http://www.youaintnopicasso.com/2009/11/17/mp3-new-beach-house-norway/

Legal Tender:MP3, Vol.5

Της ...διασκευής το κάγκελο γίνεται σήμερα στο Legal Tender: MP3 αλλά -ευτυχώς- όχι μόνο καθώς σας έχω και νέα τραγούδια από Beach House και Efterklang. Για περάστε, για περάστε!
Διαβάστηκε φορες
Γεια σας και πάλι!

Πιστοί στο ραντεβού του Σαββατου με το Legal Tender:MP3 όπου κάνουμε το εβδομαδιαίο recap των δωρεάν mp3 downloads. Για σήμερα έχουμε όχι μία, όχι δύο αλλά πέντε διασκευές (και δεν μετράω εδώ καν τα ...bonus tracks) αλλά και δείγματα από δύο επερχόμενες και πολύ ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες. Για πάμε λοιπόν...

1.Beach House - 'Norway'
(via Pitchfork, direct link)

Πρώτο δείγμα από το επερχόμενο Teen Dream που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2010 από την Sub Pop. Το πολύ ενδιαφέρον αυτό ντουέτο από την Βαλτιμόρη παραμένει πιστό στον indie / dream pop ήχο και το 'Norway' μας κάνει να περιμένουμε με ακόμα μεγαλύτερη ανυπομονησία το επερχόμενο άλμπουμ τους. Και αν δεν σας κάνει το mp3 του 'Norway'  για λόγους πιστότητας, η μπάντα σας το 'χαρίζει' και σε wav αρχείο. Αμ, πως!

2.Efterklang - 'Modern Drift'
(via 4AD, direct link)

Και από την Βαλτιμόρη στην ...Δανία! Οι Efterlang ανήκουν στο ρόστερ της ιστορικής 4AD πλέον, όπως ίσως θα ξέρετε, και έχουν έτοιμο άλμπουμ με τίτλο Magic Chairs για το Φλεβάρη του 2010. Και από ότι φαίνεται, επίτηδες το κάνουν και αυτοί και μας 'μπριζώνουν' από τώρα με το εναρκτήριο, και κατά τι πιο ποπ σε σχέση με παλιότερα, 'Modern Drift'. Αναμένουμε...

3.Billy Lunn - 'In For The Kill'
(via bln.kr)

Ναι, ναι, ναι... Ο τραγουδιστής/κιθαρίστας των Subways  (που 'έσκισαν' το φετεινό Ejekt) διασκευάζει ακουστικά το dance pop anthem των La Roux και δίνει άλλο ένα (καλό) επιχείρημα σε όσους υποστηρίζουν ότι τα καλά τραγούδια αναγνωρίζονται από το γεγονός ότι παραμένουν καλά ακόμα και αν παιχτούν με μια ακουστική κιθάρα μόνο.

4.Snow Patrol - 'New Sensation'
(via Musebox-direct link)

Δεν θα βρείτε στο πρόσωπο του γραφόντα τον μεγαλύτερο θιασώτη (για να το πούμε ...κομψά) των Snow Patrol αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι ετούτη εδώ η  ημιακουστική διασκευή στο mega hit των INXS  (που μπορείτε να βρείτε στην συλλογή Late Night Tales που έχουν επιμεληθεί οι Snow Patrol) με κέρδισε. Εσάς;

5.CFCF - 'Big Love'
(via Paper Bag Records, direct link)

Τι νόημα έχει να έχεις στήλη αν δεν γράφεις σε αυτή τα κολλήματα σου, σωστά; Σωστά! Ε, το πιο πρόσφατο από αυτά είναι οι CFCF -οι προσεκτικοί αναγνώστες θα τους θυμούνται από το Legal Tender:MP3, Vol.3- και τους ξαναθυμόμαστε εδώ γιατί έγινε διαθέσιμη από την Paper Bag Records και η εξαιρετική διασκευή στο 'Big Love' των τιτανοτεράστιων Fleetwood Mac (ναι, και αυτοί κόλλημα είναι!) από το άρτι κυκλοφορηθέν Continent. Α! Και ζήλεψα, ε;!

6.Crystal Antlers - 'It's All OVer Now, Baby Blue'
(via Fader, direct link)

Αφήνουν στην άκρη την πολύ ...φασαρια για μια χαλαρή διασκευή στο κλάσικ του ...Μπομπ του μάστορα. Δεν είμαι τελείως σίγουρος αν όντως το παίζουν πολύ καλά ή το ίδιο το τραγούδι δεν μπορεί να παιχθεί ποτέ ασχημα αλλά αν κάνετε συλλογή από τις (άπειρες) διασκευές του, ε, ορίστε άλλη μία!

7.Lykke Li - 'Will You Still Love Me Tomorrow'
(via official website)

Το "κλάσικ των κλάσικ" τραγούδι των Gerry Goffin και Carole King έφτασε στο #1 από τις Shirelles to 1961 και έκτοτε πολλοί-ες προσπάθησαν να το διασκεύασουν - όχι πάντα με επιτυχία. Τώρα δοκιμάζει την τύχη της η σουηδέζα Lykke Li με συνοδεία μόνο πιάνου και δεν τα πάει και άσχημα, ε;

Bonus Track(s) #1:
Η προαναφερθείσα Paper Bag Records γιορτάζει τα επτά χρόνια λειτουργίας της και γιαυτό προσφέρει για δωρεάν download μια συλλογή με τον εύγλωττο τίτλο The 7 Year Itch οπου συγκροτήματα από το ρόστερ της διασκευάζουν γνωστά και άγνωστα τραγούδια άλλων καλλιτεχνών. Τσεκάρετε και κατεβάζετε εδώ.

Bonus Track(s) #2:
Το περίφημο αμερικάνικο online indie δισκάδικο Insound προσφέρει πενήντα (!) δωρεάν mp3 από τα ισάριθμα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της χρονιάς. Βάλτε την dsl σας να κάνει ...υπερωρίες και 'τσεκάρετε'  εδώ δείγματα από άλμπουμ που ίσως σας ξέφυγαν μέσα στον ορυμαγδό κυκλοφορίων και υπερπληροφόρησης.

Bonus Video:
Vampire Weekend - 'Cousins'

Αυτά προς το παρόν...

...ραντεβού την επόμενη εβδομάδα!

Διαβάστε ακόμα