο Ρασούλης και «Η Τρίπλα»

Το πρωί της 3ης μέρας του τελευταίου μήνα για το χρόνο αυτό (τυχαίο ή σημαντικό;) επέλεξε η Χ. Αλεξίου να κάνει την παρουσίαση του νέου της δίσκου.
Διαβάστηκε φορες


Το πρωί της 3ης μέρας του τελευταίου μήνα για το χρόνο αυτό (τυχαίο ή σημαντικό;) επέλεξε να κάνει την παρουσίαση του νέου της δίσκου στο στούντιο Sierra, η Χάρις Αλεξίου, σε στίχους ανέκδοτους του Μανώλη Ρασούλη και το Mixgrill δεν θα μπορούσε να λείπει.

Τη μουσίκη υπογράφουν οι Βάσω Αλλαγιάννη, Πέτρος Βαγιόπουλος, Ορφέας Περίδης, Χρήστος Νικολόπουλος, Leon Y. Poliker, ενώ η ίδια δημιούργησε μια μουσική διασκευή σε σύνθεση του Λοίζου. Παρόντες στην παρουσίαση και στο πάνελ ήταν μαζί με τους δημιουργούς και η κόρη του Μανώλη Ρασούλη, Ναταλία, εμφανώς συγκινημένη στο άκουσμα των τραγουδιών του ανατρεπτικού πατέρα της, καθώς επίσης και  η Μαργαρίτα Μάτσα, ο Ηλίας Μπενέτος και ο Χρυσόστομος Μουράτογλου.


 
Μίλησαν όλοι, ένας προς έναν με πρώτη τη Χαρούλα, όπου σχεδόν βούρκωσε στην εικόνα που ζωγράφιζαν τα ίδια της τα λόγια για το Μανώλη Ρασούλη. Ο Ηλίας Μπενέτος με ένα  σύντομο λόγο, μας εξήγησε τον τρόπο που μας  εκανε ''Τρίπλα'' και πάλι ο Ρασούλης, ενώ ο Πέτρος Βαγιόπουλος μας έδειξε το πιο ανθρώπινο πρόσωπο του στιχουργού, όπου δεν τα είχε καλά με τις εταιρείες και τους  εταιριάρχες. Το λόγο πήρε ο  Leon Y. Poliker (Λεωνίδας Πολικάρης), ένας Ισραηλινός Έλληνας ή αν θες, ένας Έλληνας από το Ισραήλ και μοιράστηκε μαζί μας, τις εμπειρίες που είχε με το στιχουργό.

Μία από αυτές, ήταν νομίζω καταδεικτική για τον τρόπο σκέψης και
αντιμετώπισης της ζωής από τον Ρασούλη. Ήταν σ'ένα καταφύγιο μαζί, κάπου στο Ισραήλ αν δεν κάνω λάθος και ενώ έξω έπεφταν βόμβες, εκείνος ανατρεπτικά στο φόβο και στο ένστικτο της επιβίωσης, έγραφε στίχους.''έρχονται κάτι στιγμές
  που θαρρώ πως τα'χω δει όλα
  μα έρχεται πάλι μια στιγμή που λες
  χάλασε του μυαλού μου η κονσόλα
  και στο όνομα ετούτων των στιγμών
  show must go on..must go on...''

 
M.Ρασούλης

14 νέα τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν στις 10 Δεκεμβρίου και έχουν σκοπό ένα πράγμα.Την ''Τρίπλα'' στη σκέψη, την ανατροπή, έστω και ελάχιστα, στα πολιτιστικά δρώμενα και την τέρψη μέσα από μελωδίες, όχι προς κατανάλωση με ημερομηνία λήξης, αλλά την διαχρονική ανάγκη που στολίζει η ζωή με ζωή. Αναμένουμε...

Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει στις 10 Δεκεμβρίου
Διεύθυνση και επιμέλεια: Ηλίας Μπενέτος
Μουσική παραγωγή: Χρυσόστομος Μουράτογλου

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα