Ντέμης Ρούσσος: Πώς ηχογραφήθηκε το 666 & η φιλανθρωπική συναυλία που δεν έγινε ποτέ

Πολλά ενδιαφέροντα πράγματα είπε ο Ν. Ρούσσος.
Διαβάστηκε φορες


Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες μουσικούς, ο οποίος έκανε και κάνει μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό, ο Ντέμης Ρούσσος είπε πολλά κι ενδιαφέροντα πράγματα στη συνέντευξη του στο περιοδικό ΕΓΩ με τίτλο "Η Ελλάδα με στεναχωρεί & με... τσαντίζει!"

Αρχικά, εξομολογήθηκε στην Κατερίνα Μπούσιου ότι στην περίοδο της ηχογράφησης του θρυλικού δίσκου των Aphrodite's Child "666", χρησιμοποίησαν πραγματικούς ήχους από ανθρώπους που έκαναν σεξ: «Τότε χρησιμοποιήσαμε τον οδηγό του Βαγγέλη Παπαθανασίου, που έκανε σεξ με μια πόρνη, για τις ανάγκες της ηχογράφησης. Είναι αληθινή ιστορία.»

Ακόμη, μίλησε για τα μεγάλα συγκροτήματα των 60s και τα ναρκωτικά:

«Πριν φύγουν από την ζωή, όλοι αυτοί οι μύθοι της εποχής μου είχαν προλάβει να δώσουν το στίγμα τους στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Έζησα τη δεκαετία των 60s, που ήταν φουλ στα ναρκωτικά και δεν έκανα ποτέ χρήση, δεν τα ακούμπησα ούτε εγώ ούτε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου. Μια φορά κάπνισα ένα τσιγάρο χασίς και με πήρε ο ύπνος.»

Επιπλέον, ανέφερε τρείς ιστορίες όπου ο ίδιος προσπάθησε να προσφέρει φιλανθρωπικό έργο και γενικότερα να στηρίξει τη χώρα μας και αντ' αυτού συνάντησε εμπόδια και γραφειοκρατία... Μάλιστα, μια συναυλία για φιλανθρωπικούς λόγους δεν έγινε, γιατί δε δέχτηκαν πολλοί από τους καλλιτέχνες που είχε κάνει πρόταση ο Ρούσσος... Διαβάστε παρακάτω τις 3 ιστορίες:

«Πριν από πολλά χρόνια είχα επισκεφτεί το γραφείο της Άννας Διαμαντοπούλου, την τότε υπουργό Περιβάλλοντος. Της μίλησα για τους μεγάλους διατροφικούς θησαυρούς της Κρήτης και πώς θα μπορούσε να τους αξιοποιήσει το ελληνικό κράτος για να κερδίσει χρήματα. Προσφέρθηκα να διαφημίσω παγκοσμίως και δωρεάν αυτή την προσπάθεια. Μου είπε ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, μου μίλησε περί ιδιωτικής πρωτοβουλίας, για γραφειοκρατία... Την ευχαρίστησα και έφυγα.

Πριν από κάποια χρόνια, δέχτηκα μια πρόσκληση από το δεύτερο κρατικό κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης, για την κυριακάτικη εκπομπή που παρακολουθούν οι μισοί Γάλλοι, προκειμένου να μου κάνουν ένα μεγάλο αφιέρωμα. Τους πρότεινα να γίνουν τα γυρίσματα στην Ελλάδα. Θα στήναμε τον καναπέ στην κεντρική σκηνή του Ηρωδείου. Θα έκαναν βίντεο με τα πιο όμορφα μέρη της χώρας μας, θα είχαμε και τους ανάλογους καλεσμένους. Πήγα στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά, που ήταν τότε υπουργός Πολιτισμού, με δέχτηκε με χαρά και έδωσε εντολή να με βοηθήσουν. Ήρθε, όμως, μετά το τηλεοπτικό συνεργείο από τη Γαλλία και απλά δεν τους άφησαν να κάνουν τίποτα. Μα, τι άλλο να πω;

Επισκεφθήκαμε πριν από δύο χρόνια με την κόρη μου Έμιλυ ένα σύνδεσμο της Γαλλίας που βοηθά τις χώρες που έχουν ανάγκη. Είχαμε την ιδέα να κάνουμε μια φιλανθρωπική συναυλία στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο με όλους τους Έλληνες super stars καλλιτέχνες. τα χρήματα θα τα δίναμε στα σχολεία για να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης.

Επισκέφθηκα τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνημο, μου άνοιξε την αγκαλιά του, μας βοήθησε σε ότι χρειαστήκαμε. Δέχτηκε και ο Νίκος Αλιάγας να κάνει την παρουσίαση, αλλά με προειδοποίησε τότε να είμαι προσεκτικός με τους τραγουδιστές. Δεν υποψιάστηκα τίποτα, καθώς θεωρούσα δεδομένο ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Και όμως είχε δίκιο. Οι Έλληνες καλλιτέχνες άρχισαν να μας λένε δικαιολογίες τύπου "αν είμαι ελεύθερος, θα έρθω, αν δεν έχω άλλες υποχρεώσεις" κλπ. Και τους ειδοποίησα μάλιστα τρεις μήνες νωρίτερα. Κι έτσι, δεν έγινε ποτέ αυτή η συναυλία
».

Πηγές: Zappit, iefimerida

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα