Με τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο στον καναπέ των ερωτήσεων.

Συναντήσαμε τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο, τον  άνθρωπο που έγραψε τη μουσική της δικής μας Ολυμπιάδας. Όπως και να το δεις, έχει μια μοναδικότητα αυτό! 
Διαβάστηκε φορες
Συναντήσαμε τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο, τον άνθρωπο που έγραψε τη μουσική της δικής μας Ολυμπιάδας. Όπως και να το δεις, έχει μια μοναδικότητα αυτό! 

Από το σήμα της Ολυμπιάδας έως σήμερα, πόσα έχουν αλλάξει για σένα και πώς εξαργυρώθηκε αυτή σου η επιτυχία;
Είναι μεγάλη χαρά και τιμή, βεβαίως, που με επέλεξαν να γράψω την μουσική για την Ολυμπιάδα του 2004. Είναι ένα γεγονός το οποίο θα ξανασυμβεί μετά από 100 χρόνια. Μόνο αυτά τα συναισθήματα θα μπορούσα να έχω. Είναι πολύ μικρή λέξη για να πεις ότι  "εξαργυρώνεται" κάτι σαν αυτό.
 
Έχεις γράψει υπέροχες μουσικές, οι οποίες συνοδεύτηκαν από επίσης, υπέροχους στίχους. Η μουσική σου, έπεται αυτών ή προηγείται; Για παράδειγμα, στο ''Αν με δεις να κλαίω'' και στο ''Δυο ψυχές''. 
Καταρχάς, οι στίχοι στο ''Αν με δεις να κλαίω'' είναι της Ελεάνας Βραχάλη και στο ''Δυο ψυχές'' του Γεράσιμου Ευαγγελάτου. Υπέροχοι στίχοι όπως προείπες! Στο πρώτο τραγούδι προηγήθηκε η μουσική, ενώ στο δεύτερο γράφτηκε ακριβώς μετά την ανάγνωση των στίχων. Γενικώς, μου συμβαίνουν και τα δύο.

Η μουσική στην κρίση και κρίση στην μουσική.
Η καλή μουσική στην κρίση είναι πάντα μια διέξοδος και μια πλευρά να δεις την αλήθεια και να δεχθείς τις ελπίδες σου. Από την άλλη, η κακή μουσική στην κρίση σε κάνει να αισθάνεσαι ακόμα χειρότερα. Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα συμβαίνουν και τα δύο. Εκεί ακριβώς έχουμε και την κρίση στην μουσική. Όταν πλήττεται ο οικονομικός τομέας, κατ΄επέκτασή επηρεάζονται και όλοι οι υπόλοιποι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κακή δημιουργία τραγουδιών. Όταν δεν έχεις τα προαπαιτούμενα χρήματα, τότε μοιραία, μπαίνεις στον κυκεώνα των εκπτώσεων λόγω των προσφορών από ανθρώπους που θα έκαναν μια δουλειά ακόμα και χωρίς αμοιβή μόνο και μόνο για να υπάρξουν. Η λύση είναι η ψυχραιμία από τους καλλιτέχνες, ώστε να μπορέσει να κρατηθεί η ισορροπία ανάμεσα στην έλλειψη χρημάτων και την ορθότητα του αποτελέσματος. Αυτή βέβαια είναι μια παράμετρος υπάρχουν κι άλλες που θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να συζητήσουμε!

Αν η ευτυχία είναι η ισορροπία, πώς μπορεί να φτάσει σε αυτήν ένας άνθρωπος που ζει, εργάζεται και παλεύει στην Αθήνα του 2014;
Την ευτυχία θα την βρει ο καθένας μέσα του. Οι ρυθμοί που υπάρχουν στην σημερινή κοινωνία δεν σε βοηθούν γι΄αυτό. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει! Όμως, κάπου εκεί έρχεται η ελπίδα. Κυρίως με εμάς τους δημιουργούς, η ελπίδα πηγάζει μέσα από την ίδια τη δημιουργία. Νομίζω, λοιπόν, πως για όλους τους ανθρώπους πρέπει να υπάρχει πίστη και μέσα από εκεί η ελπίδα. 

Ποιο είναι το αγαπημένο σου σημείο στην πόλη;
Η παραλία και η Ακρόπολη! 

Θα ήθελα να μου βάλεις τις ακόλουθες λέξεις στη σειρά. Αγάπη, έρωτας, χρόνος, αγκαλιά, φιλί!
Χρόνος, έρωτας, αγάπη, αγκαλιά, φιλί! 

Τι ετοιμάζεις για τον χειμώνα;
Φέτος έχω την χαρά να συμμετέχω σε όλες τις εκφάνσεις της δημιουργίας. Και στο θέατρο και στον κινηματογράφο αλλά και στην δισκογραφία. Τώρα ανεβαίνει η παράσταση "Ντόλυ η προξενήτρα" στο θέατρο "Αλίκη" σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη της οποίας έχω συνθέσει την μουσική. Είναι η διασκευή του μιούζικαλ "Hello Dolly" ! Επίσης, στο Εθνικό θέατρο με τον Δημήτρη Λιγνάρη κάνουμε το " Κρίμα που είναι πόρνη" στο οποίο επίσης έχω γράψει την μουσική. Η παράσταση αυτή θα ανέβει από το Δεκέμβριο στο θέατρο Χώρα. Ακόμα, γράφω τη μουσική στην κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου " Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης" του Μυριανθόπουλου, η  οποία θα προβληθεί στους κινηματογράφους από την 1η Ιανουαρίου. Πρόκειται για ένα κωμικοαστυνομικό μιούζικαλ. Και με την Feelgood, μετά από την επιτυχημένη συνεργασία μας με την Τάνια Τσανακλίδου και το ντουέτο με τον Πάνο Μουζουράκη – Μαρίζα Ρίζου, από την ερχόμενη χρονιά θα κυκλοφορήσει ένα νέο τραγούδι με μια μεγάλη συνεργασία έκπληξη...

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα