Είδαμε το "Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2" και..ερωτευτήκαμε

Δεύτερη χρονιά - Η Δεύτερη ευκαιρία που δε πρέπει να χάσετε!
Διαβάστηκε φορες
Ρωμαίος και Ιουλιέτα λοιπόν..

Το έργο του Shakespeare που δε ξέρουμε ακριβώς ποιά χρονιά γράφτηκε ούτε πότε ακριβώς πρωτοπαίχτηκε.. πάντως σίγουρα η πρώτη φορά ήταν πριν το 1597. Από τότε έχουμε χάσει κυριολεκτικά το μέτρημα... Θέατρο, κινηματογράφος, τηλεόραση, όπερα, μπαλέτο -- διασκευές -- και ξανά θέατρο, κινηματογράφος, τηλεόραση κτλ κτλ.

"Το έργο το έχουμε ξαναδεί" (κι ας μη το έχουμε δει και ποτέ)... άσε που γνωρίζουμε και το τέλος... δεν έχει σασπένς!
Να μη πω ψέματα, πέρασαν κι αυτές οι σκέψεις απ' το μυαλό μου.
Θα πω και δεύτερο κλισέ τώρα, "μια δοκιμή θα σας πείσει"! "Το συνιστώ ανεπιφύλακτα"!

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2" - για δεύτερη χρονιά από την Ομάδα Θεάτρου “Ιδέα” (Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα και Κωνσταντίνος Μπιμπής), αυτή τη φορά στο Θέατρο Θησείον. Τη σκηνοθεσία και τη θεατρική διασκευή του ομώνυμου έργου του William Shakespeare υπογράφουν οι 3 τους.

Για 90 λεπτά, ο Κωσταντίνος Μπιμπής κι η Αθηνά Μουστάκα - ή αλλιώς τα φαντάσματα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας- αφηγούμενα την ιστορία τους, θα ερμηνεύσουν όλους τους ρόλους του έργου, χωρίς ανάσα, χωρίς περικοπές, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς ιδιαίτερα σκηνικά και κοστούμια ακριβώς μπροστά στα μάτια σας, σ' ένα τρελό παιχνίδι μεταμορφώσεων και εναλλαγών.

Μπορεί στους δύο τρίτος να μη χωρεί, μα αναπόσπαστο κομμάτι της παράστασης αποτελεί ο Κώστας Γάκης, ο οποίος, εκτός από εμπνευστής αυτής της καταπληκτικά παρανοϊκής ιδέας απόδοσης του σαιξπηρικού κειμένου, συμμετέχει ενεργά παίζοντας κιθάρα, πιάνο, κρουστά εντός, εκτός κι επί τα αυτά της σκηνής.

Ξέρετε γιατί είναι μοναδική αυτή η παράσταση;
Από μόνη της η ιδέα ν' ανεβάσεις ένα τόσο βαρύ και γνωστό έργο μονάχα με 2 ηθοποιούς είναι ασύλληπτη πρόκληση και οι πρακτικές δυσκολίες αμέτρητες - πόσο μάλλον θέλοντας να το διεκπεραιώσεις με τα λιγότερα δυνατά μέσα κρατώντας παράλληλα όλη την ουσία του κειμένου.

Η Αθηνά και ο Κωνσταντίνος είναι εντυπωσιακοί σε όλους τους ρόλους τους (!), τόσο καλά κουρδισμένοι ο ένας με τον άλλο ώστε ούτε δευτερόλεπτο δε πέφτει κάτω.. Τόση ακρίβεια και συγχρονισμός στις κινήσεις και την ερμηνεία που πραγματικά ξεχνάς πως βλέπεις θέατρο. Το ίδιο ισχύει και για τη μουσική. Σκεφτείτε πόσο δύσκολο να είσαι μια ορχήστρα μόνος σου και να μη σου ξεφεύγει ούτε νότα λάθος σε κάθε δευτερόλεπτο ερμηνείας.

Να σημειωθεί πως θαυμάσαμε την τεχνική του Κώστα στην κιθάρα, της Αθηνάς στο ραπάρισμα και του Κωνσταντίνου στο σπρίντ... και όχι μόνο! (Όταν τους δείτε θα καταλάβετε τι εννοώ). Αξιοθαύμαστη ομαδική δουλειά, ταλέντο και ενέργεια που ξεχειλίζουν, μια παράσταση που δεν προλαβαίνεις (κυριολεκτικά) να βαρεθείς και ένα "δραματικό" έργο που σε αφήνει μ' ένα τεράστιο χαμόγελο και με την απορία.. τελικά τι σημαίνει "You kiss by the book";;

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης:Και το τραγούδι της έναρξης που, προσωπικά, μου άρεσε ιδιαίτερα με σκηνές από την περσινή παράσταση (να με συγχωρήσετε αλλά ήταν το μοναδικό που βρήκα)
Πληροφορίες για την Παράσταση

Ημέρες Παραστάσεων:
Από τις 3 Οκτωβρίου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00 έως τέλη Δεκεμβρίου

Θέατρο Θησείον - Ενα θέατρο για τις Τέχνες
Τουρναβίτου 7, 105 53, Αθήνα

Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 210 3255444
Εισιτήριο: 12 ευρώ - 10 ευρώ (μειωμένο)

Καλή Διασκέδαση!
Διαβάστε ακόμα