Dance, dance, dance to the radio (Volume II)

5 συν 1 βίντεο που συνδυάζουν τη μουσική με το χορό
Διαβάστηκε φορες
Υπότιτλος: Χοροί σε μουσικά βίντεο

Κοντά 14 μήνες πέρασαν από το πρώτο άρθρο (μπορείτε να το βρείτε εδώ) και επανερχόμαστε με 5 συν 1 βίντεο που μας έδωσαν ιδέες για χορευτικές φιγούρες στην επόμενή βραδινή μας εξόρμηση ή απλώς μας θύμησαν πόσο εκφραστικός μπορεί να είναι ο χορός σε συνδυασμό με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση.

Ξεκίνημα με τους Hot Chip που παρουσίασαν ορισμένα όμορφα τραγούδια στον περσινό δίσκο τους (In Our Heads). Το Motion Sickness έδωσε την ιδανική αφορμή σε ένα χρήστη του youtube να ενώσει βίντεο με dubstep χορευτικά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Το αποτέλεσμα είναι εξαίσιο!Επόμενη στάση στο φετινό Volume Three των She & Him. Το επίσημο βίντεο για το I Could've Been Your Girl έχει όλη τη φινέτσα που χαρακτηρίζει τη γλυκύτατη και πολυτάλαντη Zooey. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το κορίτσι μας!Ο Alex Ebert μεταμφιέζεται συχνά σε Edward Sharpe και παρέα με τους The Magnetic Zeros σκαρώνουν μουσική εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Η συρραφή των χορευτικών από τη Νέα Υόρκη και το αποκορύφωμα του φινάλε με το μπαλέτο της πόλης δίνουν μια εντυπωσιακή διάσταση σε ένα ήδη πολύ ξεχωριστό τραγούδι.Η Φάβα του Γιώργη Χριστοδούλου ξεκινά από το Πάρκο Γκουέλ της Βαρκελώνης και καταλήγει σε υπαίθριο swing σε κάποια πλατεία της Γκράθια.Ο Neil Young και το Τρελάλογο διηγούνται την ιστορία μιας κοπέλας που της άρεσε να χορεύει ψηλά στον ουρανό. Ασπρόμαυρες εικόνες από μια άλλη εποχή, χορευτικά της Sally Rand και ψυχεδελικά στοιχεία συνταιριάζονται σε μια προσπάθεια να αποδοθεί οπτικά το μεγαλείο του τραγουδιού.

She wants to live without ties to bind her down
She wants to dance with her body left at ground


*Το βίντεο κατηγορήθηκε από αρκετές θαυμάστριες του Neil Young ως μισογύνικο, για λόγους που συνεχίζουν να μας διαφεύγουν.Αποχαιρετούμε με το +1, μια ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους των François-Xavier Goby, Edouard Jouret και Matthieu Landour, παραγωγής 2006 με τίτλο "Στην Αγκαλιά σου" (En Tus Brazos).

Ο "Βασιλιάς του Τανγκό" ξεφυλλίζει το άλμπουμ των αναμνήσεών του καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι και νοσταλγεί όσα ποτέ δε θα μπορέσει να ξαναζήσει. Όμως η ζωή είναι το μεγαλύτερο δώρο και η αγάπη έχει τους δικούς της νόμους.


Βρείτε πληροφορίες για την παραγωγή και την ταινία σε υψηλή ανάλυση στην επίσημή της σελίδα.

Σε περίπτωση που δε σας ήταν αρκετά, μπορείτε να συνεχίσετε με
το Easy του Cayetano, ακόμα κι αν δεν το κυριακάτικο πρωινό αργεί ακόμα,
το Le Flâneur του Γιώργη Χριστοδούλου και
το Lose Yourself To Dance από το φετινό δίσκο των Daft Punk (που βρέθηκε στην κορυφή στην ψηφοφορία του πρώτου εξαμήνου του 2013 για τους συντάκτες του MixGrill).

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα