Ο Neil Young ακύρωσε συναυλία του στο Ισραήλ

... λόγω της έκρυθμης κατάστασης στο Ισραήλ.
Διαβάστηκε φορες
Ο Neil Young και οι Crazy Horse ακύρωσαν την προγραμματισμένη για τις 17 Ιουλίου συναυλία τους στο πάρκο Hayarkon του Τελ Αβίβ, για λόγους ασφαλείας, λόγω της έκρυθμης κατάστασης στο Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του Neil Young ανακοίνωσε την απόφαση με την εξής δήλωση:

«Με βαριά καρδιά και βαθιά στενοχώρια, πρέπει να ακυρώσουμε τη μία και μοναδική συναυλία μας στο Ισραήλ, λόγω των εντάσεων που έχουν καταστήσει την εκδήλωση μη ασφαλή σε αυτή τη χρονική στιγμή. Θα μας λείψει η ευκαιρία να παίξουμε για το κοινό μας και προσδοκούμε να παίξουμε στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη σε περίοδο ειρήνης.»

Η συναυλία θα αποτελούσε την πρώτη εμφάνιση του Young στο Ισραήλ την τελευταία εικοσαετία και, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η απόφαση ανήκε στην αστυνομία για να μην κινδυνεύσει ο κόσμος, παρόλο που εδώ και καιρό ο ίδιος ο Young υφίστατο πίεση από ακτιβιστές και μουσικούς, συμπεριλαμβανομένου του Roger Waters, να μποϋκοτάρει το Ισραήλ, λόγω της μεταχείρισης  του απέναντι στον λαό της Παλαιστίνης.

Ο Neil Young δήλωσε ότι θα κάνει δωρεές σε δύο οργανισμούς που έχουν αναλάβει την εκμάθηση μουσικής στους νέους της Παλαιστίνης και του Ισραήλ, διδάσκοντάς τους ταυτόχρονα και δίνοντάς τους την ευκαιρία να συνυπάρξουν κατ’ αυτόν τον δημιουργικό τρόπο.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα