Φασισμός Α.Ε: Νέο ντοκιμαντέρ των δημιουργών του Debtocracy και Catastroika

Οι βαθύτερες διασυνδέσεις της άκρας δεξιάς και του φασιστικού παρακράτους με τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ, από την Ιταλία και τη Γερμανία του ’30 μέχρι την Ελλάδα της κατοχής, της δικτατορίας και του σήμερα.
Διαβάστηκε φορες
Η ομάδα της INFOWAR Productions, δηλαδή η ομάδα του Άρη Χατζηστεφάνου και δημιουργός των ντοκιμαντέρ Debtocracy και Catastroika, ανήγγειλε πριν λίγες μέρες την επιστροφή της με μια ταινία σχετικά με το φασισμό. Σε μια εποχή που έχει γίνει λίγο-πολύ ξεκάθαρο ότι το πρόβλημα της Ελλάδας (και γιατί όχι της Ευρώπης) δεν είναι απλώς οικονομικό. Σε μια εποχή που το αστικό κράτος "κυνηγά" δικαστικά (μέσα σε πολλά εισαγωγικά) αυτούς που εξέθρεψε ως κύριους φορείς του νεοφασισμού στη χώρα μας. Σε μια εποχή που έχουν ήδη φτάσει οι πρώτες αποδείξεις ότι επιχειρηματικοί κύκλοι υποστήριζαν και προωθούσαν τη φασιστική δράση, το ντοκιμαντέρ θα κάνει μια αναδρομή στο κοντινό παρελθόν και θα εξερευνήσει τις σχέσεις του κράτους και των οικονομικών παραγόντων με το "φάντασμα" του ακροδεξιού και φασιστικού παρα-κράτους.

Οι δημιουργοί, για μια ακόμα φορά, ζητούν την σύμπραξή μας στη χρηματοδότηση. Η παραγωγή είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη και θα στηριχτεί αποκλειστικά στις συνεισφορές μέσω της ιστοσελίδα fascism-inc.com.

Ακολουθεί αναλυτικά το δελτίο τύπου όπως εστάλη την περασμένη Πέμπτη.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 24/10/2013

Φασισμός Α.Ε: Νέο ντοκιμαντέρ των δημιουργών του Debtocracy και Catastroika

Οι δημιουργοί των ντοκιμαντέρ Debtocracy και Catastroika, τα οποία παρακολούθησαν εκατομμύρια θεατές σε ολόκληρο τον πλανήτη, επιστρέφουν με μια νέα παραγωγή.

Το Φασισμός Α.Ε / Fascism, Inc. αναζητά τις βαθύτερες διασυνδέσεις της άκρας δεξιάς και του φασιστικού παρακράτους με τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ, από την Ιταλία και τη Γερμανία του ’30 μέχρι την Ελλάδα της κατοχής, της δικτατορίας και του σήμερα.
 
Θα διηγηθούμε μικρές, άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού. Κυρίως όμως θα αναζητήσουμε τους ανθρώπους που έδωσαν νικηφόρες μάχες απέναντί του. Το Φασισμός Α.Ε φιλοδοξεί να εμπνεύσει και να εμπνευστεί από αντιφασιστικά και δημοκρατικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη.
 
Παράλληλα, το Φασισμός Α.Ε. θα συνεχίσει ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα αυτόνομης χρηματοδότησης, το οποίο ξεκίνησε με το Debtocracy και το Catastroika. Ζητάμε από τους θεατές να γίνουν συμπαραγωγοί, ενισχύοντας οικονομικά τη δημιουργία του μέσω της ιστοσελίδας fascism-inc.com, και αποκλείουμε εξ αρχής κάθε χρηματοδότηση από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα
 
Το ντοκιμαντέρ θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες και θα είναι διαθέσιμο για ελεύθερη χρήση και αναμετάδοση στο Ίντερνετ και σε δημόσιες εκδηλώσεις. Τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν τα δυο προηγούμενα ντοκιμαντέρ μας μέσω του διαδικτύου και εκατομμύρια άλλοι σε τηλεοπτικούς σταθμούς από την Ιαπωνία μέχρι τη Λατινική Αμερική.
 
Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αρης Χατζηστεφάνου, τη δημοσιογραφική έρευνα ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αποστόλης Φωτιάδης, ενώ τη συνολική ευθύνη της παραγωγής έχει ο Θάνος Τσάντας. Η μουσική επιμέλεια είναι του Ερμή Γεωργιάδη. 
 
Με μεγάλη μας τιμή ανακοινώνουμε ότι χορηγοί επικοινωνίας του ντοκιμαντέρ θα είναι τρία μέσα ενημέρωσης που λειτουργούν από τους ίδιους τους εργαζόμενους: Η ΕΡΤ, η Εφημερίδα των Συντακτών και το περιοδικό Unfollow. Μαζί μας επίσης θα βρίσκεται η ραδιοφωνική και τηλεοπτική εκπομπή Ελληνοφρένεια.
 
Περισσότερες πληροφορίες, υλικό για τα μέσα ενημέρωσης, καθώς και το πρώτο διαφημιστικό teaser του ντοκιμαντέρ θα βρείτε στη διεύθυνση fascism-inc.com.

 
INFOWAR Productions


Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα