ΖΗΜΙΑ #19 – Σοβαρότης μηδέν

Ό,τι προκάλεσε ΖΗΜΙΑ την εβδομάδα που μας πέρασε!
Διαβάστηκε φορες

Την προηγούμενη την Παρασκευή ακολούθησα τη μόδα των ημερών και κρεβατώθηκα με πυρετούλι για δυο-τρεις μέρες και δεν κατάφερα να γράψω ΖΗΜΙΑ. Και ήταν κρίματζ γιατί ήταν τόσα αυτά που προκάλεσαν ΖΗΜΙΑ, αλλά κυρίως ήταν τα “παιδιά”. Κάποιοι τους είπαν ήρωες, κάποιοι κωλόπαιδα και μετά μεταξύ τους αυτοί οι κάποιοι, κακάριζαν, αλληλοσκωτόνονταν σε σχόλια μέσα από τα πληκτρολόγιά τους και τελικά το θέμα πήρε τη σοβαρότητα που του αρμόζει, η οποία αποτυπώνεται γλαφυρά σε αυτό το βίντεο.


Μετά ασχοληθήκαμε με τις φωτοσοπιές που δεν μας άρεσαν. Σκέφτηκα να κάνω φωτοσοπιές που αρέσουν, αλλά μετά, αφού πέρασαν οι μέρες, είδα ότι οι σοβαρές απόψεις που διατυπώθηκαν για το θέμα, με κάλυψαν απολύτως! Και απλά τις μάζεψα όλες σε ένα μικρό και περιεκτικό βίντεο!


Και γενικότερα τέθηκε και πάλι το θέμα του πόσο λίγο δημοκρατία έχουμε, ενώ από χούντα είμαστε φουλ κετς.


Μετά οι πολιτικοί άρχισαν να κάνουν επίδειξη χαμηλού επιπέδου στη Βουλή με διαλόγους σαν και αυτούς:


Και ήρθε αυτή η εβδομάδα, στην οποία οι αγρότες ήθελαν να ασκήσουν το δημοκρατικό δικαίωμα της απεργίας για αιτήματα δίκαια και διεκδίκηση ειδικής μεταχείρησης, γιατί λογικά έχουν χειρότερη μεταχείρηση από μένα που ζω στην Αθήνα και ως γνωστόν στη δίκαιη κοινωνία που θέλουμε να ζούμε, θεωρούμε ότι όλοι οι πολίτες της χώρας πρέπει να έχουν την ίδια μεταχείριση και αυτό διεκδικούμε. Σωστά;


Η απεργία πάντως, ανάλογα το επίπεδο της παιδείας που έχεις, είναι δείγμα πολιτισμού. Να μια εικόνα που ελπίζω να δούμε κάποτε και στη χώρα μας! Προς το παρόν απέχει μακράν...


Εν τω μεταξύ, παραίτηση δήλωσε ο Πάπας. Οι ψεκασμένοι ψάχνουν κάποιο θεόσταλτο μήνυμα ή κάποια συνωμοσία αλά κώδικα Νταβίντσι κετς. Όμως η αλήθεια είναι άλλη:


H Puma φεύγει από την Ελλάδα. Αλλη μία νίκη ενάντια στο Κεφάλαιο. Ελπίζω το κράτος να δείξει τον κοινωνικό του χαρακτήρα και να διορίσει κάπου αυτούς που απολύθηκαν.
Δείτε τι δήλωσε η ΓΣΕΕ για το θέμα:


Με αυτά και μ' αυτά, ο Παντελής ο Θαλασσινός σε μια προσπάθεια να μείνει στην επικαιρότητα, αφού δεν τον δέχτηκαν στη Eurovision, αποφάσισε να διασκευάσει τα τραγούδια του, για να αγγίζουν πλέον περισσότερο κόσμο.


Πήγα και είδα το Fame! Πολύ ωραίο! Να πάτε να το δείτε και σεις! Αξίζει! Προσεγμένη παραγωγή και πολύ καλές ερμηνείες από καλλιτέχνες που δεν τους το 'χες! Μέχρι και ο Βουρλιώτης τραγούδησε και δεν τα πήγε καθόλου άσχημα σας πληροφορώ! Για την ακρίβεια είχε περισσότερες φωνητικές δυνατότητες απο κάτι talk of the town (όπου town βάλε την οδό Μιαούλη στη Νέα Σμύρνη) μπάντες που είδα τις προάλλες σε κάποιο Σιξντόγκς.


Δεν είμαι ειδικός μιουζικαλολόγος, αλλά σαν μη ειδικός, δεν πέρασα απλά καλά. Το απόλαυσα. Μπήκα σε σκέψεις και κράτησα και μία φράση που είπε ο καθηγητής ανατρέποντας την εξίσωση: Δόξα+Λεφτά = Επιτυχία. Είπε ότι “Επιτυχημένος είναι αυτός που ξυπνάει το πρωί και είναι ευτυχισμένος γι αυτά που έχει να κάνει”.
Φράση πιο δυνατή και από Καλάσνικωφ φίλε μου. Αλλάζει κοινωνίες ολόκληρες!

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους εύχομαι! Αφήστε πια το μίσος στην άκρη! Σκεφτείτε πως μπορείτε να αλλάξετε εσείς προσωπικά και θα δείτε ότι και αυτός ο άσχημος ο κόσμος θα αλλάξει ως δια μαγείας! Ξεκινήστε από σήμερα λέγοντας ένα χαμογελαστό "hello" σε έναν άγνωστο και πείτε μου τα αποτελέσματα!

Γεια τώρα!

Tags
Διαβάστε ακόμα