Συνέντευξη: Βαγγέλης Μαρκαντώνης & Joanna Drigo

Ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης και η Joanna Drigo  λίγο πριν την κυκλοφορία των καινούριων τους τραγουδιών, θα εμφανιστούν στο Dunkel bar αυτή την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου.
Διαβάστηκε φορες


Ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης και η Joanna Drigo  λίγο πριν την κυκλοφορία των καινούριων τους τραγουδιών, θα εμφανιστούν στο Dunkel bar αυτή την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου. Είχαμε τη χαρά να μιλησουμε με αυτούς τους δύο πολύ αξιόλογους μουσικούς για τα επόμενα σχέδια και την εμφάνιση τους στο dunkel.

Η Joanna Drigo θα κυκλοφορήσει ένα νέο δίσκο με 11 τραγούδια σε παραγωγη και ενορχηστρωση του Βαγγέλη Μαρκαντώνη. Το album θα λέγεται 'Παγίδα'. Ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης θα κυκλοφορησει 2 νέα τραγούδια μέσα στις επόμενες ημέρες. Το ένα από αυτά λέγεται Ostinato Rigore .

Ο λόγος στους ίδιους:

- Πώς προέκυψε η συνεργασία σας φέτος; Σε λίγες μέρες παίζετε στο dunkel.

Βαγγέλης: 
Παίζουμε μαζί σχεδόν αδιάκοπα τρία χρόνια τώρα και χωρίς να το προγραμματίζουμε.  Είναι κάτι που γίνεται φυσικά και για τους δύο λόγω αμοιβαίας εκτίμησης, καλλιτεχνικής συγγένειας και, πλέον, μιας βαθιάς και ανυπόκριτης φιλίας.  Είναι η πρώτη φορά που παίζουμε στο dunkel και περιμένουμε τους φίλους μας για ένα όμορφο, ζεστό κυριακάτικο βράδυ.
     
Joanna: Είναι πολυ ενδιαφέρον και συντροφικό να παίζεις με κάποιον που σου ταιριάζει και του ταιριάζεις. Τα λαιβ μας με τον Βαγγέλη είναι ξεκούραστα και αβίαστα.. Δεν το προσπαθήσαμε να κάτσει. Για ένα περίεργο λόγο έκατσε απ την πρώτη φορά. Και το συνεχίσαμε.

- Ετοιμάζετε νέα τραγούδια τα οποία θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2013. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτά. Πότε θα κυκλοφορήσουν; Τίτλοι; Ποιος είναι ο παραγωγός;

Βαγγέλης: 
Εγώ αποφάσισα να μην κάνω άλμπουμ αυτή τη στιγμή αλλά να βγάζω 2 τραγούδια κάθε λίγους μήνες.  Στην παραγωγή συνεργάζομαι ξανά με τον Άγγελο Σφακιανάκη, όπως και στην Ξένη Γη και στο cd με τα ποιήματα της Κατερίνας Γώγου.  Έχω τελειώσει δύο τραγούδια λοιπόν τώρα, που σύντομα θα κυκλοφορήσουν σε ηλεκτρονική μορφή

Joanna: Eγω είπα να βγάλω ενα δίσκο κινούμενη από ρετρό ανάγκες. Ο Βαγγέλης μου εχει κάνει παραγωγή και ενορχηστρωση. Πολλά απ τα κομμάτια τα εχω γράψει απ το 2010. Μετα πέρασα μια φάση που δεν έβρισκα τίποτα να γράψω..και ύστερα ήρθε ο καιρός να ολοκληρώσω αυτή την δουλειά με 3 νέα κομμάτια. Δυο απο αυτά τα εχει γράψει ο  Βαγγέλης. Στιχους σε ενα εκ των δύο εχει προσθέσει η Αγγελική Αντωνοπούλου.

- Θα υπάρχουν συνεργασίες στους νέους δίσκους σας;

Joanna:
Τραγουδιστικά όχι.. Όλο το υπόλοιπο μέρος ειναι μια συνεργασία!

- "Ότι μένει από τον έρωτα, σα νεράντζι είναι πικρό..." λέει η Joanna στην Παγίδα, ένα από τα νέα της τραγούδια. Τα folk στοιχεία ξεχωρίζουν σ' αυτό το κομμάτι, αλλά και τα ωραία παιχνίδια με τη φωνή. Τι πιστεύεις ότι είναι καλό να μένει από ένα τραγούδι; Οι στίχοι ή η μελωδία;

Joanna:
Εξαρτάται... Eμένα μου έχουν μείνει κομμάτια και για τον στίχο και για τη μουσική τους. Το ένα χρειάζεται το άλλο. Δεν μπορείς νομίζω να ξέρεις τι είναι πιο σημαντικό.

- Βαγγέλη, το Ostinato Rigore είναι ένα από τα καινούργια σου τραγούδια. Το ξεκίνημα του παραπέμπει στον Αμερικάνικο Νότο και τις ταινίες του Tarantino. Η συνέχεια του βέβαια είναι πιο κοντά στη φόρμα του Ελληνικού ροκ, που αγαπήσαμε στη δεκαετία του '90. Υπάρχει Ελληνικό ροκ στις μέρες μας;

Βαγγέλης:  Είναι ένα τραγούδι πολύ ιδιαίτερο για μένα γιατί είναι από τις ελάχιστες φορές που έγραψα ταυτόχρονα τους στίχους με τη μουσική και όχι πρώτα τους στίχους.  Μου είναι ειλικρινά αδύνατο να το εντάξω σε κάποιο είδος, αλλά αν θα έπρεπε, θα ένιωθα πιο άνετα με τον πρώτο χαρακτηρισμό και όχι με το "Ελληνικό Ροκ".  Σήμερα υπάρχουν πολλές τάσεις στην ελληνική σκηνή που δεν εγκλωβίζονται σε ένα ρεύμα.  Μία από αυτές τις τάσεις είναι ίσως και το ελληνικό ροκ στο οποίο όμως δε θεωρώ ότι ανήκω ως τραγουδοποιός και εκτελεστής.

- Ποια η γνώμη σας για τις φετινές παραστάσεις - συναυλίες σε μουσικές σκηνές; Υπάρχει έμπνευση ή όχι στους μουσικούς;

Joanna:
Eγω δεν βλέπω καμία ιδιαίτερη καλλιτεχνική αλλαγή στα λαιβ. Μπορεί πολλοί να πίστεψαν πως θα ρθει ενα καινούριο '70 και θα βγει άλλο ενα κύμα αλλα δεν βλέπω κατι τέτοιο. Το μόνο που άλλαξε ειναι οτι οι μεγαλύτερες σκηνές "έπεσαν" και τα φθηνά μπαράκια ανέβηκαν.

- Λόγω της κρίσης, έχουν δημιουργηθεί περισσότερες ευκαιρίες σε νέους κι όχι μόνο Έλληνες δημιουργούς. Τα τελευταία χρόνια, αρκετοί μουσικοί που παλαιότερα έπαιζαν σε μικρότερους χώρους, εμφανίζονται σε μεγάλες σκηνές. Πιστεύετε ότι αυτό θα προσφέρει κάτι καινούργιο στο Ελληνικό τραγούδι;

Βαγγέλης:  Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας αναβρασμός, δημιουργικός απ τη μία, "ανησυχητικός" απ την άλλη, υπό την έννοια ότι υπάρχει πληθώρα χώρων και καλλιτεχνών, και ίσως ο κόσμος χάσει το ενδιαφέρον του από την πολύ πληροφορία.  Είναι καλή περίοδος αυτή όμως και οδηγεί σε μια πολύ δημιουργική ώσμωση.  - Θα μας πείτε 3 αγαπημένους δίσκους που θα έπαιρνε ο καθένας σας αν πήγαινε διακοπές σε ένα βουνό;


Βαγγέλης:  Τον πρώτο δίσκο των Velvet Underground (αυτόν με τη μπανάνα), το Berlin του Lou Reed και έναν ακόμα δίσκο του Lou Reed.

Joanna: Έναν απ τους πρώτους δίσκους του Dylan, το white chalk της PJ Harvey και το Μπαλο του Σαβοπουλου.

- Τι μας ετοιμάζετε την ερχόμενη Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στο dunkel;

Βαγγέλης:  Θα σας παίξουμε κάποια από τα καινούρια μας τραγούδια και θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά μαζί.  Να παίζουμε χωρίς πρόγραμμα.

Ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης και η Joanna Drigo  λίγο πριν την κυκλοφορία των καινούριων τους τραγουδιών, συνεχίζουν για τρίτη συνεχή χρονιά την επιτυχημένη τους συνεργασία, δημιουργώντας ένα μοναδικό κλίμα πάνω και κάτω από τη σκηνή. Τραγούδια από τις προσωπικές τους δουλειές και δυνατές ερμηνείες σε τραγούδια άλλων δημιουργών καθώς και ιστορίες που δένουν μεταξύ τους τα τραγούδια, θα γεμίσουν τη σκηνή και τα ηχεία του Dunkel bar αυτή την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου.

Ωρα έναρξης 21.30
Eίσοδος Ελεύθερη
Dunkel bar Πανόρμου 117 - κτίριο 46


Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα