GAD.: Η μουσική τους είναι "..σκόρπιες εικόνες από ένα ταξίδι..."

Λίγο πριν από την έναρξη της συναυλίας, οι GAD. μας υποδέχτηκαν στα καμαρίνια του Fuzz, χαμογελαστοί και πολύ φιλικοί! Ο Κώστας Αντωνιάδης, τραγουδιστής της μπάντας, μας απάντησε με την καλύτερή του διάθεση.
Διαβάστηκε φορες
Το Σάββατο (19/4), βρεθήκαμε στο Fuzz για τη συναυλία των αγαπημένων μας GAD., που μας χάρισαν μια πανέμορφη βραδιά! Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του τρίτου δίσκου τους “End In Tears”, ακούσαμε κομμάτια τόσο από την πρόσφατη δουλειά τους όσο και από την προηγούμενη δισκογραφία τους. Τραγουδήσαμε, χορέψαμε, συγκινηθήκαμε, νιώσαμε…και φύγαμε από εκεί "γεμάτοι"...!

Λίγο πριν από την έναρξη της συναυλίας, οι GAD. μας υποδέχτηκαν στα καμαρίνια του Fuzz, χαμογελαστοί και πολύ φιλικοί! Ο Κώστας Αντωνιάδης, τραγουδιστής της μπάντας, μας απάντησε με την καλύτερή του διάθεση και με οικειότητα σε μερικές ερωτήσεις. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ!

-Ο νέος σας δίσκος “End In Tears”, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, έχει αγκαλιαστεί και αγαπηθεί από το κοινό. Κυμαίνεται σε διαφορετικά πλαίσια από τους προηγούμενους; Εντοπίζετε κάποιες διαφορές;

Κώστας Αντωνιάδης : Έχει πολλές ομοιότητες και με τους δύο προηγούμενους δίσκους, αλλά έχει και σημαντικές διαφορές. Νομίζω, πάντως, ότι στο τέλος είναι κάτι στη μέση. Δηλαδή έχει αρκετά electro στοιχεία από το “System May Fall” και αρκετά alternative στοιχεία κιθαριστικά από το “Perfect Crime”.

-Όπως και στους προηγούμενους δίσκους, έτσι και σ’αυτόν έχετε συνεργαστεί με διάφορα ονόματα και συγκεκριμένα στο “End In Tears” με γυναικεία ονόματα. Πώς προέκυψαν οι συνεργασίες αυτές;

Κ.Α. : Για τον τελευταίο δίσκο, επειδή στο τέλος το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι είναι μια ερωτική ιστορία, μια ιστορία αγάπης, θέλαμε κατά κάποιο τρόπο να υπάρχουν σε κάποιες φάσεις μερικοί διάλογοι, δηλαδή γυναίκα με άντρα. Οπότε το απαιτούσαν τα ίδια τα τραγούδια να υπάρχουν αυτοί οι διάλογοι. Οπότε διαλέξαμε κάποιες φωνές για κάποια τραγούδια και έτσι προέκυψαν αυτές οι συνεργασίες.

-Είναι φανερό ότι σας εκφράζει περισσότερο ο αγγλικός στίχος παρά ο ελληνικός. Πιστεύετε ότι το κοινό στην Ελλάδα μπορεί να αποδεχτεί πιο εύκολα τον αγγλόφωνο ή τον ελληνόφωνο στίχο;

Κ.Α. : Πάντα αποδέχεται ευκολότερα τον ελληνικό στίχο και είναι πολύ λογικό, γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που δεν γνωρίζουν αγγλικά. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι εμείς απευθυνόμαστε σε ένα μεγάλο κοινό και πιστεύω ότι υπάρχει ένα κοινό το οποίο δεν ακούει alternative μουσική, pop μουσική, το οποίο είναι εκείνο των GAD.

-Θεωρείτε ότι το ραδιόφωνο παίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της μουσικής;

Κ.Α. : Το ραδιόφωνο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη διάδοση, της δικιάς μας τουλάχιστον, μουσικής, γιατί κατά την άποψή μας η μουσική μας είναι pop. Βέβαια η κρίση έχει χτυπήσει και τα ραδιόφωνα, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί περίεργες καταστάσεις, οι οποίες έχουν αντίκτυπο ακόμα και στους καλλιτέχνες. Αλλά είναι ένα ακόμα μέσο για την προώθηση της μουσικής. Νομίζω όμως ότι το πρώτο και πιο σημαντικό μέσο είναι πλέον το internet.

-Αποτελείτε ένα από τα πιο δημοφιλή σχήματα της ελληνικής indie σκηνής. Η επιτυχία σε εσάς ήρθε απότομα ή με αργά και σταθερά βήματα;

Κ.Α. : Ποτέ δεν ήρθε τίποτα απότομα σε μας, πάντα δουλεύαμε πάρα πολύ σκληρά. Το μοναδικό μυστικό για αυτό που έχουμε κάνει μέχρι τώρα είναι η συνέχεια και η συνέπειά μας.

-Ποια η γνώμη σας για την ατομικότητα στην ομάδα και τη συλλογικότητα στο άτομο;

Κ.Α. : Είναι απαραίτητα και τα δύο! Εμείς, για παράδειγμα, είμαστε πέντε άτομα όπου έχουμε πέντε διαφορετικές απόψεις αλλά και πέντε συγκλίνουσες απόψεις. Είναι σημαντική και η ατομικότητα και η συλλογικότητα, εξίσου.

-Αυτό είναι το δεύτερο live σας για το 2013, πρώτα στη Θεσσαλονίκη και τώρα στην Αθήνα. Τι να περιμένουμε από το live αυτό;

Κ.Α. : Να περάσετε σούπερ!

-Είστε μια μπάντα που αρέσκεται στον πειραματισμό και την εξέλιξη. Ποια είναι τα σχέδιά σας μετά από το “End In Tears” ;

Κ.Α. : Έχουμε πολλές σκέψεις. Σίγουρα δεν θέλουμε να κάνουμε πράγματα τα οποία θα περιμένουν οι οπαδοί μας, αλλά παράλληλα θέλουμε να κάνουμε πράγματα που θα τους αρέσουν αλλά και που θα τους εκπλήξουν! Οπότε δεν πρόκειται να σου φανερώσω τίποτα!

-Πώς θα μπορούσατε να χαρακτηρίσετε τη μουσική σας, με τις δικές σας λέξεις;

Κ.Α. : Πάρα πολλοί φίλοι μας λένε ότι ακούνε τη μουσική μας όταν ταξιδεύουνε, και νομίζω ότι είναι σκόρπιες εικόνες από ένα ταξίδι. Έτσι νομίζω, γιατί οι εικόνες φέρνουν και συναισθήματα, οπότε είναι και σκόρπια συναισθήματα μαζί.

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα