Θέατρο - Νοέμβριος 2014

Οι συντάκτες μας προτείνουν
Διαβάστηκε φορες
ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ

ΘΕΑΤΡΟΝ του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
Σκηνοθεσία: Μιμή Ντενίση
Με τους: Μιμή Ντενίση, Κώστας Βουτσάς, Tάσος Χαλκιάς, Τάσος Νούσιας, Μιχάλης Μητρούσης, Χριστίνα Αλεξανιάν, Κρατερός Κατσούλης, Δημήτρης Μακαλιάς, Κατερίνα Γερονικολού, Μαρία Εγγλεζάκη, Λευτέρης Ζαμπετάκης κ.ά.
Μια αρχόντισσα της Σμύρνης, η Φιλιώ θυμάται και νοσταλγεί τη ζωή της εκεί. Ο νους της φεύγει από την προσφυγική γειτονιά όπου ζει πια και ξαναζεί τη χρυσή εποχή της κοσμοπολίτισας Σμύρνης, όταν ήταν για όλους το μαργαριτάρι της Ανατολής, ο Παράδεισος της Ιωνίας και η Πόλη των Απίστων για τους Οθωμανούς. Ο άντρας της Φιλιώς φανατικός Έλληνας και Βενιζελικός όπως και ο πατέρας της και τα παιδιά της, ζουν με το όνειρο της Μεγάλης Ιδέας. Ο αδελφός του και η οικογένεια του, επίσης πετυχημένοι έμποροι, Βασιλικοί και φανατικοί Μικρασιάτες θέλουν την Σμύρνη αυτόνομη. Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο οικογένειες, η αρμονική συνύπαρξη με Τούρκους και Λεβαντίνους, οι ανεκπλήρωτοι, απαγορευμένοι έρωτες ανάμεσα στις διαφορετικές φυλές, τα γλέντια τους, τα τραγούδια, τα όνειρά τους, κυριαρχούν στο έργο.
Περισσότερα εδώ.



ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ;
Πολυχώρος Vault
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Με τους: Ευγενία Αποστόλου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Βίβιαν Κοντομάρη, Γιάννης Νικολάου
Τρία μονόπρακτα του Ιάκωβου Καμπανέλλη που πραγματεύονται τη μοναχικότητα των ηρώων τους και την αγωνία τους για ουσιαστική επικοινωνία μέσα σ’ έναν παράλογο κόσμο. «Ο Διάλογος», «Ο Επικήδειος» και «Ποιος ήταν ο κύριος;». Τα δυο παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Νάξο και τώρα ανεβαίνουν για πρώτη φορά στην Αθήνα στον Πολυχώρο Vault. Αυτά τα δυο είναι «Ο Διάλογος» - η ιστορία ενός ζευγαριού που η καθημερινότητα τους οδηγεί σε μια βαλτωμένη σχέση και «Ποιος ήταν ο κύριος;» - μετά από μια κηδεία, ένας άγνωστος εμφανίζεται και ισχυρίζεται πως γνώριζε τον εκλιπόντα, αναφέροντας άγνωστες στιγμές της ζωής του.  Και ο «Επικήδειος» - Η αγωνία του συγγραφέα για την υστεροφημία του.
Περισσότερα εδώ.



ΑΓΑΠΗΤΗ ΕΛΕΝΑ
Θέατρο Επί Κολωνώ
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Με τους: Γιάννης Λεάκος, Δημήτρης Σαμόλης, Χρήστος Κοντογεώργης, Ηρώ Πεκτέση
Η «Αγαπητή Ελένα» της θεατρικής συγγραφέως Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια, είναι ένα ρώσικο έργο γραμμένο την περίοδο του τέλους της σοβιετικής εποχής. Τέσσερις νέοι εμφανίζονται ξαφνικά με δώρα στο σπίτι της δασκάλας τους την ημέρα των γενεθλίων της. Όταν αποκαλύπτεται ο πραγματικός στόχος της επίσκεψης τους, το μικρό διαμέρισμα της δασκάλας θα μεταβληθεί σε πεδίο μετωπικής σύγκρουσης που θα αρχίσει με αντιπαράθεση αξιών, θα περάσει στη ψυχολογική βία, θα εξελιχθεί σε ομηρία και θα καταλήξει...
Περισσότερα εδώ.



CAVEMAN

Θέατρο Coronet
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Caveman o Γιώργος Παρτσαλάκης
Είστε από τους λίγους που δεν έχουν γνωρίσει ακόμα τον «CAVEMAN» ή από αυτούς που δε χορταίνουν να τον βλέπουν και 2η και 3η και… 8η φορά; Ο Γιώργος Παρτσαλάκης παίρνει τη σκυτάλη του Caveman κι έρχεται από 6 Νοεμβρίου στο θέατρο CORONET να σας συστήσει τη δική του εκδοχή.  Ο μοναδικός σύγχρονος «άνθρωπος των σπηλαίων», το έργο του Rob Becker, έχει δημιουργήσει απανταχού φανατικούς θαυμαστές. Πριν μερικά χρόνια υπολογίζονταν στα 10.000.000. Σήμερα δεν μπορούν να υπολογιστούν, αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό και η Cavemanomania έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο.
Περισσότερα εδώ.


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα