Τα τελευταία Ακίνδυνα Τραγουδάκια του 2008

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και πριν να μας αφήσει το 2008, σας προσφέρουμε τα τελευταία "Ακίνδυνα τραγουδάκια" της χρονιάς. Τις επόμενες δύο εβδομάδες, αφοσιωνόμαστε στη δημιουργία των Λιστών μας για τα "Καλύτερα του 2008". Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα δημοσιευτεί η Λίστα με τα καλύτερα albums της χρονιάς, σύμφωνα με τον υπογράφοντα. Περισσότερα "Ακίνδυνα Τραγουδάκια" στις αρχές του 2009 για άλλη μια χρονιά...
Διαβάστηκε φορες


Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και πριν να μας αφήσει το 2008, σας προσφέρουμε τα τελευταία "Ακίνδυνα τραγουδάκια" της χρονιάς. Τις επόμενες δύο εβδομάδες, αφοσιωνόμαστε στη δημιουργία των Λιστών μας για τα "Καλύτερα του 2008". Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα δημοσιευτεί η Λίστα με τα καλύτερα albums της χρονιάς, σύμφωνα με τον υπογράφοντα. Περισσότερα "Ακίνδυνα Τραγουδάκια" στις αρχές του 2009 για άλλη μια χρονιά...

1. Διάφανα Κρίνα – Με ένα άδειο ποτήρι (9,5/10) : Χωρίς να χάνουν το ύφος τους, τα Διάφανα Κρίνα ακούγονται λίγο πιο mainstream σε όλο το δίσκο και σ’ αυτό το τραγούδι. Πολύ ωραίες μουσικές, super στίχοι (κλασσικά) και απίστευτα ανεβάσματα της φωνής προς το τέλος του κομματιού.

2. The Killers – The World we live in
(10/10) : ΄Επεσαν από την κορυφή, που ήταν και την προηγούμενη εβδομάδα στο UK Chart και βρίσκονται μια θέση κάτω. Με τόσα πολλά ακούσματα του “Day & Age”, φτάνεις στο σημείο να σιγοτραγουδάς συνέχεια κάποια κομμάτια. Ένα από αυτά είναι και αυτό. Αρκετά καλό τραγούδι με πολύ δυνατό ρεφρέν! Άκουσε όλο το “Day & Age” εδώ.

3. Glasveags – Please come back home
(9/10) : Για μένα οι Glasvegas κυκλοφόρησαν έναν από τους καλύτερους δίσκους του 2008! Θα το δείτε και στην προσωπική μου Λίστα με τα καλύτερα της χρονιάς στις 31/12. Το “A Snowflake Fell (And It Felt Like a Kiss)” είναι ένα Χριστουγεννιάτικο mini album, που κυκλοφόρησε το συγκρότημα την 1η του Δεκέμβρη. To “Please come back home” είναι το 1ο single του δίσκου και θυμίζει βέβαια τα τραγούδια, που λατρέψαμε από το φετινό ομώνυμο album τους. Άκουσε το εδώ.

4. Fleet Foxes – White Winter Hymnal (9/10) : Η αλήθεια είναι ότι μου ξέφυγε αυτός ο δίσκος και τον γνώρισα με την απίστευτη επιτυχία, που κάνει στις Λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς σε πολλά μουσικά περιοδικά. Ο ομώνυμος δίσκος των Αμερικανών folkers κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούνη και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των Καλύτερων albums του 2008. Δεν μπορώ να πω ακόμη ότι και για μένα είναι μέσα στα καλύτερα της χρονιάς, ακόμη κι αν έχω ακούσει πολλές φορές το δίσκο. Μπορεί να φταίει ότι δεν είμαι τόσο κοντά σε αυτό το είδος της μουσικής, μπορεί απλά να μη μου έχει πει κάτι ακόμη αυτό το album... Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι ευχάριστο να βλέπεις σε τόσο ψηλές θέσεις νέα και μπορώ να πω άσημα - όσον αφορά το hype γύρω από αυτά – συγκροτήματα. Άκουσε τους εδώ.

5. Bruce Springsteen – My Lucky Day (9/10) : Μετά το πάρα πολύ καλό “Magic” του 2007, το «αφεντικό» επιστρέφει δισκογραφικά στις αρχές της νέας χρονιάς με το “Working on a dream”. Ήδη ο Bruce Springsteen έχει κυ κλοφορήσει μέσω του MySpace 2 νέα τραγούδια του : το ίδιαίτερα χαρούμενο και Magic-ο “My Lucky Day” και το “Working on a dream”. Με αγωνία περιμένω τη νέα δουλειά του. Άκουσε τα κομμάτια αυτά εδώ.

6. The Killers – Joyride (9/10) : Λογικά θα είναι μέσα στα επόμενα singles του “Day & Age”. Funky, disco, jazz ήχοι μπολιάζονται με ένα εξαιρετικό pop ρεφρέν κι ένα super τελείωμα. Πλήκτρα, σαξόφωνο και κιθάριστικά σολάκια εναλλάσονται συνέχεια. Σίγουρα δεν έχουν βγάλει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν! Άκουσε όλο το “Day & Age” εδώ.

7. Amadou & Mariam – Sabali (9/10)
: Σε παραγωγή του Damon Albarn, το “Sabali” ανοίγει το δίσκο “Welcome to Mali” του πολύ ενδιαφέροντος ντουέτο από το Μαλί, Amadou & Mariam, οι οποίοι βλέπουν μετά χαράς να ψηφίζεται ο δίσκος τους μέσα στα καλύτερα του 2008 από πολλά μουσικά έντυπα. Πολύ ενδιαφέρον κομμάτι το “Sabali” με «άρωμα» από Αφρική και electro-pop των 80’s παράλληλα. Άκουσε το δίσκο τους εδώ (στα albums).

8. The Killers & Elton John Ft Neil Tennant - Joseph, Better You Than Me
(9/10) : Άλλο ένα τραγούδι που προσφέρεται μέσω του “RED Wire”. Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία και ένα αρκετά καλό Χριστουγεννιάτικο κομμάτι. Στο τραγούδι συμμετέχει ο Neil Tennant των Pet Shop Boys, ο οποίος έπαιξε το δικό του ρόλο στη δημιουργία του κομματιού. Άκουσε το εδώ.

9. Transistor – Put the piano back
(9/10) : Με ένα στόμα, μια φωνή είναι το αγαπημένο κομμάτι τους, σύμφωνα με όσα μας είπαν οι Transistor στην πρόσφατη τους συνέντευξη στο “mix grill”. Αιθέρια φωνητικά από τη Μαρία, τα πλήκτρα έχουν βασικό ρόλο στο μεγαλύτερο κομμάτι του “Put the piano back” και η κιθάρα εμφανίζεται «οργισμένη» στο ρεφρέν ενός ιδιαίτερα μελωδικού τραγουδιού. Άκουσε το εδώ.

10. Διάφανα Κρίνα – Άγνος
(9/10) : Πιο σκοτεινοί σε αυτό το κομμάτι τα Διάφανα Κρίνα, αν και οι μελωδίες τους είναι πολύ δυνατές και η ερμηνεία του Θάνου Ανεστόπουλου super, ιδίως στα ανεβοκατεβάσματα της φωνής του στο τέλος του τραγουδιού.

11. Jay-Z & Santogold – Brooklyn we go hard
(8,5/10) : Πολύ ωραία συνεργασία μεταξύ του μεγάλου rapper Jay-Z και της Santogold, η οποία βέβαια ακούγεται στο κομμάτι σαν τη M.I.A. Δυνατό και αρκετά χορευτικό κομμάτι, το οποίο βρίσκεται και στο “RED Wire”, αλλά και στο soundtrack της ταινίας ‘Notorious”. Άκουσε το εδώ.

12. Franz Ferdinand – Ulysses
(9/10) : Σύμφωνα με όσα γράφει ο XFM, το νέο album τους “Tonight: Franz Ferdinand” έχει στοιχεία από την Αφρικάνικη μουσική. Μάλιστα, ο Alex Kapranos δήλωσε στον XFM τα εξής : “We're one of these bands that are always gonna sound the same no matter what we do, but there are other influences there. I guess the drums are a little different, Paul has been listening to a lot of African stuff so that's gonna come through.” Άκουσε το εδώ.

13. Coldplay – Glass of Water
(9/10) : Ως πρώτο single του πρόσφατου EP τους, οι Coldplay έχουν επιλέξει την πολύ καλή και λίγο διαφορετική εκτέλεση του “Life in Technicolor II”. Άκουσε το “Glass of Water” εδώ.

14. Guns n’ Roses – This I love
(8,5/10) : Από τις πολύ όμορφες μπαλάντες, που έχω ακούσει φέτος. Δεν είμαι fan των Roses, αλλά το κομμάτι αυτό περιέχει τα βασικά συστατικά μιας δικιάς τους μπαλάντας : μελωδίες, τη χαρακτηριστική φωνή του Axl και ένα πολύ καλό solo προς το τέλος. Άκουσε όλο το νέο δίσκο των Guns n’ Roses εδώ.

15. The Cure – Real snow white
(8/10) : Άλλο ένα τραγούδι που ξεχωρίζει μέσα από έναν πολύ καλό δίσκο! Φυσιολογικά, μπορεί να γίνει ένα από τα επόμενα singles του “4:13 dream”. Άκουσε όλο το δίσκο εδώ.

16. Ryan Adams & the Cardinals – Stop
(7,5/10) : Πρόκειται για το τραγούδι που κλείνει ήρεμα, μελωδικά και ίσως ρομαντικά το νέο δίσκο του Ryan Adams με τους Cardinals “Cardinology”. Άκουσε το εδώ.

17. Duffy – Rain on your Parade
(9/10) : Το τραγούδι βρίσκεται στην Deluxe έκδοση του “Rockferry”, η οποία και έχει κυκλοφορήσει. Μουσικά μπορείς να πεις ότι το τραγούδι βρίσκεται ακριβώς στον ήχο του ντεμπούτου album της Duffy. Πρόκειται για αρκετά καλό single, το οποίο ήδη ακούγεται αρκετά στα ραδιόφωνα. Άκουσε το εδώ.

18. Coldplay with Kylie Minogue – Luhna
(7/10) : Μια αρκετά περίεργη συνεργασία, η οποία χωρίς να είναι κάτι το εξαιρετικό, θα έλεγα ότι τελικά δεν ταιριάζει στο ύφος και των 2. Από τη μια, η Kylie είναι αρκετά μελωδική, χωρίς να θυμίζει καθόλου την pop star, που ξέρουμε όλοι. Ίσως, θυμίζει τη συνεργασία της με τον Cave αρκετά χρόνια πριν. Ο Chris Martin από την άλλη περισσότερο «φέρνει» στον Damon Albarn των Blur. Το “Luhna” δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του “Red Wire”, τηυς κοινοφελής ιστοσελίδας, η οποία προσφέρει βοήθεια στην εύρεση του φαρμάκου του AIDS. Άκουσε το “Luhna” εδώ.

19. Black Ghosts – Full Moon
(9/10) : Βρίσκεται στο soundtrack της ταινίας “Twilight”, το οποίο έφτασε στην κορυφή του Billboard Chart. Ωραίο μελωδικό κομμάτι. Άκουσε το εδώ.- U2 - I Believe In Father Christmas (8/10) : Είμαστε 10 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και ακόμη ψάχνουμε το πνεύμα της εποχής, μετά τα τελευταία γεγονότα. Οι U2 προσέφεραν στο “RED Wire” μια ωραία Χριστουγεννιάτικη διασκευή στο αντίστοιχο κομμάτι του Greg Lake. Άκουσε το εδώ και ψάξε να βρείς αυτό που έπρεπε να έχεις εδώ και ημέρες...

Do you know it's Christmas...?

Διαβάστε ακόμα