Έφυγε από τη ζωή ένας από τους μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες ο Αντώνης Βαρδής

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 66 ετών...
Διαβάστηκε φορες
Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες πέθανε πριν λίγες ώρες. Το νοσοκομείο "ΥΓΕΙΑ" στο οποίο νοσηλευόταν ο Αντώνης Βαρδής, έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«O μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής απεβίωσε τα ξημερώματα της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου 2014 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μετά από δίμηνη νοσηλεία»

Ο Αντώνης Βαρδής έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 66 ετών. Εδώ και χρόνια προσπαθούσε να κερδίσει αυτή την άτιμη αρρώστια, αλλά δεν τα κατάφερε... Το 2013 διαγνώστηκε με όγκο στο κεφάλι. Το 2014 έκανε χειρουργική επέμβαση στη Γερμανία και μετά από αυτήν υπήρξε μικρή βελτίωση της υγείας του. Δυστυχώς, η κατάσταση επιδεινώθηκε, γιατί η δεξιά πλευρά του παρέλυσε και δεν ήταν σε θέση να περπατήσει, ενώ παράλληλα αντιμετώπιζε προβλήματα με τον οισοφάγο του.

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να τον έχουμε γνωρίσει μέσα από τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει ο ίδιος, αλλά οι συνθέσεις του, που τραγουδήθηκαν από άλλους Έλληνες μουσικούς είναι εξίσου (μπορεί και περισσότερο) σημαντικές! Άλλωστε, έχει συνεργαστεί με την αφρόκρεμα του Ελληνικού τραγουδιού: Στέλιο Καζαντζίδη, Γιάννη Πουλόπουλο, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννη Πάριο, Δήμητρα Γαλάνη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου,  Ελευθερία Αρβανιτάκη, Άννα Βίσση, Χ. & Π. Κατσιμίχα,  Γιώργο Νταλάρα, Λαυρέντη Μαχερίτσα, Μανώλη Λιδάκη, Μανώλη Μητσιά, Μανώλη Αγγελόπουλο, Ελένη Δήμου, Γλυκερία ,Μελίνα Ασλανίδου, Ελένη Βιτάλη, Πασχάλη Τερζή κ.α.

Μερικοί απο τους στιχουργούς που έχει συνεργαστεί είναι: o Κώστας Τριπολίτης, Αντώνης Ανδρικάκης, Μάνος Ελευθερίου,Λευτέρης Παπαδόπουλος, Πυθαγόρας, Βασίλης Γιαννόπουλος, Γιώργος Κλεφτογιώργος, Ζωή Παπαδοπούλου, Σοφία Αργυροπούλου, Έλενα Αντωνίου κ.ά.

Ο Αντώνης Βαρδής γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1948, στο Μοσχάτο. Στα 6 του γνώρισε τον Τσιτσάνη, τον Παπαιωάνου, το Ζαμπέτα και τη Ρένα Ντάλια στο "Φαληρικό" όπου και τραγούδησε για πρώτη φορά. Το 1954 δούλεψε δίπλα στο Μανώλη Χιώτη, στη "Γωνιά της Αθήνας" στην Πλάκα. Εργάστηκε σε ψιλικατζίδικο, χρωματοπωλείο, βενζινάδικο, σε οικοδομή σαν βοηθός υδραυλικού και ως ναυτικός.

Στο τέλος του 1965 σε ηλικία 17 ετών μαζί με φίλους του δημιούργησε το συγκρότημα "VICKINGS". Από το 1969-1981 δούλεψε σε μπουάτ της Πλάκας ως μουσικός δίπλα σε καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδιστές όπως το Χρήστο Νικολόπουλο, Τάκη Σούκα, Θανάση Πολυκανδριώτη, Δήμο Μούτση, Γιάννη Σπανό, Λουκιανό Κελαιδώνη, Μάνο Λοίζο, Λάκη Καρνέζη, Γιώργο Νταλάρα, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννη Πάριο, Μανώλη Μητσιά, Βίκυ Μοσχολιού, Δήμητρα Γαλάνη, Αντώνη Καλογιάννη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Άννα Βίσση, Δημήτρη Ψαριανό, Αδελ. Τζαβάρα , Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Νίκο Ξυλούρη, Μαρίζα Κώχ, Μαρία Δημητριάδη, Κωστή Χρήστου, Τάνια Τσανακλίδου κ.ά.


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα