ZHMIA #20 - Όταν η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!

Η ΖΗΜΙΑ επανέρχεται ως ένθετο, στο MixGrill της Κυριακής!
Διαβάστηκε φορες

"Αμόρφωτα. Κομμάτια κιμά από μία μηχανή που παίρνει παιδιά και φτιάχνει προβεβλημένα κομματικά στελέχη. Copy paste. Όπως αντιγράφουν και στις εξετάσεις. Το μέλλον του τόπου."Δε θα μπορούσε να δώσει καλύτερη περιγραφή ο Κώστας ο Γιαννακίδης στο άρθρο του για όσα συνέβησαν σε ένα ΤΕΙ από αυτά που παράγουν αναγνωρισμένα πτυχία χωρίς αντίκρυσμα. Σχολές που φτιάχτηκαν για τόνωση της τοπικής οικονομίας, την ψηφοθηρία, ξεχνώντας τον βασικό σκοπό του πανεπιστημίου: Να παράγει επιστήμη και επιστήμονες.
Και όχι, αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να βγουν ούτε επιστήμονες, ούτε χρήσιμοι άνθρωποι σε μία προηγμένη κοινωνία. Χρήσιμοι είναι μόνο για την κοινωνία του τραμπουκισμού, του κομματόσκυλου, και γενικότερα όλου αυτού του συμφερτού που γνωρίσαμε στην Ελλάδα από το 80 και μετά και που δε θέλουμε με τίποτα να αλλάξει!

Όμως αυτά δεν έγιναν τυχαία! Ήταν μία συλλογική κίνηση των φοιτητών για να διδάξουν στον μικρό μας μαθητή, ότι μπουρδέλα θα συναντάει συνέχεια στη ζωή του.

Αυτός σε αντίθεση με άλλα παιδιά, είναι όντως παιδί, οπότε δικαιολογείται να μην έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι η επίσκεψή του στη Βουλή δεν είναι η 1η του φορά σε μπουρδέλο, αφού και το ελληνικό σχολείο, κάπως έτσι είναι. Και ίσως δεν θα έπρεπε να πάρει αποβολή, γιατί περιγράφει μία πραγματικότητα που δημιούργησαν όταν ψήφιζαν με ζήλο ο μπαμπάς και η μαμά του τόσα χρόνια τώρα.


Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η κοινωνία μένει αποσβολωμένη! Στην Ελλάδα, το αυτονόητο είναι είδηση:

Φήμες λένε ότι αποφάσισαν να ελέγχουν τους υπαλλήλους αν πληρώνονται χωρίς να κάνουν δουλειά!
Φήμες λένε ότι θα απολύσουν τους επίορκους. Αυτούς δηλαδή που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, που έβλαψαν την υπηρεσία τους κλπ. Ανύκουστα πράμματα! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! Αυτοί δεν θα έπρεπε να ελέγχονται καθόλου, ούτε να κουνιούνται από τις θέσεις τους! ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! Μα κανείς δεν αντιδράει σε αυτό; Ακους εκεί να ελέγχονται αν κάνουν καλά τη δουλειά τους! ΑΙΣΧΟΣ!

Ο Στάθης ο Δρογώσης είναι έξαλλος με αυτό το θέμα των απολύσεων και κυρίως με τον Κουβέλη, όπως διαβάζω στα προφίλ του στα σόσιαλ μύδια.
Ο Στάθης ο Δρογώσης είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνη ο οποίος δε φοβάται να εκφράσει την άποψή του μπας και χάσει κανέναν ακροατούλη και τον παραδέχομαι γι αυτό! Όπως και για το ότι πέρα από τις διαμαρτυρίες που είναι το εύκολο κομμάτι, προχωράει και στο δύσκολο: Σε πράξεις. Όπως το κοινωνικό ωδείο πιχι.

Ο Στάθης ο Δρογώσης λοιπόν, στέκεται ενάντια στον φασισμό υποστηρίζοντας την ελευθερία του λόγου:


Το ίδιο έκανε και με τη γνωστή σελίδα στο φουμπού:

Ωπ! Μάλλον όχι... ΟΧΙ ελευθερία λόγου για όλους! ΡΙΠΟΡΤ σε όσους διαφωνούμε!

Και μετά ήρθε ο Τράγκας που φώναξε κάτι αντίστοιχους στην εκπομπή του. Ξέσπασε σάλος κι εκεί, αλλά ο άνθρωπος δεν ήθελε να προβάλει συγκεκριμένες απόψεις! Είχε κόλπο στο μυαλό του!


Όλα αυτά προκάλεσαν άπειρες διαφωνίες, αλλά αυτές οι άπειρες διαφωνίες δεν ήταν τίποτα μπροστά στις διαφωνίες για το αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να συνεργαστεί ο Μάλαμας με τον Καρρά.

Τόσες διαφωνίες, ούτε για το ΝΑΙ ή ΟΧΙ της Κύπρου δεν ακούσαμε!

Αντε καλή εβδομάδα να έχουμε!

Γεια τώρα!

Tags
Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα