Τι έχει αλλάξει στο Rockwave Festival 2013;


Χθές βράδυ ήμασταν στην πρώτη μέρα του Rockwave Festival 2013.
Διαβάστηκε φορες


Καλησπέρα παιδιά!

Χθές βράδυ ήμασταν στην πρώτη μέρα του Rockwave Festival 2013. Για πρώτη φορά, ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου συμμετείχαν σε ένα "ροκ" φεστιβάλ σε μεγάλο συναυλιακό χώρο. Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι το "πείραμμα" πήγε καλά, αλλά περισσότερα για το μουσικό κομμάτι της χθεσινής βραδιάς θα διαβάσετε στο αναλυτικό review μας.

Σ' αυτό το άρθρο θα ήθελα να ασχοληθούμε με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Φεστιβάλ. Πηγαίνω στο Rockwave Festival από την πρώτη καλή χρονιά του κατά τη γνώμη μου, το 1998 στην πλαζ της Φρεαττύδας (Pulp, Sonic Youth, Portishead, Nick Cave & the bad seeds, Moby, Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά, Πυξ Λαξ κ.α.) και έχω δει την εξέλιξη του μέσα σ' αυτά τα 15 χρόνια.

Έχουμε ξαναπει αρκετές φορές ότι τα τελευταία χρόνια το Φεστιβάλ δεν έχει καμία σχέση με την περίοδο 1998 - 2004. Το line-up είναι σαφώς πιο φτωχό, αλλά από την άλλη η εύρεση σταθερού χώρου διοργάνωσης του Rockwave εχει δώσει τη δυνατότητα στους διοργανωτές να κάνουν περισσότερα πράγματα.



Όλα αυτά βέβαια είναι γενικόλογες κουβέντες. Ας μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα. Είμαι κι εγώ μέσα στους χιλιάδες μουσικόφιλους, που έχουν ταλαιπωρηθεί σε πολλές μεγάλες συναυλίες που έχουν γίνει στο Terra Vibe, με πιο πρόσφατη αυτή των Depeche Mode. Έτσι, δε σας κρύβω ότι χαίρομαι όταν πηγαίνω σε συναυλίες σ' αυτό τον όμορφο χώρο, οι οποίες έχουν όσο κόσμο είχε η χθεσινή μέρα. Δεν ημασταν ούτε πολλοί, μα ούτε και λίγοι...

Χθες, πληρώσαμε 13 ή 15 Ευρώ και είδαμε 6 συναυλίες μέσα σε 8,5 ώρες από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 1:30 το πρωί! Πήγαμε στο χώρο εύκολα και γρήγορα και αντίστοιχα φύγαμε από εκεί. Ουρές στα bars και τις τουαλέτες δεν υπήρχαν. Όλα ήταν όπως πρέπει να είναι σε κάθε συναυλία. Μήπως λοιπόν θα πρέπει να μπει ένα άνω όριο χωρητικότητας στο Terra Vibe για να απολαμβάνουμε και τις μεγάλες συναυλίες;

Τι έχει αλλάξει στο Terra Vibe από πέρσι;

Κατ' αρχάς, η Ανατολική είσοδος λειτούργησε για πρώτη φορά καλά, μιας και στη συναυλία των Depeche Mode οι περισσότεροι δεν ήξεραν την ύπαρξη της. Δε σας κρύβω ότι χρησιμοποίησα την Ανατολική είσοδο και μπήκα εύκολα και γρήγορα στο Terra Vibe. Η συγκεκριμένη είσοδος θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια και για να το προχωρήσω περισσότερο, θα πρέπει να γίνουν άλλη μια (Βόρεια από τη μεριά που είναι το χωριό της Μαλακάσας) ή και δύο καινούργιες είσοδοι (η δεύτερη καινούργια είσοδος θα μπορούσε να 'ναι στον παράδρομο της Εθνικής, 200 μ πιο κάτω από τη Δυτική Είσοδο) για συναυλίες μεγάλων ονομάτων, όπως οι Depeche Mode κλπ.



Μπαίνοντας από την Ανατολική είσοδο, είδα στα δεξιά μου το camp των κατασκηνωτών του Φεστιβάλ. Άλλη μια καλή αλλαγή. Επιτέλους, το camp είναι κοντά στις μουσικές σκηνές και οι κατασκηνωτές νιώθουν περισσότερο κοντά στο Φεστιβάλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μεγάλα Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ, το camp είναι σχετικά μακριά από τις σκηνές. Το Rockwave όμως δεν έχει καταφέρει να πείσει πολύ κόσμο να κατασκηνώσει στο Terra Vibe, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, κάτι που έχει καταφέρει για παράδειγμα το River Party. Φέτος, η κατασκήνωση στο Rockwave προβλήθηκε περισσότερο από τους διοργανωτές και πιστεύω ότι αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει στο Φεστιβάλ. Τους campers πρέπει να τους προσέχουν σαν τα μάτια τους οι διοργανωτές, γιατί όσο μεγαλώνει αυτή η ομάδα, τόσο θα μεγαλώνει το Rockwave. Αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του Terra Vibe. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ όμως...

Ένα άλλο καινούργιο στοιχείο του Φεστιβάλ είναι το Ash-in-art bazaar που έχουν δημιουργήσει διάφοροι μικροπωλητές, το οποίο δίνει έναν εορταστικό χαρακτήρα στο Rockwave. Ακόμη, η ομάδα αναρρίχησης του OAKA Indoor Climbing προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες σε όσους επιλέξουν να μείνουν αρκετές ώρες στο Terra Vibe.

Γενικότερα, ο χώρος πρέπει να παρέχει πολλά και διαφορετικά πράγματα στους επισκέπτες του και κυρίως στους campers, οι οποίοι μένουν όλη τη μέρα εκεί. Ο συντάκτης μας Λουκάς Κάκος έχει ήδη στήσει τη σκηνή του στο Rockwave και θα μας πει περισσότερα για αυτή την εμπειρία στα άρθρα του.

Σήμερα, έχουμε Ska-P και Saxon κι αύριο το όμορφο κορίτσι (Lana del Rey) και τους Iced Earth. Για να δούμε...

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα