Έφυγε από τη ζωή ο Ντέμης Ρούσσος!

Τις πρώτες ώρες της Κυριακής, πέθανε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες μουσικούς με διεθνή καριέρα, ο Ντέμης Ρούσσος.
Διαβάστηκε φορες
Τις πρώτες ώρες της Κυριακής, πέθανε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες μουσικούς με διεθνή καριέρα, ο Ντέμης Ρούσσος (νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Υγεία). Προς το παρόν, είναι άγνωστη η ατία του θανάτου του. Βέβαια, είχε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Ήταν μόλις 69 χρονών...

Ο Νίκος Αλιάγας ανακοίνωσε το θάνατο του στο Twitter: "Μόλις έμαθα για το θάνατο του φίλου μου, του Ντέμη Ρούσσου στη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στην Αθήνα. Βαθιά θλίψη για έναν μεγάλο καλλιτέχνη. "

Ο Αρτέμιος Βεντούρης Ρούσσος γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1946 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Οι γονείς του Γιώργος και Όλγα ήταν Έλληνες της Αιγύπτου. Έχασαν τα πάντα και ήρθαν στην Ελλάδα με τις αναταραχές του Σουέζ.

Μετά από την εγκατάστασή του στην Ελλάδα, συμμετείχε σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα αρχίζοντας με τους The Idols στα 17 του.

Έγινε γνωστός το 1968 με το εξαιρετικό συγκρότημα Aphrodite's Child (φωνητικά, μπάσο). Για το δίσκο τους 666, ο συντάκτης μας Μανώλης Μαυράκης έχει γράψει πολλά:

1976 Κρυμμένη κασέτα στο συρτάρι μιας παλιας βιβλιοθήκης, κάτω απο χαρτιά και φακέλλους. Με κόκκινο στυλό γραμμένο στο εξώφυλλο της κασέτας "Vangelis + Pappa". Για το τίτλο του άλμουμ ούτε λόγος. Τρία εξάρια; Θα το βλεπε η μάνα μου που συνήθιζε να ανακατεύει τα πράγματά μου και θα πάθαινε σοκ. Σατανιστής το παιδί μου; Που έχει μπλέξει;

Κάπως έτσι, κρυφά, πρωτοάκουσα το άλμπουμ σε ένα κασετόφωνο της συμφοράς και όταν οι γονείς μου έλειπαν από το σπίτι.

Μετά τη διάλυση των Aphrodite's Child, συνεργάστηκε με τον άλλο διάσημο φίλο του, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και μαζί κυκλοφόρησαν το δίσκο Sex Power (1970), και το Magic (1977). Η μεγαλύτερη επιτυχία τους ήταν το Race to the End.

Η solo καριέρα του έφτασε στο ζενίθ στα 70s με πολλούς δίσκους που έγιναν επιτυχίες. Το "Forever and Ever" ανέβηκε σε πολλά ευρωπαϊκά charts το 1973. Το 1974 κυκλοφορεί το "White Sails", μια αγγλική διασκευή του τραγουδιού "Άσπρα, Κόκκινα, Κίτρινα, Μπλε".

Το 1982 εξέδωσε το βιβλίο 'A Question of Weight' με την Veronique Skawinska, στο οποίο ασχολήθηκε με το θέμα της παχυσαρκίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2013, παρασημοφορήθηκε από την Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, σε τελετή που παρατέθηκε στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης 847 της TWA, στις 14 Ιουνίου 1985, ο Ντέμης Ρούσσος, όντας επιβάτης, έπεσε θύμα αεροπειρατείας. Οι αεροπειρατές γιόρτασαν ακόμη και τα γενέθλιά του όταν τον αντιλήφθηκαν ανάμεσα στους ομήρους.


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα