Τhe Burger Project @Athens Fringe Live - Βρυσάκι

«Καλοκαίρι, αυλή, κιθάρες και ψιλόβροχο..»
Διαβάστηκε φορες
Της Ανθής Χρήστου

To βράδυ του Σαββάτου, βρεθήκαμε στην αυλή ενός νεοκλασικού σπιτιού στην Πλάκα, δίπλα στην Αρχαία Αγορά. Ο λόγος για το Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης και Δράσης, ο οποίος φιλοξενεί φέτος τις δράσεις του 5ου κατά σειρά Athens Fringe Live. Η έναρξη του οποίου δόθηκε με τον πιο όμορφο τρόπο. Με ένα απρόβλεπτο και χορταστικό ακουστικό σετ των The Burger Project!

Μια εμφάνιση που περιείχε τα πάντα:  χορό μέχρι τελικής πτώσεως, εξαιρετική επικοινωνία με το κοινό, αυτοσχεδιασμούς, βροχή, γέλια, πολλά ρυθμικά παλαμάκια και φωνές. Για αρχή, οφείλουμε να επαινέσουμε την επιλογή του χώρου. Η αυλή του νεοκλασικού με τα εσωτερικά μπαλκόνια και την κρεβατίνα σε συνδυασμό με τους μουσικούς που, για μια ακόμη φορά, επέλεξαν ένα πιο ιδιαίτερο από το συμβατικό ντύσιμο οδήγησαν σε ένα υπέροχα νοσταλγικό, οπτικοακουστικό αποτέλεσμα. Ο τζουράς, η μελόντικα, το γιουκαλέλι, το κοντραμπάσο και οι ιδιοφυείς διασκευές των παιδιών δε θα μπορούσαν να βρουν καταλληλότερο περιβάλλον. Βλέποντας τους στο Βρυσάκι νόμιζες ότι έπαιζες σε ελληνική ταινία και περίμενες τη Μάρω Κοντού να φωνάξει τον Αντωνάκη της από το παράθυρο.Το live άρχισε γύρω στις 11 και κάτι με το συγκρότημα να παίζει από την αρχή με το κοινό. Γενικότερα, υπήρχε μια ζεστασιά στην ατμόσφαιρα, η αίσθηση ότι όλοι αποτελούσαμε μέλη μιας ευρύτερης παρέας. Μιας παρέας που χόρεψε από swing μέχρι χασαποσέρβικο, ακολουθώντας τις ακροβασίες των ταλαντούχων αυτών μουσικών ανάμεσα σε τόσα διαφορετικά είδη. Ακούσαμε όλα τα αγαπημένα μας τραγούδια, διαφορετικά. Λίγο αλλιώς. Και, από ότι φάνηκε το απολαύσαμε ιδιαίτερα.

Επίσης, τραγουδήσαμε το «χρόνια πολλά» στον ηχολήπτη των the Burger Project, ο οποίος είχε γενέθλια εκείνο το βράδυ, χτυπήσαμε ενθουσιωδώς ρυθμικά παλαμάκια , ακολουθήσαμε τις οδηγίες του τραγουδιστή μέχρι τέλους και γενικότερα διασκεδάσαμε πολύ. Είναι κάτι που δε συναντάς συχνά. Σε μια πόλη, που γίνονται τόσες και διαφορετικές συναυλίες, φεστιβάλ, live, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο επίπεδο. σπάνια, συναντάς τόση απροσποίητη χαρά, τόση θετική ενέργεια, αυτήν τη ζωντάνια. Νομίζω, η πιο έντονη ανάμνηση από το βράδυ του Σαββάτου ήταν τη στιγμή που άρχισε να ψιχαλίζει και κανείς δε σταμάτησε να χορεύει. Ούτε ένας από το κοινό δεν πτοήθηκε.Αυτή η εξαιρετική σκηνική παρουσία και υποκριτική άνεση, η ταύτιση με τον θεατή και παράλληλα η έντονη διασκέδαση είναι μια κατάκτηση του συγκροτήματος. Πέραν από τις ανατρεπτικές τους εμφανίσεις και τις ενδιαφέρουσες διασκευές τους, τα live των The Burger Project, συνοδεύονται από τη φήμη της υπερβολικής διασκέδασης. Ξέρεις ότι θα περάσεις καλά, ότι θα χορέψεις μέχρι εξουθένωσης, ότι θα το ευχαριστηθείς με την ψυχή σου. Αυτή, τη μοναδική σχέση με το κοινό τους έχουν τα παιδιά. Που έχουν δουλέψει πολύ τον ήχο τους, που τους αρέσει να πειραματίζονται με διάφορα όργανα, από κιθάρες μέχρι στυλόφωνο και που αγαπάνε πολύ αυτό που κάνουν. Και, αυτό φάνηκε και στο Βρυσάκι.

Σε μια βραδιά, που με αποκορύφωμα το «Μουσταφά» και τις αγωνιώδεις προσπάθειες του κόσμου να κρατήσει τους μουσικούς στη σκηνή, φωνάζοντας «Δε βρέχει» και ζητώντας μέχρι και επτά τραγούδια ακόμα, άφησε σε όλους τους παρευρισκόμενους τις καλύτερες των εντυπώσεων. Και ένα μεγάλο χαμόγελο.
Τελικά, το Athens Fringe Live επιβεβαίωσε το σύνθημα του. Σάλπαρε με ούριο άνεμο κόντρα στους καιρούς της κρίσης και κόντρα στις καιρικές συνθήκες του Σαββάτου. Περιμένουμε με ανυπομονησία τη συνέχεια!
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151407224847553&set=vb.256416398137&type=2&theaterSetlist
Ring of fire
Holiday in Cambodia
Strychnine
Louie Louie
She’s got the look
Police
Boogie Woogie
Another one bites the dust
Sheena
To βαπόρι απo την Περσία
Τhink twice
Barbie girl
Cars
What’s love
Time of my life
The loco-motion
Coconut Woman
Ya Mustafa
Bed of nails
Take my breath away
Μπουφετζής
Encore
Ηuman
Μπαξέ Tσιφλίκι
Οι φωτογραφίες είναι μια ευγενική παραχώρηση του Χρήστου Αράζου και του http://www.docville.gr/ .Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
8,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα