Roskilde Festival - Πέμπτη 04/07: Μια βόλτα στο camp

Αφού στήσαμε λοιπόν τη σκηνή μας χθες το βράδυ στο – ήσυχο – camping για τον διεθνή τύπο,  κατευθυνθήκαμε προς την περιοχή του γενικού camping για μία πρώτη εντύπωση, περνώντας μέσα..
Διαβάστηκε φορες


Αφού στήσαμε λοιπόν τη σκηνή μας χθες το βράδυ στο – ήσυχο – camping για τον διεθνή τύπο,  κατευθυνθήκαμε προς την περιοχή του γενικού camping για μία πρώτη εντύπωση, περνώντας μέσα από τα χωράφια που φιλοξενούν τις 8 σκηνές του φεστιβάλ.

Αυτό που αντικρύσαμε, την στιγμή που περάσαμε το σύνορο του camping και  όπου και να κατευθυνθήκαμε, ήταν ένας  λαβύρινθος από πάρτυ σε κάθε μία από τις μικρές γειτονιές, της τεράστιας , αυτής,  πολιτείας. Κάποιες παρέες έχουν μάλιστα εγκαταστήσει επαγγελματικά ηχοσυστήματα σε σκηνές, διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών, η κάθε μία με το δικό της χρώμα και ηχόχρωμα και το δικό της κοινό.

Η κάθε γειτονιά, είναι βέβαια εξοπλισμένη τόσο με το δικό της κέντρο, όσο και με κεντρικούς δρόμους οπού κάποιος μπορεί να επσκεφθεί διάφορα εστιατόρια και να δοκιμάσει μία μεγάλη ποικιλία φαγητών. Εκεί υπάρχει, επίσης, δυνατότητα να φορτίσει κανείς το κινητό του δίνοντας ως αντίτιμο περίπου 1 ευρώ, ή  να αγοράσει τρόφιμα και ποτά σε ένα από τα σούπερ μάρκετ που έχουν εγκατασταθεί στις περιοχές αυτές  για όσο διαρκεί το φεστιβάλ.
Το γενικό κλίμα είναι ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό αλλά και σχετικά ασφαλές. Για παράδειγμα, υπάρχουν σε καίρια σημεία πύργοι από τους οποίους υπεύθυνοι μπορούν να παρακολουθούν τί συμβαίνει, έχουν επιστρατευτεί ομάδες γιατρών και νοσοκόμων εθελοντών που ανά πάσα στιγμή μπορούν να ανταποκριθούν σε κάποιο έκτακτο περιστατικό. Επίσης, εντύπωση μας έκαναν τα περιπολικά που είδαμε να κυκλοφορούν  στην περιοχή με τον κόσμο να τους στέλνει φιλιά.Περπατώντας από γειτονιά σε γειτονιά, χορέψαμε, καθήσαμε με τελείως άγνωστες  παρέες, συζητήσαμε χρησιμοποιώντας υβρίδιο  Σουηδικών, Δανέζικων και Αγγλικών, φάγαμε εξαιρετικό φαγητό, και  συνεχίσαμε, μέχρι εξάντλησης, προς άγνωστη κατεύθυνση ακολουθώντας κάποια φώτα στο βάθος. Ίσως το πιό εντυπωσιακό αισθητικό στιγμιότυπο από χθες ήταν ένας θόλος φτιαγμένος από ξύλο και πλέξιγκλας οπού γινόταν ένα πάρτι με μουσική χιπ-χοπ και οπού δεν έπεφτε καρφίτσα.

Η βόλτα με ένα ανοιχτό καφάσι μπύρες οδήγησε γρήγορα σε ακόμα περισσότερες γνωριμίες, τουλάχιστον όταν η μπύρα δεν εξαφανιζόταν εν ριπεί οφθαλμού παρέα με τον καινούριο ιδιοκτήτη της... Κατά κάποιο τρόπο βέβαια, αυτό επιβάλλει o άτυπος κώδικας του camping στο Ροσκίλντε, που οι περισσότεροι –τουλάχιστον – τακτικοί επισκέπτες γνωρίζουν και σέβονται: να δίνεις κάτι χωρίς να περιμενεις κάποιο αντάλλαγμα.

Σε ό,τι αφορά τα μουσικά, το κυρίως  πρόγραμμα ξεκινά σήμερα, Πέμπτη, στις 17:30 με τους Mokoomba από τη Μοζαμβίκη και ολοκληρώνεται στις 01:00 μετά τα μεσάνυχτα με την κολλεκτίβα Ingrid από τη Σουηδία. Για το μουσικό κομμάτι μπορείτε πάλι να  ενημερωθείτε αύριο, πάλι από τη σελίδα του mixgrill!
Εάν θα επιθυμούσατε να δείτε κάποιες από τις συναυλίες κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, υπάρχει η δυνατότητα για live streaming και θα μπορέσετε να τις παρακολουθήσετε από εδώ: http://roskilde-festival.dk.

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα