Οι Υδρογονάνθρακες εκορέσθησαν; Τέλος για τους Κόρε.Ύδρο!

"Ο κύκλος έχει κλείσει...αόριστα! " Π. Ε. Δημητριάδης
Διαβάστηκε φορες


"Οι Υδρογονάνθρακες εκορέσθησαν; "

Δεν κρύβω ότι παραξενεύτηκα και προβληματίστηκα στο άκουσμα της ανακοίνωσης των πέντε πρόσφατων συναυλιών των Κόρε.Ύδρο. Κι αυτό συνέβη, επειδή τους έχουμε συνηθίσει σε μακρόσυρτες απουσίες και αραιά επιλεγμένες εμφανίσεις. Οπότε ο Ιανουάριος του 2014 μου φάνηκε πολύ κοντινός στον Μαϊο του 2013, αλλά ήταν μια σκέψη που πέρασε και δεν ακούμπησε, γιατί μπροστά στον ενθουσιασμό δεν χωρούσε κάτι άλλο.

Η προσπάθεια διαχωρισμού των δύο live στην Αθήνα (ελαφρύ και βαρύ πρόγραμμα) δεν ξέρω κατά πόσο πέτυχε, αφού η συναυλία της Τετάρτης (15.1.14) ξέφυγε από τα αρχικά πλάνα και έγινε μια όμορφη, δυνατή, έντονη, ηλεκτρική και λυτρωτική γιορτή. Διακρίναμε εξ αρχής την απουσία και αντικατάσταση του Αλέξανδρου Μακρή, αλλά αφεθήκαμε. Ακούσαμε τραγούδια από όλη τους τη δισκογραφική δουλειά και πορεία, παλιά και νεότερα, ξεχασμένα και αγαπημένα. Καθώς επίσης, τη διασκευή του Lithium των Nirvana και το "I will survive" σε ελληνική μετάφραση, κάτι που δεν περιμέναμε. Το "Χωρίς Επίκληση" συνοδεύτηκε από μπουζούκι παίρνοντας τη ρυθμική μορφή ενός ζεϊμπέκικου, ο ημίγυμνος Παντελής μετά τα πολλαπλά stage divings χοροπηδούσε ανάμεσά μας κι εμείς διανύαμε "Άλλη μια νύχτα σύγχυσης και γέλιου" μαζί με τους Κόρε.Ύδρο. Νιώσαμε...Νιώσαμε πολλά.

Εμβόλιμο Υ.Γ. : Ο Pan Pan, στο άνοιγμα της συναυλίας, έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα ηλεκτρονική ατμόσφαιρα με ήχο ταξιδιάρικο.

Την Τετάρτη δεν ανακοινώθηκε κάτι. Μετά το live της Πέμπτης (16.1.2014), όμως, έσκασε η βόμβα. Είναι περίεργο να μαθαίνεις δυο μέρες μετά από μία συναυλία, εκ των υστέρων δηλαδή, την είδηση περί "διάλυσης". Αν το γνώριζα από πριν θα άλλαζε κάτι; Δεν ξέρω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι πρώτες σκέψεις στο άκουσμα της είδησης φυσικά και ήταν απορριπτικές, κάτι σαν άρνηση της αποδοχής. Έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού το γεγονός ότι ο νέος-τελευταίος δίσκος "Απλές Ασκήσεις στον Υπαρξισμό" δεν έχει κλείσει ούτε καν ένα χρόνο κυκλοφορίας, θα πίστευες (ή θα ήθελες να πιστέψεις) ότι πρόκειται για φήμες. Απίστευτο. "Μα οι Κόρε.Ύδρο. ; Τώρα; Γιατί;". Και περισσότερο με πικραίνει το ότι πρόκειται για ένα συγκρότημα με χαρακτήρα, τόσο ξεχωριστό στο είδος του, που όμοιό του δεν υπάρχει.

Στη συναυλία στη Θεσσαλονίκη ο Π.Ε.Δημητριάδης επιβεβαίωσε τη διάλυση με τη φράση "Οι Υδρογονάνθρακες εκορέσθησαν", προσθέτοντας "προς το παρόν τουλάχιστον..." . Λίγο πριν από το κομμάτι "Όλα ήταν αποφασισμένα" λοιπόν, ο Παντελής συμπλήρωσε ότι "Ο κύκλος έχει κλείσει...αόριστα! " Επιφυλάσσονται, όμως για κάτι άλλο "αναγραμματισμένο και λίγο διαφορετικό στο ύφος". Επίσημη ανακοίνωση στη σελίδα τους, δεν έχει ακόμα υπάρξει πάντως....

Οι Κόρε.Ύδρο. αγαπήθηκαν από το κοινό τους, ή μάλλον λατρεύτηκαν! Θα κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας και παράλληλα αναμένουμε τα νέα τους σχέδια/εγχειρήματα...

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα