Πέθανε ο στιχουργός Άλκης Αλκαίος.

Ο στιχουργός της "Ρόζας" και δεκάδων άλλων επιτυχιών, έφυγε σήμερα σε ηλικία 63 ετών.
Διαβάστηκε φορες
Έφυγε σε ηλικία 63 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο, ο Άλκης Αλκαίος. Ο Άλκης Αλκαίος, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Βαγγέλης Λιάρος, ήταν ένας σπουδαίος στιχουργός και ποιητής με πολλά μεγάλα τραγούδια στο ενεργητικό του.

Στα Ελληνικά Γράμματα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1967, με την έκδοση ενός μικρού δοκιμίου πάνω στον ποιητή Κ.Γ. Καρυωτάκη. Το 1983 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΕΤ.ΝΕ.Μ., ιδρυτής της οποίας ήταν ο Θάνος Μικρούτσικος, το βιβλίο του Εμπάργκο - Ποιήματα, απ' όπου και το εμβληματικό ποίημα "Πρωινό τσιγάρο", αφιερωμένο στη μνήμη του τότε πρόωρα χαμένου Μάνου Λοΐζου.

Από τα τέλη της δεκαετίας του '70 χρονολογείται η γνωριμία του με τον συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, η οποία και οδήγησε σε μία από τις μακροβιότερες και σπουδαιότερες συνεργασίες δημιουργών στο ελληνικό τραγούδι, με δίσκους ορόσημα όπως το Εμπάργκο (1982) και Στου Αιώνα Την Παράγκα (1996). Στο χώρο της δισκογραφίας, άλλες σημαντικές συνεργασίες του υπήρξαν εκείνες σε δίσκους του Νότη Μαυρουδή, του Σωκράτη Μάλαμα, του Μίλτου Πασχαλίδη, του Μάριου Τόκα, του Μπάμπη Στόκα κ.ά.


Διαβάστε ακόμα