Κυκλοφορεί σε βινύλιο η νέα δουλειά του Σωτήρη Δεμπόνου, Blue Venus

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί – αποκλειστικά σε βινύλιο – το νέο άλμπουμ του Σωτήρη Δεμπόνου με τίτλο Blue Nevus. Το βινύλιο κυκλοφορεί σε 315 αριθμημένα αντίτυπα.
Διαβάστηκε φορες
Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί – αποκλειστικά σε βινύλιο – το νέο άλμπουμ του Σωτήρη Δεμπόνου με τίτλο Blue Nevus. Το βινύλιο κυκλοφορεί σε 315 αριθμημένα αντίτυπα.
Ο μαντολινο-κιθαρίστας και συνθέτης Σωτήρης Δεμπόνος είναι απρόβλεπτος μουσικός. Μια ματιά στην άστατη δισκογραφία του το φανερώνει αυτό. Πότε κάνει χρόνια να κυκλοφορήσει νέα δουλειά (η αμέσως προηγούμενη του ήταν το Film Musik ep του 2008) και πότε κυκλοφορεί ένα άλμπουμ κάθε χρόνο.
Μια απλή έστω ακρόαση σε οποιαδήποτε δύο από τα άλμπουμ του δείχνει επίσης ό,τι ποτέ δεν ξέρεις από πού θα αντλήσει την έμπνευση του κάθε φορά και τι εκφραστικά μέσα θα μεταχειριστεί για να υλοποιήσει αυτήν την έμπνευση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ακούσεις κάτι εμπνευσμένο. Και οπωσδήποτε … «Δεμπονίσιο».

Στην καινούργια δισκογραφική δουλειά του Σωτήρη Δεμπόνου με τον τίτλο
Blue Nevus, η «Farwest Mandolinistic Orchestra» του (μαντολίνα, κιθάρες, πλήκτρα, μπάσο κλαρινέτο, τρομπόνι, τούμπα, βιολί, τσέλο, κρουστά, ακουστικό μπάσο) μαζί με τον συμπαραγωγό του Μανώλη Αγγελάκη (slide ηλ. Κιθάρα) αφηγούνται 11 μικρές οργανικές ιστορίες και συνδυάζουν με λυρισμό και χιούμορ δύο από τις μεγάλες του αγάπες: Τα Blues με την Παθολογική Ανατομική... δηλαδή τις βιοψίες... Το Blue Nevus (Κυανούς Σπίλος επιστημονικά, μπλε ελιά επί το λαϊκότερον) είναι ένα (καλόηθες) μικρό σημάδι στο δέρμα. Δείχνει σαν να έχει μπλε ή μαυρο-μπλε χρώμα και αυτό συμβαίνει εξαιτίας του φωτός που αντανακλά η μελανίνη που βρίσκεται βαθιά κάτω από την επιδερμίδα. Η φωτογραφία του εξώφυλλου του βινυλίου απεικονίζει τον ιστό ενός Blue Nevus, όπως αυτός φαίνεται στο μικροσκόπιο.

Πολλοί από εμάς έχουμε κάπου στο δέρμα έναν Blue Nevus. Μπορείτε να τον
αποκτήσετε και σε βινύλιο και ευτυχώς δεν θα χρειαστείτε μικροσκόπιο για να
απολαύσετε αυτό το άλμπουμ. Ένα πικ-απ αρκεί για να «χαθείτε» μέσα στον ιστό…
 
Το Blue Nevus κυκλοφορεί σε δίσκο βινυλίου και δεν θα κυκλοφορήσει σε
cd. Σε κάθε αντίτυπο αντιστοιχεί και ένας κωδικός έτσι ώστε να μπορεί κανείς να κατεβάσει το άλμπουμ συν ένα bonus track σε ψηφιακή μορφή (wav) από το site του Σωτήρη Δεμπόνου www.debonos.gr

Με αφορμή την κυκλοφορία θα προγραμματιστούν live εμφανίσεις του Σωτήρη Δεμπόνου. Αλλά το υλικό του Blue Nevus θα είναι μόνο η αφορμή. Γιατί και στις ζωντανές εμφανίσεις του ο Σωτήρης παραμένει απρόβλεπτος. Και παραμένει Δεμπόνος. Μείνετε συντονισμένοι. Η πρώτη εμφάνιση θα ανακοινωθεί σύντομα.
Στο Blue Nevus παίζει η Farwest Mandolinistic Orchestra της οποίας «ηγείται» ο ίδιος ο Σωτήρης Δεμπόνος. Συμμετέχει ο Μανώλης Αγγελάκης (slide κιθάρα).

Σύνθεση και ενορχήστρωση: Σωτήρης Δεμπόνος
Η ηχογράφηση έγινε από τον ίδιο τον Σωτήρη Δεμπόνο στα Futuristic Self studios.
Sound Editing: Μανώλης Αγγελάκης – Σωτήρης Δεμπόνος
Μίξεις: Μανώλης Αγγελάκης
Mastering: Sweetspot – Γιάννης Χριστοδουλάτος
Παραγωγή: Σωτήρης Δεμπόνος – Μανώλης Αγγελάκης
Artwork: Πάνος Κασιάρης

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα