Γιάννης Κότσιρας - Ό,τι Θυμάσαι Δεν Πεθαίνει

Ό,τι Θυμάσαι Δεν Πεθαίνει, ένα δίσκος που ανήκει στα  διαμάντια της Ελληνικής δισκογραφίας
Διαβάστηκε φορες
Τι θα ακούσεις:
Εντεχνο

Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις:
Όλα τα τραγούδια του άλμπουμ

Βαθμολογία: 8,5/10

Ένας μεγάλος συνθέτης, ο σημαντικότερος ίσως από τους σύγχρονους και ενεργούς, ένας εξαιρετικός στιχουργός ότι το καλύτερο διαθέτει η εγχώρια μουσική σκηνή μετά την απώλεια του Άλκη Αλκαίου και ένας ερμηνευτής, από τους κορυφαίους της γενιάς του, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα δίσκο που κυκλοφόρησε πριν ένα μήνα με το τίτλο Ό,τι Θυμάσαι Δεν Πεθαίνει.

Εννέα χρόνια μετά την πρώτη τους συνεργασία (2005), όταν ο Κότσιρας ερμήνευσε το Σταυρό του Νότου στο Μέγαρο μουσικής, συνθέτης και ερμηνευτής ξανασυναντιούνται σε ένα καλλιτεχνικό σχήμα με τη συμμετοχή της Ρίτας Αντωνοπούλου με ζωντανές μουσικές παραστάσεις τον περασμένο χειμώνα αλλά και ένα μεγάλο μουσικό οδοιπορικό σε ολόκληρη την Ελλάδα το καλοκαίρι.

Η συνεργασία τους αυτή σφραγίστηκε με την κυκλοφορία του δίσκου Ό,τι Θυμάσαι Δεν Πεθαίνει, όπως χαρακτηριστικά περιέγραφε ο Θάνος Μικρούτσικος στη επίσημη παρουσίαση του δίσκου τη Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου, στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.

"Ο Γιάννης Κότσιρας είναι ένας τόσο πολυφασματικός τραγουδιστής, ο πιο ολοκληρωμένος της γενιάς του. Του έδωσα τραγούδια τελείως διαφορετικά, από αυτά που ένας Αμερικάνος παραγωγός που κάνει casting, θα έδινε στον Κότσιρα. Εκεί συνέτριψε και εμένα και το κοινό. Σκέφτηκα τότε, ότι δεν γίνεται αυτή η συνεργασία να μην κλείσει με ένα δίσκο. Εκεί μπαίνει ο Οδυσσέας Ιωάννου που είναι ότι καλύτερο έχουμε στην ελληνική στιχουργία..."

Το άλμπουμ περιλαμβάνει 10 καινούρια τραγούδια και μία επανεκτέλεση στο "Θες έναν κόσμο πιο μεγάλο" (πρώτη ερμηνεία από τον Δημήτρη Μητροπάνο). Λαϊκότροπες μουσικές φόρμες με τις γνώριμες ηλεκτρικές εξάρσεις του Θάνου Μικρούτσικου, μεστοί στίχοι δείγμα του ταλέντου του Οδυσσέα Ιωάννου αλλά και εξαιρετικές, δωρικές σχεδόν ερμηνείες από το Γιάννη Κότσιρα.

Η άποψή μου είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ένα δίσκο που περιέχει μεγάλα τραγούδια και ασφαλώς θα πρέπει να τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στη δισκοθήκη σας
Μια απλή ακρόαση αρκεί...

Ό,τι Θυμάσαι Δεν Πεθαίνει

Εταιρεία: MINOS-EMI
Κυκλοφορία: 13/10/2014
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Στίχοι: Οδυσσέας Ιωάννου

Τα τραγούδια:

01. ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΘΑ ΠΙΝΩ
02. Σ' ΑΓΑΠΑΩ ΜΟΝΟ
03. ΘΕΣ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ
04. ΔΩΣ' ΜΟΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΛΗΘΙΝΗ
Στίχοι: Άλκης Αλκαίος & Οδυσσέας Ιωάννου
05. ΑΥΤΟΣ Ο ΗΛΙΟΣ
06. ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΝΕ
07. Η ΑΓΙΑ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ
08. ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΡΩ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ
09. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ
10. ΚΑΝΕΙΣ ΚΥΚΛΟΥΣ
11. ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ

Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
9,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα