James

Οι James στην Πάτρα: Εισιτήρια

Όλες οι λεπτομέρειες για μια από τις μεγαλύτερες συναυλίες που έχουν γίνει στην Πάτρα.
Διαβάστηκε φορες
Δελτίο Τύπου

manifest by mojo proudly presents JAMES
Παρασκευή 30 Απριλίου στο Γήπεδο Απόλλων

Οι James έχουν φανατικό κοινό στην Ελλάδα. Αυτό είναι γνωστό και αποδεικνύεται έμπρακτα κάθε φορά που επισκέπτονται τη χώρα μας. Το 2007 μετά την έμφάνισή τους στο Fly Beeyond festival ο Tim Booth είχε πει: This is is not a reunion. It is a rebirth. Μια αναγέννηση που είχε συνέχεια αφού οι James επέστρεψαν το 2008 στο Ejekt festival και το 2009 στη Θεσσαλονική για 3 βραδιές sold out συναυλιών.

Το συγκρότημα από τη Βρετανία δεν έχει απλώς φανατικούς ακροατές αλλά και φανατικούς παραγωγούς, αφού τα κομμάτια τους ακούγονται στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελλάδας περισσότερο ίσως από ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Δεκάδες χιλιάδες δίσκοι έχουν πουληθεί στην Ελλάδα, 50000 εισιτήρια έχουν κοπεί στις τρεις επισκέψεις τους, ενώ το Hey Ma κυκλοφόρησε στην Ελλάδα πριν από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους. Οι James είναι οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού και φυσικά όχι τυχαία. Ένα συγκρότημα με τεράστια ιστορία και σταθερή πορεία στη μουσική από τις αρχές του 80 που αποδεικνύει με κάθε του δουλειά ότι η μουσική εξέλιξη που ορίζει το μέλλον μιας μπάντας βασίζεται πρωτίστως στη συνέπεια απέναντι στο σημαντικό παρελθόν της.

James @ ΠάτραΚάπως έτσι oi James χτίζουν ένα μουσικό παρόν που περιλαμβάνει τόσο τις μεγάλες τους επιτυχίες τους όσο και κομμάτια από τις τελευταίες τους δουλειές. Το Hey Ma, ένα εντελώς αντιπολεμικό άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2008 μας θύμισε αρκετά τον παλιό τους ήχο, ενώ τον Απρίλη κυκολοφορεί το νέο μίνι άλμπουμ τους με τίτλο “The night before”. Με κομμάτια από τις τελευταίες δουλειές τους αλλά και πολλά παλιά αγαπημένα τραγούδια οι James θα εμφανιστούν στη χώρα μας και φέτος παρουσιάζοντας ένα live με βασικά χαρακτηριστικά τις μουσικές επιτυχίες την ποιότητα των live εκτελέσεων αλλά και την σκηνική παρουσία μιας δεμένης και έμπειρης μπάντας που σέβεται το κοινό της και γνωρίζει πολύ καλά πως να το ευχαριστήσει.

Όλα αυτά είναι το ένα σκέλος της είδησης. Το δεύτερο είναι ότι όλα αυτά θα συμβούν στην Πάτρα. Η Manifest by Mojo αναλαμβάνει τη μεγαλύτερη διοργάνωση live συναυλίας που έχει γίνει στην πόλη παρουσιάζοντας τους James ζωντανά  στο γήπεδο Απόλλων, την Παρασκευή 30 Απριλίου. Πρακτικά αυτό το event αποτελεί την κορύφωση μιας σειράς από συναυλίες που φέτος καθιέρωσαν την Πάτρα ως σταθμό στις περιοδείες μεγάλων συγκροτημάτων και καλλιτεχνών (Archive, Nouvelle Vague, Yan Tiersen, Stranglers, Marc Almond).

Σημειολογικά, εκφράζει μια επίμονη (και επίπονη) στάση απέναντι στην εγχώρια πολιτιστική πραγματικότητα η οποία λέει ότι όταν ψάχνεις να προσφέρεις μουσικές επιλογές με συνέπεια και συνέχεια, το κοινό που θα σευποστηρίζει ξεφυτρώνει σαν τα μανιτάρια και τότε (μόνο τότε) γίνονται πραγματικότητα εκδήλωσεις που πριν λίγα χρόνια ήταν μακρινό όνειρο για την πόλη.


Δεν χρειάζετε να το ονειρεύεστε! Οι James έρχονται.

Παρασκευή 30 Απριλίου στο Γήπεδο Απόλλων
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00

Προπώληση
Musical -  Ερμού 46
Discover – Παπασωτηρίου – Πατρέως 22 - 36  κ πανεπιστήμιο
Music Station – Ρήγα φερραίου 34
Upstairs records – Γεροκωστοπούλου 39
Ευοί ευάν Σώμερσετ 61, Ρίο
Κουλουμπής, Κολοκοτρώνη 12
Everest – Αγ. Νικολάου κ Ρ.Φεραίου  και Ν.Ε.Ο Πατρών Αθηνών
Mojo radio – κορινθου 211
Μέσω διαδικτύου  www.mojoradio.gr
ΑΙΓΙΟ – citrus παναγιωτοπούλων 3 (εντός στοάς)
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – am bar λιμάνι

35 ευρώ στην προπώληση
45 ευρώ στο ταμείο
50 διακεκριμένες

Χορηγός επικοινωνίας: Mix Grill


Διαβάστε ακόμα